Yurtdışı Marka Tescili
- Dünya Genelinde Marka Tescili
- Marka İzleme
- Marka Araştırma
- 7/24 Destek
Ülkemizde marka tescillerinin uluslararası olarak yapılabilmesi, ülkemizin de taraf olduğu Madrid Protokolü ve Paris Sözleşmesi çerçevesinde gerçekleşmektedir.
Online Marka Tescil işlemine başlamak için tıklayınMarkaların tek bir başvuru ve tek dil (İngilizce, Fransızca)kullanımı sağlanarak protokol ülkelerinde yurtdışı marka tescilinin yapılması,
Marka tescili sonrası adres, ünvan, devir sınırlamaları gibi değişiklerde basit bir işlem ile uluslararası sicile kaydedilmesini sağlamaktır.
Protokol'e taraf devletler ve örgütler bütününe Akit Taraflar denilmektedir. Paris Sözleşmesi'nin 19 uncu maddesi çerçevesinde özel birlik olan Madrid Birliği'ni Akit Taraflar oluşturmaktadır. Yurtdışı marka tescili bu akit taraflar yani üye ülkeler arasında işlemektedir.
Bu sistemden kimler faydalanabilir?
1. Uluslararası tescil başvurusunda bulunabilinmesi için Madrid Protokolü'ne taraf ülkede ikamet etmesi veya o ülkede etkin bir ticari kuruluşu bulunması durumunda gerçek veya tüzel kişi tarafından başvuru yapılabilir.
2.Uluslarası tescilin sağlanması menşe ofiste(TPE) tescil edilmiş bir markaya veya marka başvurusunun bulunmasına bağlıdır.
Türk Patent Enstitüsü'ne başvurusu yapılan ve aynı kurum tarafından tescil edilmiş markanın, yurt dışı marka tescili için, marka sahibi tescili istediği markası için yurt dışı ülke ofislere ayrı ücret ödemesi yapmak veya farklı dillerde başvuru formu doldurmak yerine tek ücret ödeyerek ve tek dilde form doldurarak seçmiş olduğu ülkelerde başvuru ve tescil hakkına sahip olacaktır. Ayrıca marka sahibi tescil istediği ülkelerden marka tesciline onayı beklemek zorunda değildir; 10-18 aylık bir zaman zarfı içerisinde red cevabı almaması durumunda çıkartılacak sonuç markanın koruma sürecinin başladığıdır.
Bu sözleşmeyle birlikte sınai hakların korunması ve yurtdışı marka tescili gibi hususlarda, Paris sözleşme üyesi ülkelerinin vatandaşları da diğer birlik ülkelerinin kanunlarca vatandaşlarına tanıdığı veya tanıyabileceği tüm menfaatlerden bu sözleşme ile özel olarak sağlanmış haklara halel gelmeksizin yararlanacaktır. Sonuçta ise, bu kişiler haklarına gelebilecek bir tecavüz karşısında, o ülkenin vatandaşlarına yüklediği kural ve işlemlere uymak koşuluyla, onların sahip olduğu aynı koruma ve kanuni yollardan yararlanabilecektirler.
Paris sözleşmesinde yurtdışı marka tescili konusunda, birlik ülkesi vatandaşları tarafından korunmanın istendiği ülkede yerleşik olma veya kuruluş tesis etme şartı aranmamaktadır.
Özetle Paris sözleşmesi çerçevesinde yapılacak yurtdışı marka tescili başvurusunda seçilen ve istenen ülke için o ülkenin kanun ve kuralları geçerli olacaktır. Başvuru menşe ofis olmadan direkt olarak yapılmaktadır.
Konuyla ilgili detaylı bilgi ve destek için uzman vekillerimizle iletişime geçebilirsiniz.