Girişimcilik Hosting

Her e-Ticaret Sitesinin Bloga İhtiyaç Duymasının 7 Nedeni

E-ticaret blog , sosyal oyununuz güçlü olsa ve web sitenizin satış hunisi iyi çalışıyor olsa bile e-ticaret mağazanızın her zaman bloga ihtiyacı vardır.

Çünkü düzenli iyi içerikler üreterek blog yazmak, işinizi en az yedi farklı şekilde büyütmenize yardımcı olabilir.

1. Blog Gönderileri Mağazanızın SEO’sunu İyileştirebilir

Geçtiğimiz birkaç yıl e-ticarete geçen işletme sayısı ciddi anlamda büyüdü.

Bu sonuç; arama sonuçlarında görünürlük için e-ticaret mağaza rekabetinin arttığını gösterir. Bu da SEO düzenlemelerinizi artırmanız gerektiği anlamına gelir.

Müşterilerinizin aradığı anahtar kelimelerle onlara asıl aradıkları içerikleri gösterebileceğiniz blog yazıları sizi rakibinizin önüne geçirir. Bu yazıları yazarken niyetinizin kullanıcı olmasına dikkat edin.

2. Nasıl Yapılır Gönderileri, Mağazanıza Yeni Müşteriler Çekebilir

Ne satıyorsanız o ürün ile alakalı, nasıl kullanılacağına dair ipuçları arayan müşteriler olabilir. Cilt bakım ürünlerinden spor ekipmanlarına ve ev geliştirme malzemelerine kadar her şey için geçerlidir.  Bu ürün videolarını kadar faydalı hale getirin ki, insanlar onları yer imlerine eklesin ve daha fazla bilgi edinmek için geri gelmeye devam etsin.

Her e-Ticaret Sitesinin Bloga İhtiyaç Duymasının 7 Nedeni 1

3. İyi Bir Blog, E-Ticaret Sitenizin E-Posta Listesini Büyütmenize Yardımcı Olabilir

E-posta listenizin etkili pazarlamanın temeli olduğunu muhtemelen zaten biliyorsunuzdur. Blogunuz müşterilerinizin beğendiği ve kullanabileceği içerik sunuyorsa, özel tekliflerinizi, promosyonlarınızı ve ürün haberlerinizi daha fazla müşterinin önünde daha hızlı alabilmeniz için e-posta listenizi büyütmenize yardımcı olabilir.

Blog gönderileriniz sonuna basit bir kutucuk ile bültene katılma alanı koyarak e-postalarını alabilirsiniz.

4. Yaşam Tarzı Gönderileri, E-Ticaret Blogunuzun Sadık Müşteriler İçin Bir Merkez Haline Gelmesine Yardımcı Olabilir

Markanız etrafında bir topluluk oluşturmak, bir sonraki seviye pazarlama hamlesidir ve genellikle bir blog ile başlar.

Markanızı müşterilerinizin yaşam tarzıyla ilişkilendirmeye yardımcı olan bir blog oluşturmak için müşteri karakterlerinizi iyi anlamanız gerekir. Mağazanızın blogunda yaşam tarzı içeriğine ayrılmış tek bir kategoriyle küçük bir başlangıç ​​yapmak isteyebilirsiniz. İyi giderse, yavaş yavaş daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

5. Mağazanızın Blogu, Daha Fazla Satış Artışı İçin Satın Alma Kılavuzlarını Paylaşmanın Tam Yeri Olabilir

Müşterileriniz belirli bir yaşam tarzına veya bir dizi nedene bağlı olmasalar bile her zaman doğru ürünleri almak ister. Bu nedenle, satın alma kılavuzları e-ticaret bloglarında çok popüler bir içeriktir.

Yani herkes bir alım yaparken bir nedeni çözüme kavuşturduğu için satın alım yapar. Neden bu ürünü almaları gerektiğini yazarak sizde bu kılavuzlar ile müşterinize bir neden oluşturabilirsiniz.

Her e-Ticaret Sitesinin Bloga İhtiyaç Duymasının 7 Nedeni 2

6. Daha Fazla Site Trafiği Çekmek İçin Bazı E-Ticaret Blog Gönderilerinizi Kullanabilirsiniz.

Blog gönderileriniz harika, orijinal görseller içeriyorsa daha fazla ziyaret alır. Ve bu görseller, gönderilerinizin sosyal medyada daha fazla paylaşılmasına yardımcı olabilir. Böylece yeni müşteriler bulabilir ve mağazanızın bloguna yeni ziyaretçiler çekebilirsiniz.

Etkileyici boyutunda bir pazarlama bütçesi olmasa bile, okuyucularınızın paylaşmak isteyeceği blog resimlerini ortaya çıkarmak için telefonunuzu ve ürün fotoğrafları çekme konusunda bazı uzman ipuçlarını kullanabilirsiniz.

7. E-Ticaret Blogunuz Bir Sonraki Çalışanlarınızı Bulmanıza Yardımcı Olabilir

Mağazanız büyüyorsa, yeni çalışanlar işe almak istiyor olabilirsiniz. Blogunuzda iş ilanları yayınlamak, müşterilerinize bunu bildirmenin bir yoludur, ancak daha da etkili olan, ziyaretçilere şirketinizin nasıl olduğunu, orada kimin çalıştığını ve neden beğendiklerini gösteren bir blog kategorisi oluşturmaktır.