Sepetim
Genel Toplam 0,00 TL
 

 

KVKK Anasayfa

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

Versiyon : 2.0
Güncelleme Tarihi : 07/02/2022
Veri Sorumlusu : Esentepe Mahallesi Harman 1 Sokak, Harmancı Giz Plaza Apt. no 5/29 Şişli - İstanbul ve Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ar/Ge Binası Yanı Ek Bina 16120 Nilüfer/Bursa

Türk Ticaret.Net Yazılım Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. ("TürkTicaret.Net") olarak sunduğumuz hizmetler ve onlarla bağlantılı faaliyetlerimiz kapsamında işlediğimiz kişisel veriler hakkında sizleri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") ve diğer ilgili veri koruma mevzuatı kapsamında bilgilendirmek istiyoruz.

İşlenen Kişisel Veriler: Kullanıcı Adı,İsim ve Soyisim,Parola ve Şifre Bilgileri,E-Posta Adresi,Üyelik Formu Gönderim Tarihi ve Zamanı,Cep Telefonu Numarası (Opsiyonel)

Toplama Kanalı: TürkTicaret.Net Üyelik Formu

İşleme Amaçlarımız:

  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi,
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi,
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep:

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması. (Üyelik Sözleşmesi Kapsamında)
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması. (BTK, Savcılık. Mahkeme gibi Yetkili Kamu Kurumlarından Gelen Taleplerin Cevaplanması gibi)

İşlenen Kişisel Veriler

  • TürkTicaret.Net Temel Üyelik Bilgileri (yukarıda sayılan)
  • Banka Hesap Bilgileri
  • Fatura Bilgileri:
    • T.C. Kimlik Numarası
    • İsim, Soyisim
    • E-Posta Adresi
    • Posta Kodu
    • Telefon Numarası
    • Ülke
    • Şehir
    • Fatura Tipi
    • Fatura Adı

Ödemi Yöntemi Olarak Mail Order Tercih Edilmişse Ek Olarak Aşağıdaki Bilgilerinizi İşleriz:

  • İsim, Soyisim
  • İmza
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • İmza Sirküleri

Toplama kanalı:

  • Türkticaret.Net Üyeliği
  • Türkticaret.Net Fatura bilgisi ekleme formu

İşleme amaçlarımız:

  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,
  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi,
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki sebep:

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.(Satış/Hizmet Sözleşmesi Kapsamında)
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (Fatura Düzenlenmesi, Ticari Defterlerin Tutulması gibi)
  • Açık Rıza (Mail Order Talimatı Vermeniz Durumunda)

İşlenen Veriler: İsim, Soyisim, E-Posta Adresi,Cep Telefonu Numarası, Kurum Adı, Adres Bilgileri Ülke, Şehir, İlçe Bilgisi, Posta Kodu

Toplama Kanalı: Domain Yetkili Kişi Formu

İşleme Amaçlarımız:

  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.(Satış/Hizmet Sözleşmesi Kapsamında)
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (Fatura Düzenlenmesi, Ticari Defterlerin Tutulması gibi)
  • Açık Rıza (Mail Order Talimatı Vermeniz Durumunda)

İşlenen Kişisel Veriler: İsim, Soyisim, T.C. Kimlik Numarası, Vergi Numarası, Vergi Dairesi, İmza, Vekaletname Bilgileri, İmza Sirküleri, E-Posta Adresi, Cep Telefonu Numarası, Kurum Adı, Adres Bilgileri

Toplama Kanalı: TürkTicaret.Net Profil Sayfası

İşleme Amaçlarımız:

  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması. (Domain Satış Sözleşmesi)
  • Açık Rıza (ICANN İle Zorunlu Paylaşım Kapsamında)

İşlenen Kişisel Veriler: İsim-Soyisim, Cep Telefonu Numarası, E-Posta Adresi, Talep Bilgisi, Konu Kısmında Beyan Ettiğiniz Kişisel Veriler, Mesaj Kısmında Beyan Ettiğiniz Kişisel Veriler, Görsel ve İşitsel Veriler, Çağrı Merkezi Kayıtları

Toplama Kanalı: İletişim Formu, Çağrı Merkezi

İşleme Amaçlarımız

  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi,
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi,
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Talep / Şikayetlerin Takibi,
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi,

Hukuki Sebep:

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (Tüketici Hukukundan Doğan Sorumlukların Yerine Getirilmesi gibi)
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması. (Satış Sonrası Destek Hizmetleri gibi)

Toplama Kanalı: Web Sitesi

İşleme Amaçlarımız:

  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi,
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi,
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep:

  • Açık Rıza (İlgili Kişiye Ait Çerezlerin Pazarlama ve Reklam Faaliyetlerinde Kullanılması Kapsamında)
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması. (İlgili Kişilere Sunulan Web Sitesinin Gerekli Performansta ve İşlevsellikte Çalışmasını Sağlama Kapsamında)

İşlenen Kişisel Veriler: İsim-Soyisim, E-Posta Adresi, Cep Telefonu Numarası

Toplama Kanalı: Elektronik Formlar

İşleme Amaçlarımız:

  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi,
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi,
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep: Açık Rıza (İlgili Kişilere Ait İletişim Adreslerine Pazarlama İçerikli Mesajların Gönderilmesi Kapsamında)

İşlenen Kişisel Veriler: İsim, Soyisim, CCTV Kayıtları

Toplama Kanalı: Ziyaretçi Defteri, CCTV

İşleme Amaçlarımız:

  • Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması
  • Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini
  • Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini
  • Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep: İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (Genel Güvenliğin Sağlanması Kapsamında)

İşlenen Kişisel Veriler: İsim, Soyisim, Vergi Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Numarası, İmza, İmza Sirküleri, Vekaletname Bilgileri, E-Posta Adresi, Cep Telefonu Numarası, İş Yeri Adresi, İş Yeri İsmi/Ünvanı, Fatura/Çek/Senet Bilgileri, Sipariş Bilgisi, Talep Bilgisi, Banka Hesap Bilgileri

Toplama Kanalı: Tedarikçi Tarafından Beyan Edilen Belgeler, Sözleşmeler, Basılı ve Elektronik Formlar

İşleme Amaçlarımız:

  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi;
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi;
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi;
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi;
  • Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi;
  • Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi;
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi;
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi;
  • Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi;
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep:

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.(Satın Alma Sözleşmesi Kapsamında)
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (Ticari Defterlerin Tutulması gibi)

Toplama Kanalı: Risk Yönetimi Süreci

İşleme Amaçlarımız:

  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep:

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (BTK Mevzuatından Kaynaklı Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmesi gibi)

İşlenen Kişisel Veriler: Adli Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler, İdari Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler, Dava Dosyasındaki Bilgiler, İhtarname/İhbarname Kapsamındaki Bilgiler

Toplama Kanalı: Mahkeme Kayıtları, Yasal Yazışmalar, Resmi Belgeler

İşleme Amaçlarımız:

  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi,
  • İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebep:

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (BTK, Savcılık. Mahkeme gibi Yetkili Kamu Kurumlarından Gelen Taleplerin Cevaplanması gibi)
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması. (Olası Dava Süreçlerinin Yürütülmesi Kapsamında)

Toplama Kanalı: TürkTicaret.Net Web Sitesi

İşleme Amaçlarımız:

  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi,
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi,
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi,
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini,
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi,

Hukuki Sebep: Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (BTK Mevzuatından Kaynaklı Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmesi gibi)

Kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlar ve hukuki sebepler kapsamında Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Tedarikçilerimize aktarılabilecektir.

Domain adresi satın alımı gerçekleştirdiyseniz ICANN kuralları gereği domain yetkili kişi kimlik ve iletişim bilgilerinin ICANN ile paylaşılması gerekmektedir. Bu paylaşımı elbette ki açık rızanız kapsamında gerçekleştirmekteyiz. Bunun haricindeki süreçlerde kişisel verileriniz, yurt dışına aktarılmamaktadır. Yurt içindeki sunucularımızda saklanmaktadır..

Kişisel verileriniz, öncelikle yasal mevzuatta belirlenen süreler kadar saklanmaktadır. Yasal mevzuatta bir saklama süresi belirlenmemişse; kişisel verilerinizi işleme amacının gerektirdiği süre kadar saklamaktayız. Olası bir mahkeme talebinin veya kanunla yetkili kılınmış bir idari merciinin ilgili veriye ilişkin talebinin tarafımıza geç ulaşması veya tarafı olabileceğimiz bir ihtilafın meydana gelmesi gibi ihtimaller gözetilmek suretiyle, verilerinizin saklanması için varsa yasal mevzuatta yoksa işleme amacına göre belirlenen sürelere 6 ay ila 1 yıl arası bir süre eklenerek verilerin saklama süresi belirlenmekte ve belirlenen sürenin sonunda söz konusu veriler silinmektedir.

Kişisel verilerinize ilişkin,

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar kapsamında kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ'deki şartları taşıması gerekmektedir. İlgili Tebliğ'e www.resmigazete.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kişisel verilerinize ilişkin başvuru ve taleplerinizi, ilgili Tebliğ'deki şartları taşıması halinde:

  • Islak imzalı ve kimliğinizi doğrulamaya yetecek bilgiler ile kvkk@turkticaret.net adresimize göndererek,
  • Islak imzalı ve kimliğinizi doğrulamaya yetecek bilgiler ile Beybi Giz Plaza Dereboyu Cad. Meydan Sk. No:1 Kat:21 D:79 34485 Maslak/İstanbul veya Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ar/Ge Binası Yanı Ek Bina 16120 Nilüfer/Bursa adresine göndererek,
  • Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte Türk Ticaret.Net Yazılım Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.'ye bizzat başvurarak,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle turkticaret.net@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek,

Türk Ticaret.Net Yazılım Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.'ye iletebilirsiniz.

Kişisel verilerinize ilişkin talepleriniz, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde başvurduğunuz usulle cevaplanır.

Yardıma mı ihtiyacınız var? Müşteri destek ekibimizi arayın:     0 850 224 86 40
adhood
adhood