Girişimcilik

Para Kazanabileceğiniz En İyi Freelancer Siteleri

Freelancer siteleri işini evden yapmak isteyen, kendine ek gelir oluşturmak isteyenler için oldukça popülerdir. Son zamanlarda işverenler tarafında da freelance iş siteleri oldukça yaygın kullanılmakta, istediğiniz iş için detaylı bir şekilde ilan verebilir ve işinizi bu sayede çözüme kavuşturabilirsiniz. Peki en iyi freelancer siteleri hangileridir, freelancer çalışma avantajları nelerdir? Sizin için bu soruların cevaplarını derledik.

Freelancer Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Freelancer çalışma avantajları oldukça fazladır. Aşağıda listeleyelim;

  • Ek gelir elde edersiniz.
  • İstediğiniz mekanda çalışabilirsiniz.
  • İster gece ister gündüz kendiniz istediğiniz her an çalışabilirsiniz.
  • Müşterilerinizi kendiniz seçersiniz.
  • Fiyat politikasını siz belirlersiniz.

Yukarıdaki avantajlarının yanı sıra dezavantajları da bulunur;

  • İş bulabilmek kolay değildir.
  • Bazen işi bitirdikten sonra tahsilat konusunda problem yaşayabilirsiniz.
  • Sadece freelancer olarak çalışmak iş sürekliliği olamayabileceği için sizi maddi olarak zorlayabilir.
  • Online olarak iş bulabilmeniz için belirli freelancer sitelerine üye olmanız dolayısıyla üyelik ücreti ödemeniz gerekebilir.
  • Müşterilerle yaşayacağınız olası problemlerde sorunu sizin çözmeniz gerekir.

Şimdi freelance iş siteleri için aşağıda bir liste oluşturarak açıklayalım.

Bionluk

Bionluk;  freelancerların grafik & tasarım, reklamcılık, yazılım, video & animasyon gibi 7 farklı kategoride hizmet verip gelir sağlamasını sağlayan Türk freelancer siteleri arasındadır. Hem hizmet almak için hem de hizmet vermek için bu siteye üye olabilirsiniz. Eğer hizmet vermek için üye olacaksanız bir seferliğe mahsus 39,90 TL ödemeniz gerekir. Bionluk %20 komisyon alır, kalan %80’lik kısım sizin geliriniz olur. Platformda portfolyonuzu girerek hizmet almak isteyenlerin sizi seçmesinde karar verici şeyleri artırabilirsiniz. Aldığınız işlerden sonra müşteriniz sizi puanlayıp işinizle ilgili yorum yapabilir. Eğer iyi puan ve yorum alırsanız bu sizi güvenilir olarak gösterecek ve hizmet almak isteyenler tarafından daha olumlu görüleceksiniz.

Armut

Armut da yerli freelance siteleri arasında ve en bilindik olanlardan biridir. Kategori yelpazesi çok geniştir, dış çekimden tutun da temizliğe kadar aradığınız desteği bulabilirsiniz. Hizmet vermek için ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz. Burada ücret verme talep edilen bir hizmete teklif verme kısmında doğuyor. Ücretler işe, tutara göre değişiklikler gösterebiliyor. İş tesliminden sonra iyi yorum ve puanlama alarak diğer hizmet isteyenler tarafından güvenilir görünmeye başlarsınız ve hem daha az teklif verme ücreti hem de daha az komisyon ödeyebilirsiniz.

Hızlı Uzman

Hızlı uzman da freelancer iş yapılabilecek yerli sitelerdendir. Uzman olduğunuz alanda hizmet ilanı yayınlayarak o hizmete ihtiyacı olanların size ulaşmasını sağlarsınız. Mağaza açarak da bunu yapabilirsiniz, açmak ücretsizdir. Komisyon ücretleri üyelik tipine göre değişir ücretsiz mağaza açarsanız verdiğiniz hizmetten %20 pro mağaza açarsanız da %10 komisyon ödersiniz. İçerik yazımı, grafik & tasarım gibi 8 farklı kategorisi bulunur. Üye olurken ücret ödemezsiniz yani sipariş alıp hizmet verdikten sonra komisyon vasıtasıyla Hızlı Uzman’a ödeme yaparsınız.

Webly

Webly, freelance para kazanmak için yeni nesil sitelerden biridir. Daha çok dijital kategorileri bulunur. Üye olup uzmanlık kategorinizi seçip kendinizi detaylı şekilde tanıtabilir ve önceden yapmış olduğunuz işlerden bahsedebilirsiniz. Hizmeti verdiğinizde karşı taraf teslim aldığını onayladıktan sonra hizmet ücretiniz hesabınıza yatar.

Birkaç tane de yurtdışı bazlı sitelerden örnek verelim.

Fiverr

Fiverr, tasarım, pazarlama gibi birçok alanda hizmet verenlerin buluştuğu yabancı bir freelance iş platformudur. Hizmet talep eden alıcı bir hizmeti almak istediğinde direkt parayı yatırır hizmet tamamlandıktan sonra %20 komisyon kesilir ve kalan tutar 14 gün içinde hizmet verenin hesabına yatar. 24 saat müşteri desteği sunarlar.

Upwork

Upwork de geniş kategori yelpazesine sahiptir. Tasarım, yazılım gibi birçok alanda hizmet alıp hizmet vermenize olanak sağlar. Diğer frelance siteler gibi çalışır. Profilinizi yetkinliklerinizi detaylıca anlatarak oluşturmalısınız. Zamanla ne kadar çok iş alırsanız platforma ödeyeceğiniz %20’lik komisyon oranı o kadar düşer.

 

Yukarıda sık kullanılan yerli ve yabancı freelancer sitelerini anlattık. Bu sitelere üye olup freelancer iş ilanları üzerinde incelemeler yaparak kendinize ek gelir yaratabilirsiniz. Diğer bloglarımızı da okuyarak farklı alanlarda bilgi sahibi olabilirsiniz.