Marka Tescil Sürecine Dair Her Şey
Bir markaya sahip olmak için izlenmesi gereken belirli adımlar vardır. Marka sahibi olmak yaklaşık 10- 12 aylık bir süreç gerektirir.
24 Yıllık Tecrübeyle 40.000'den Fazla Marka Bize Güvendi.
Markanızı bize iletin, ücretsiz ön araştırmanızı tamamlayıp hemen size ulaşalım.
Detaylı bilgi için formu doldurun, sizi arayalım.
Turkticaret.Net’in uzman avukat kadrosu ile markanızı profesyonel bir ekip ile tescil edin. Markanızın ilk müracaat işlemlerinden hukuki süreçlerin yönetimine kadar tüm aşamalarda yanınızdayız.
Marka izleme hizmetimiz sayesinde markanızı 10 yıl boyunca izliyor ve benzer marka başvurularında sizi bilgilendiriyoruz.
Hemen Başvur''Marka tescili, bir işletmenin veya bireyin, belirli bir üründe veya hizmette kullanmak üzere bir isim, logo, slogan, tasarım veya bunların kombinasyonunu resmi olarak kaydettirmesi işlemidir. Bu tescil, markanın resmi olarak tanınmasını ve korunmasını sağlar ve genellikle bir ülkenin fikri mülkiyet ofisi tarafından gerçekleştirilir.
Marka tescil başvurusu aslında başvuru öncesi, marka başvuru aşaması ve marka başvuru sonrası aşamalarında oluşan bir süreçtir.
Marka Tescil Başvuru öncesi istenen belirlenen işaretin tescil edilecek sınıfının belirlenmesi ve seçilen sınıflarda ticari isim araştırmasının yapılmasıdır. Marka araştırmasında dikkat edilecek hususlar tescili istenen işaretin tescile uygun olup olmamasıdır ki 556 KHK bu konuda bize yol göstermektedir.
KHK´nın belirlediği ve marka başvurusundan önce dikkat edilmesi gereken hususlar;
Marka tescil başvurusu; seçilen sınıflarda marka tescil başvuru dilekçesinin hazırlanması 556 KHK´nın yönetmeliğine uygun ticari isim örneğinin hazırlanması, gerekli harçların yatırılması ve Türk Patent Enstitüsüne Müracaatının yapılmasıdır. Diğer yandan marka başvurusu sonrasında ise, marka şeklinin incelenmesi, benzerlik araştırmalarının yapılması, ticari isimin yayın süreci ve kabulü sonrası gerekli noksanların tamamlanması gibi evrelerin takibinden sonra marka tescil başvurusu süreci tamamlanmış olur.
o Faaliyet belgesi
o Vergi levhası
o Varsa vekaletname
o Marka örneği (logo, işaret vs.)
o Başvuru ücretinin ödendiğine dair belge (Banka dekontu )
o T.C Kimlik Numarası
o Varsa Vekaletname
o Marka örneği (logo, işaret vs.)
o Başvuru ücretinin ödendiğine dair belge (Banka dekontu )
Ürün Markası (Product Brand): Belirli bir ürünü tanımlamak için kullanılan markadır.
Hizmet Markası (Service Brand): Bir hizmeti tanımlayan markadır. Örneğin, "FedEx" bir hizmet markasıdır.
Kurumsal Marka (Corporate Brand): Bir şirketin genel imajını ve kimliğini yansıtan markadır.
Kişisel Marka (Personal Brand): Bireylerin kendi adlarını, imajlarını ve itibarlarını bir marka olarak kullanmalarıdır. Ünlüler, sporcular ve iş insanları sıklıkla kişisel markalarını oluştururlar.
Ticari İsim (Trade Name): İşletmelerin hukuki adlarıdır ve genellikle şirketin kurumsal kimliğini yansıtır.
Ticari Marka (Trademark):Bir işletmenin ürün veya hizmetlerini diğer işletmelerin ürün veya hizmetlerinden ayırt etmek için kullanılan herhangi bir işaret, logo, isim, kelime, cümle veya semboldür.
Sorularınız mı var, yardıma mı ihtiyacınız var? Biz buradayız! Size daha hızlı ve etkili bir şekilde yardımcı olabilmemiz için aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. Sorularınızı, geri bildirimlerinizi veya çözüm bekleyen konularınızı bize iletmekten çekinmeyin. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.