Sosyal Medya

Instagram Mavi Tik (Onaylı Hesap) Nasıl Alınır?

Instagram’da nasıl doğrulanacağınızı öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu yazıda, Instagram mavi tik alma  işlemi nasıl olur onu anlatacağız ve hak kazanmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları vereceğiz.  Instagram mavi tik, Instagram hesabınızın “tanınmış bir şahsiyet, ünlü veya markanızın gerçek hesabı’’  olduğunuz anlamına gelmektedir.

Instagram Mavi TikInstagram onaylı hesap, mavi bir tik alır. Kullanıcı adınızın yanında görünen ve küçük bir onay işareti olan mavi bir tiktir. Kişisel bir hesapla veya bir işletme hesabıyla Instagram doğrulaması için başvurabilirsiniz.

Instagram Mavi Tik, insanların sahte instagram hesabı olmayan, takip bulunmak istedikleri markaları veya tanınmış kişileri rahat bir şekilde bulmalarına yardımcı olur. Profilinizde ve gönderilerde olduğu gibi aramada da görünür. Bu, insanların aradıkları kişi ve markalar için gerçek hesapları bulmalarına yardımcı olur. Örneğin, ünlü instagram hesapları ile o ünlüler için bir hayran hesabı arasındaki farkı bir bakışta anlamanıza yardımcı olabilir. Bunun dışında, biraz da olsa bir statü sembolüdür. Sonuçta, Instagram göre, mavi tik, dikkate değer olduğunuzun kanıtıdır.

Instagram Mavi Tik Kimler Uygundur?

Instagram’ın  kendi web sitesinde açıkladığına göre hesabınız şu şekilde olmalı:

  • Olduğunu söylediğiniz kişi olmalısınız. Yani gerçek bir kişi olmalısınız. Örneğin, tescilli bir işletme veya marka.
  • Kişi veya işletme, yalnızca bir hesap Instagram tarafından doğrulanabilir. Örneğin hayran hesapları doğrulama alamaz.
  • Instagram hesabınızı doğrulamak istiyorsanız, hesabınız halka açık, gizlenmemiş olması gerekmektedir. Hesabınız herkes tarafından görülebilir olmalı.
  • Tam bir biyografiniz, profil fotoğrafınız ve en az bir gönderiniz olmalıdır.
  • Onaylanmış instagram hesabı, iyi bilinen, çok aranan ve marka değeri ve bilinirliği olan hesaplar olmalı

Facebook Mavi tik almış olsanız bile, Instagram’da  mavi tik alacağınız anlamına gelmemektedir. Facebook onaylı hesap almak biraz daha kolaydır.

Instagram’da Doğrulanmak İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Instagram’da doğrulanmak için başvurmak yalnızca birkaç dakika sürer.

  1. Oturum aç

Instagram hesap açma işleminizi gerçekleştirin. Hesabınıza giriş yapın. Birden fazla Instagram hesabınız varsa, doğrulamak istediğiniz hesapta oturum açtığınızdan emin olun.

  1. Instagram Hesap Doğrulama
  • Profilinizin sağ üst köşesindeki menü simgesine dokunun.
  • Ayarlara girin.
  • Hesap seçeneğini tıklayın.
  • Instagram doğrulama talebi seçeneğini tıklayın.
  1. Kimliğinizi onaylayın.

Instagram hesap adınızı doldurun:

  • Adı Soyadı: Resmi kimliğinizde göründüğü şekliyle tam, yasal adınız.
  • Bilinen Adı: Bu, adınız veya şirketinizin adı olabilir. İnsanların sizi genel olarak tanıdığı adı kullanın. Örneğin, genellikle bir takma ad kullanıyorsanız veya adınız yerine ikinci adınızı kullanıyorsanız, bu bilgiyi buraya girin.
  • Kategori: Instagram hesabınız için en doğru olanı seçin.

Fotoğraflı resmi kimliğinizin veya resmi iş belgenizin bir kopyasını yükleyin. Kişiler; sürücü belgesi, pasaport veya nüfus kağıdınızı kullanabilirsiniz. İşletmeler; vergi beyannamesi, şirketinizin adına bir hizmet faturası veya sözleşme kullanabilir.

Gönder’i tıklayın. Gönder düğmesine instagram doğrulama talebi başvurunuzu inceleyeceklerdir. Hesabınızın “gerçekliğini, benzersizliğini ve itibarını teyit etmeye ” çalışacaklardır.

Başvurunuzu inceledikten sonra Instagram, talebinizin onaylanıp onaylanmadığını size bildirecektir. Mesajı Instagram bildirimlerinizde göreceksiniz. Ancak hemen bir yanıt beklemeyin. Sürecin ne kadar süreceği konusunda belirli bir zaman çizelgesi yoktur, ancak genellikle en az birkaç gündür.

Instagram Mavi Tik Almanın Püf Noktaları

Instagram Mavi Tik biraz zordur. Instagram doğrulaması için herkes istek gönderebilir. Ancak doğrulama için bir istek göndermek, hesabınızın doğrulanacağını garanti etmez.

  • Kendiniz veya işletmeniz hakkında doğru bilgiler verdiğinize emin olun. Instagram biyografi alanlarını eksiksiz doğru bilgiler ile doldurun.
  • Dürüst olduğunuzdan emin olun. Gerçek adınızı kullanın ve doğru instagram kategori ekleme işlemi yapın. Kimliğinizi kanıtlamak için herhangi bir değişiklik yapmadan gerçek bir belge kullanın.
  • Instagram her doğrulamayı manuel olarak inceler.
  • Sitenizin veya blogunuzun arama motorlarında görünür şekilde optimize edildiğinden emin olmalısınız. Instagram takipçi sayınız çok sayıda olsa bile, Instagram dünyası dışında da varlığınız olmalı.
  • Düzenli olarak yayın yapın. Etkin olmayan bir hesap, Instagram doğrulaması için harika bir aday değildir.
  • Instagram takipçi arttırma çok önemlidir. Hesabınız ne kadar büyükse, Instagramda başka biri tarafından kopyalanma olasılığınız o kadar yüksektir. Bu, Instagram’ın doğrulama rozetine sahip olmanızı istemesini daha olası kılar.
  • İlk denemeden sonra pes etmeyin. Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra tekrar başvurun.  İlk talebiniz reddedildikten 30 gün sonra tekrar başvurabilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın