Dijital Pazarlama Girişimcilik

Google Reklam İle Dönüşümlerinizi Arttırmanın 7 Yolu

Google reklam (Google Ads) günümüzde küçük, orta ve büyük işletmeler olmak üzere herkesin ürünlerinin dijital pazarlamasını yapmak için kullandığı bir reklam platformudur. Google reklam stratejilerinde önemli olan ilk adım kurduğunuz kampanyaları doğru bir şekilde optimize edebilmek ve kampanya verilerinizi doğru okuyabilmek. Optimize ettiğiniz ve verilerinizi doğru okuduğunuz her kampanya işletmenizin dönüşümlerini arttırma yolunda büyük rol oynar. Bu makalemizde sizlere dönüşümlerinizi arttırmanın en doğru 10 yolunu listeleyeceğiz.

Doğru Anahtar Kelime Seçimi Gerçekleştirin

Google reklam optimizasyonunu doğru yapabilmek için işletmenize uygun ve potansiyel müşterilerinizin kullanacağı anahtar kelimeleri seçmek önemlidir. Hedef kitlenize uygun olmayan anahtar kelimeler seçerseniz dönüşümleriniz olmadığını ve maliyetinizi arttığını fark edeceksiniz. Doğru anahtar kelime seçimi yapabilmek için Google’un bizlere sunduğu anahtar kelime planlayıcı aracında hedef kitlenize uygun anahtar kelimeler seçebilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri bu araç yardımı ile seçtikten sonra sizlere uygun olmayan, ürününüzü tanıtmayan anahtar kelimeleri de kampanyanız içerisinde negatif anahtar kelime seçeneği ile kampanyanızın dışında tutabilirsiniz.

Google Reklam İle Dönüşümlerinizi Arttırmanın 7 Yolu 1

Arama Terimlerini İnceleyin

Kampanyalarınızda kullanıcının geçmişte sizi nasıl arattığı görebilirsiniz. Burada geçmişe dönük  veya mevcut kampanyalarınızı inceleyip arama terimleri raporunda kullanıcının sizi en çok arattığı ve en çok dönüşüm getirdiği arama terimlerini ayrıştırıp burada kendinize yeni anahtar kelime haritası çıkarabilirsiniz.

Kalite Puanını En İyi Skorda Tutun

Google reklam optimizasyonlarında bir diğer önemli husus kalite puanıdır. Kalite puanı reklamınızın ürünüz, açılış sayfanız, reklam metinleriniz ve anahtar kelimelerinizin ne kadar uyumlu olduğu ile alakalıdır. Kalite puanı değerlendirirken aynı anda rakiplerinizin reklamlarının kalitesi ile de değerlendirilirsiniz. Kalite puanı incelenirken;

  • Beklenen tıklama olasılığını,
  • Reklam alaka düzeyin,
  • Kullanıcı deneyimini,

Esas alır. Bu sebep ile reklamlarınızın alaka düzeyine ve kullanıcı deneyimine uygun sayfalara yönlendirdiğinize emin olmalısınız.

Tıklama Oranını Optimize Edin

Google reklam optimizasyonlarında tıklama oranlarını iyileştirmek çok önemlidir. Unutmayın her tıklama size bir dönüşüm olarak geri gelebilir. Burada reklam metinlerinizde dikkat çekici, sizi rakiplerinizden farklı kılan, markanızın avantajlarını vb. tüm özellikleri reklam metinlerinde kullanmanız önemlidir.

Reklam Uzantılarını Kullanın

Google reklamları sizlere dönüşümlerinizi arttırmak ve web site trafiğinizi arttırmak için bir çok reklam uzantıları sunar. Bunları doğru ve efektif kullanmak hem web sitenize doğru trafik, hem de dönüşüm oranlarınızda artışa sebep olacaktır. Bu uzantılar,

Yer uzantılar

İşletmenizin konumunu telefon numarasının ne olduğunu gösteren uzantıdır.

Çağrı uzantıları

İşletmenizin telefon numarasını buraya eklediğiniz zaman kişi reklamınızı gördüğünde sizlere kolayca arayıp ulaşabilir.

Açıklama uzantıları

Bu uzantı reklamlarınıza fazladan metin eklemenize olanak sağlar. Burada işletmenizin 7/24 Destek verdiğini, müşterilerinize özel teklifleriniz olduğunu vb. önemli noktaları yazabilirsiniz.

Fiyat uzantıları

Burada müşterilerinize özel fiyatları girmenizi sağlar.

Site bağlantısı uzantıları

Burada reklam metinlerinizin altına web sitenizde belirlediğiniz sayfalara yönlendirebilirsiniz.

Google Reklam İle Dönüşümlerinizi Arttırmanın 7 Yolu 2

Açılış Sayfası Deneyimi Optimize Edin

Reklamlarınızı yönlendirdiğiniz sayfaların kaliteli içerikler ve reklam ile ilgili olması önemlidir. Kullanıcının reklamınıza girdikten sonra dönüşümü gerçekleştirdiği alan sadece burasıdır. Burada iyileştirme yapmanızı sağlayacak ipuçları;

Sayfa yüklenme hızı;

Doğru ve iyi bir optimizasyon için reklamın yönlendirdiğimiz sayfanın hızlı yüklenmesi gerekir. Eğer sayfa hızlı yüklenmiyor ise kullanıcı bu sayfada dönüşüm gerçekleştirmeden ayrılır.

İlgi çekici alanlar;

Reklam metinlerinde hangi kampanyayı hangi özellikleri vurguluyorsanız yönlendirdiğiniz sayfada aynı içerikler mevcut olmalı.

Tek bir kampanyayı vurgulayın;

Yönlendirdiğiniz sayfada kullanıcının avantajını sağlayan tek bir kampanya vurgulamak önemlidir. Birden fazla kampanya vurgularsanız bu kullanıcıda kafa karışıklığına sebep olur.

Form Alanlarını İyileştirin

Her kampanyanın kendine göre farklı hedefleri mevcuttur. Her kampanyayı direkt satın alma alanına yönlendirmeden, lead odaklı olacak şekilde de optimize edebiliriz. Burada daha çok lead elde edebilmek için form alanlarında düzenlemeler yapmak ve kullanıcı deneyime uygun hale getirmek önemlidir.

Bu makalemizde sizlere Google reklamlarında dönüşümünüzü arttırmanın en iyi 7 yolundan bahsettik. En başında bahsettiğimiz gibi dönüşümlerinizi arttırabilmeniz için doğru optimizasyonlar yapmak ve reklamlarınızın verilerini doğru okumak çok önemlidir. Potansiyel müşterilerinizi arttırmak ve dönüşüm oranlarınızı arttırmak için TURKTICARET.Net‘in uzman kadrolu hesap yöneticilerinden destek alabilirsiniz.

Daha fazla ipucu ve bilgi için TURKTICARET.Net’in diğer makalelerine göz atmayı unutmayın.

Ubuntu Nedir? Neden Kullanmalısınız?

Github Nedir? Github Ne İşe Yarar?

Bootstrap Nedir?