Girişimcilik

Kendi Sektörünüze Liderlik Etmek

Girişimciler olarak pek çok alanda lider olmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Genellikle pazarlama ve iş geliştirmeden muhasebe ve envanter kontrolüne kadar çok çeşitli sorumluluklarımız vardır. Bir işletme büyüdükçe ve bir miktar nakit akışı görmeye başlandığında, profesyonel oldukları alanlar dışındaki departmanlara yardımcılar gerekebilir. Bu noktada, iyi gelişmiş liderlik özelliklerine sahip olmak başarı için çok önemlidir.

İş Hayatında Başarılı Liderlik Sırları

Başarılı olmak herkese göre göreceli bir kavramdır. Çok para kazanmak, bilinirliğe sahip olmak, kendi hedeflerinize ulaşmak ya da sadece hayalinizi gerçekleştirmek gibi sizi başarılı yapacak etkenler bulunmaktadır. Öncelikle başarı kavramının sizin için neyi ifade edeceğini bulup, daha sonra bu başarıya ulaşabilmek için neler yapabileceğinizin planlamasını yapmalısınız.

Kendi Sektörünüze Liderlik Etmek 1

İş hayatında başarılı bir lider konumuna gelebilmek için size 7 tavsiye..

  • Ekibinizle birlikte çalışın

En iyi liderler, önderlik ettikleri kişilerle zaman bulabildikçe birlikte çalışırlar. Girişimcilik bağlamında bu, sosyal medyayı etkin kullanarak, işletmenizin blog sayfası için içerik üretmeye yardımcı olarak, bazı müşteri hizmetleri taleplerini kendiniz yanıtlayarak olabilir. Yöneticisi olduğunuz insanları ve onlara nasıl liderlik etmeniz gerektiğini tam olarak anlamak için bazen onların yaptıkları işi yapmanız gerekir.

  • Mütevazı olun.

Bir liderin hata yaptığını kabul etmesi ve ardından ekibinin hatayı halının altına süpürmek yerine hatadan ders çıkarmasına izin vermesi tüm taraflar için yararlıdır. Büyük liderler, mükemmel olmadıklarını kabul etmekten korkmazlar. Engellerinizi ve bu engelleri aşma yollarınızı ekibinizle paylaşacak kadar alçakgönüllü olduğunuzda, işi güçlendirecek ve daha uyumlu bir çalışma ortamı oluşturmuş olacaksınız.

  • Kararlarınıza güvendiğinizi gösterin

Liderliğin sorumluluğunu üstlendiğinizde, büyük kararlar verirken bunlara bağlı kalmayı unutmayın. Koşullar gerektirdiğinde risk almaktan ve zor kararlar vermekten korkmamalısınız. Bir sorunun birçok yönünü araştırmanız ve bilinçli bir karar vermek için bilgi edinmeniz çok önemlidir. Seçimlerinizin yalnızca size faydalı olmasını değil, aynı zamanda kuruluşun amacına da faydalı olmasını sağlayın.

  • İnsanlara ilham verin.

Yaptıklarınızı veya söylediklerinizi neden biri takip etsin? Cevabınız sadece “Ben söylediğim için” ise, siz bir yöneticisiniz, lider değilsiniz. İnsanlar sizi takip etmeli çünkü size inanıyor olacaklar. Çok yönlü bir lider olmak için, bu misyonu açık, net ve insanlara benzer hedeflere doğru çalışmaları için ilham verecek şekilde paylaşmanız gerekir.

Kendi Sektörünüze Liderlik Etmek 2

  • Öğrenmeye devam edin.

Ekibinizin ve tüm işinizin iyiliği için, her zaman öğrenmeye devam edin. Her gün sektörünüz, ekibiniz ve dünya hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışın. Yeni insanlara ve yeniliğe yer açmak için genel bakış açınız her zaman genişlemelidir.

  • İnsanların sizi nasıl algıladığını değerlendirin.

Kişisel liderlik tarzı ve itibar işinizi ve hedeflerinize uygun olmalıdır. Topluluğunuzda ki ve kendi iş yerinizdeki itibarınız, ekibinizin çalışma şeklini etkileyebilir, bu nedenle algınızın hedeflerinizle eşleştiğinden emin olmak için ara sıra kontrol edin.

  • İnsanların zamanını verimli değerlendirin.

Uzun, yorucu toplantılar geçmişte kaldı. Ekibinizle hızlı ve zahmetsiz iletişim kurmanın yollarını bulun. Çalışanlarınızın en verimli buldukları yollarla çalışmalarına izin verin, bu tek başına, ekip halinde veya evde olabilir. Başkalarının zamanına ne kadar saygı duyduğunuzu gösterirseniz, ekibiniz ortak hedeflerinize ulaşmak için o kadar çok çabalar ve o kadar hızlı sonuç alırsınız.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın