Dijital Pazarlama Girişimcilik

Mailchimp Nedir, Nasıl Kullanılır?

Kolayca bir posta listesi oluşturmayı, bir haber bülteni oluşturmayı veya okuyucularınıza veya müşterilerinize otomatik bir e-posta göndermenin yollarını öğrenmek isterseniz, MailChimp kullanımı, paketleri, avantajları ve mailchimp otomatik mail gönderme özellikleri hakkındaki yazımız tam size göre.

Mailchimp, e-posta yoluyla müşterileriniz ile iletişim halinde kalmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bunu, e-posta listenizde bulunan kullanıcılara haber bülteni göndermenize izin vererek yapar. Mailchimp; Ben Chestnut ve Mark Armstrong tarafından 2001 yılında kurulmuştur ve şu anda 600’den fazla çalışanı ve 14 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Mailchimp

Yeni başlayanlar için ideal olan düşük maliyetli planları ile tanınan MailChimp ayrıca, kullanıcıların müşterileri ve potansiyel müşteri ile iletişim kurmalarına, ürünlerini veya hizmetlerini doğru bir şekilde pazarlamalarına olanak sağlar. Ve potansiyel müşterileri gerçek satışlara dönüştürür.

Neden E-posta Pazarlama?

E-posta ile pazarlama, günümüz pazarlama çabalarında önemli bir araçtır. İşletmeler ve şirketler, e-posta pazarlamacılığı ile daha geniş, daha küresel bir kitleyi hedefleyerek gelirlerini artırabilir ve erişimlerini genişletebilir. İnternet pazarlamasının potansiyeli, doğru yapıldığında çok büyüktür ve rekabetin çok büyük olduğu bu online dünyada büyümek isteyen işletmeler için bir başlangıç veya kırılma noktası olabilir.

E-posta pazarlaması ile müşterilere teklifler, ürün ve hizmet tanıtımları, yapılacak etkinliklerin haberleri, ve çeşitli güncellemeler e-posta aracılığıyla iletilebiliyor. Böylece müşterilerle ve potansiyel müşteriler ile iletişim kurma yolu kolaylaşıyor. Müşterilerin aklında kalmak ve markanın müşterilerin gözünde kendini hatırlatabilmesi açısından oldukça işe yaramaktadır.

E-posta pazarlamasında başarılı olmak bazen zorlayıcı olabilir ve doğru yapılmazsa bir işletmeye ve itibarına zarar verebilir. Neyse ki, işletmenin pazarlama çabalarında başarılı olmasına yardımcı olabilecek araçlar var. Mailchimp gibi yazılımlar size bu konuda avantaj sağlar.

Mailchimp Nasıl Çalışır?

Haber bültenleri oluşturup, gönderebildiğiniz ayrıca yönetebildiğiniz ücretsiz bir yazılımdır. MailChimp, 12.000 e-postaya ve  2.000 aboneye kadar ücretsizdir. Bu önemli bir özelliktir; çünkü Gmail, Hotmail ve Yahoo gibi e-posta sağlayıcıları, herhangi bir zamanda kaç kişiye e-posta gönderebileceğinizi sınırlar (yaklaşık  olarak 20 kişi). Mailchimp ile aynı anda yüzlerce kişiye ulaşabilirsiniz.

Nasıl Üye Olunur?

Üye olmak için ilk olarak, Mailchimp hesabı açmanız  gerekmektedir. Mailchimp kurulumu tamamen ücretsizdir.

  • Bunu yapmak için öncelikle, sitenin sağ üst köşesinde bulunan ‘’Sign Up Free’’ butonunu tıklamalısınız.

  • E-postanızı, kullanıcı adınızı ve şifrenizi isteyen bir kayıt formuna yönlendirileceksiniz. Gerekli bilgileri gönderdikten sonra, Mailchimp’ten “Hesabı Etkinleştir” düğmesine tıklayarak hesabınızı etkinleştirmenizi isteyen bir e-posta alacaksınız.
  • Daha sonra “Ben Robot Değilim” düğmesine tıklayarak, onaylamanız gerekecektir.
  • Sizde daha fazla bilgi (ad, iş bilgileri, adres, vb.) isteyen bir dizi kurulum ekranına yönlendirileceksiniz.

Üyelik Paketleri

Kullanıcılara ücretsiz ve ücretli olmak üzere dört farklı paket (Premium, Standard, Essentials ve Free) sunulmaktadır. Ücretsiz paketlerinde; 2.000 kullanıcılık ve aylık 12.000 mailchimp toplu mail gönderme hizmeti sunmaktadır. Mailchimp’i başlatmak tamamen ücretsizdir. Ücretsiz kampanyalar, ücretsiz otomasyonlar, ücretsiz açılış sayfaları…  Mailchimp ile ücretsiz planlar ile sahip oldukları hemen hemen her özelliği kullanabilirsiniz. İhtiyacınıza göre ise 10$ ile 300$ arasında değişen paketlerden de yararlanabilirsiniz.

Mailchimp’in Avantajları

E-posta pazarlama aracı olarak kullanabileceğiniz MailChimp’in kullanıcılarına sağladığı bazı avantajları bulunmaktadır.

E-posta Kampanyalarını Tasarlama ve Başlatma Kolaylığı

MailChimp kullanımı çok kolay bir yazılım. Bir liste oluşturduktan sonra ilk kampanyanızı başlatabilirsiniz. Mailchimp tüm bunları sizin için yaptığı için, herhangi bir HTML bilgisine sahip olmanıza veya haber bülteni oluşturmak için herhangi bir kodlama bilgisine sahip olmanıza gerek yok! Tek yapmanız gereken,  önceden oluşturulmuş şablon seçenekleri arasından seçim yapmak.

Gelen Kutusu Önizlemesi ve Testi

Başarılı bir e-posta pazarlama kampanyası söz konusu olduğunda her şeyden daha önemli olan, kampanyayı başlatmadan önce test ederek, kişinin gelen kutusunda nasıl görüneceğini ön izlemektir. Bu durum, ciddi olabilecek hatalardan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Mailchimp size, e-postanızın 40’tan fazla farklı istemcide nasıl görüneceğini, görmenizi sağlayan bir gelen kutusu ön izleme aracı özelliği sağlar.

Coğrafi Hedefleme

Coğrafi olarak yalnızca belirli bir abone grubunu hedeflemek istiyorsanız eğer MailChimp’in Coğrafi hedefleme özelliğini kullanabilirsiniz. Belirli alanlara ulaşmak isteyen işletme sahibine çok fazla esneklik sağlayan güçlü bir özelliktir.  Hedeflenmek istenilen coğrafi bölgeleri hedefleyerek, kampanyanızın potansiyelini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Mailchimp Top Notch Analytics

Bir e-posta kampanyasının en önemli olan yönlerinden diğeri de, kampanyanın nasıl performans gösterdiğini görmektir. E-postanızı kaç abone başarıyla aldı? Kaç abone açtı? Hangi bağlantılar daha fazla tıklama aldı? Bu bilgiler çok önemlidir ve kampanya yöneticisine geri bildirimler sağlar. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmelerine yardımcı olur.  Raporlar ve ayrıntılı analizler, kampanya yöneticisine gelecekteki postalarda uygulaması gereken yöntemler hakkında bilgi verir.

Listelerinizi Büyütme ve Daha Fazla Abone Edinme

Halihazırda iyi oluşturulmuş bir abone listeniz olabilir, ancak listenizi daha da büyütmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Mailchimp, listelerinizi kullanıcı dostu dinamik formlarla büyütmenize ve oluşturmanıza yardımcı olur. Bu formlar markanıza uyacak şekilde özelleştirilebilir ve kişisel / iş web sitenize bağlayabilirsiniz.

E-Ticaret Entegrasyonu

Hem ücretli hem de ücretsiz Mailchimp hesaplarıyla, kampanya yöneticileri, belirli bir kampanyadan yapılan satın alma sayısını ve miktarını izleme yeteneğine sahiptir. Bu özellik,  e-posta pazarlama kampanyasının elde edilen gelir ve satışlar açısından ne kadar iyi performans gösterdiğini görmek açısından çok kullanışlıdır.

Hareket Halindeyken Kampanyalarınıza Erişme

Günümüzde mobil cihazların kullanımı her zamankinden daha yaygın. Mailchimp; listeleri yönetme, yeni aboneler ekleme, kampanya gönderme ve analitik raporları görüntüleme becerisi sağlayan mobil uygulamaya sahip. Mailchimp’in mobil uygulaması hem Android hem de iOS  işletim sistemlerinde kullanılabilir durumda.  Artık Mailchimp ile dizüstü bilgisayarınızı veya tabletinizi bulmak için uğraşmanıza gerek yok, çünkü nerede olursanız olun işinizle ilgilenebilirsiniz!

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın