Domain Girişimcilik

Subdomain nedir? Nasıl Oluşturulur?

Bir subdomain(alt alan adı)’in ne olduğu konusunda kesin bir bilgiye sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz. Sonuçta, isim oldukça açık ve anlamıyla ilgili spoiler vermekte. Bir alt alan alanının ne olduğu konusunda kendinizden emin olsanız da bir alt alan adı için kullanabileceğiniz her şeyin veya sahip olmanın getirdiği zorlukların farkında olmayabilirsiniz. Örneğin, alt alan adlarının web sitenizin arama motoru sıralaması üzerindeki etkisini biliyor musunuz? Her şey doğru alan adıyla başlar.

Subdomain nedir nasıl oluşturulur 1

Subdomain kendi alan adınızın ek bir bölümüdür. Ana web sitenizin farklı bölümlerini düzenlemenize ve gezinmenize yardımcı olacak alt alanlar oluşturursunuz. Ana alan alanınız içinde, web sitenizin tüm farklı sayfalarına ulaşmak için gerektiği kadar çok subdomaine sahip olabilirsiniz. Ana web sitenizi tamamlamak için bir e-ticaret sitesi kurarak subdomain oluşturabilir aynı zamanda mevcut bir şirket veya işletmenizin web sitesine bir blog sayfası oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

Subdomain Nasıl Kurulur?

Alt alan oluşturmanın temelde iki yolu vardır: CNAME kaydı veya A kaydı kullanmak. CNAME, alternatif bir URL’ye çözümlenen bir kayıt iken, bir A kaydı bir IP adresine çözümlenir.

Hangi yaklaşımı kullanırsanız kullanın, kaydın subdomain barındırma özelliklerine göre oluşturulması gerekir.  Bir alt alan adı oluşturma için, örneğin blog sayfası açmayı düşünüyorsunuz, WP Motoru size kullanmanız için geçici bir URL verecektir. Buradan, o URL’i geri çözümlemek için bir CNAME kaydı veya blogunuzu belirli bir IP adresine çözümlemek için bir A kaydı oluşturmayı seçebilirsiniz.Son olarak, yeni alt alan adınızı WP Engine ile kaydetmeniz gerekir.

Subdomain nedir nasıl oluşturulur 2

Subdomain SEO Etkileri Nelerdir?

Kötü bir site düzeni, ziyaretçilerin aradıklarını bulmaları uzun sürerse sayfanızda daha az zaman geçirmelerine veya sayfada daha fazla zaman geçirmelerine neden olarak tatmin edici olmayan bir deneyimle sonuçlanır ve arama performansınıza zarar verme potansiyeline sahiptir. Site hiyerarşinizi düzene koymak için alt alan adlarını kullanarak, kullanıcıların aradıkları bilgileri daha verimli bulmalarına yardımcı olarak web sitenizin SEO performansını iyileştirebilirsiniz. Arama motorları, alt alan adlarını ayrı web siteleri olarak tanımaktadır. Bu trafiğinizi arttırmanız için daha fazla şansınız olduğu anlamına gelmektedir. Aynı zamanda ana alan adınıza linkler vererek de trafiğinizi arttırabilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın