Sosyal Medya

Instagram Reels Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Instagram Reels,  eğlenceli ve ilgi çekici video içerikleri oluşturmanın yeni bir yöntemidir. Instagram Reels, Ağustos 2020’de kullanıcıların çoğuna sunuldu. “TikTok’un taklidi” olarak eleştirilmesine rağmen markalardan ve influencerlardan pozitif tepkiler aldı.  Instagram’ın en son video özelliği Amerika Birleşik Devletleri ve diğer 50 ülkede hem İOS ve Android’ler de mevcuttur.

TikTok’a benzer şekilde, Instagram kullanıcıları 15 ila 30 saniyelik video klipleri kaydedip düzenleyebilir ve bunları Instagram hikaye, instagram keşfet Akışında ve instagram profil alanında ki Reels sekmesinde paylaşabilir.

Instagram, influencer’ların ve içerik oluşturucuların marka anlaşmaları ve sponsorlu gönderiler yoluyla gelir elde etmesine zaten izin veriyor, ancak Instagram içerik için doğrudan ödeme yapmıyor. TikTok’da da yakın zamana kadar ödeme yoktu. TikTok  geçen aylar da ABD’de popüler içerik oluşturucuları için ,  videolarına ödeme yapmak üzere iki yüz milyon dolarlık bir fon başlatacağını duyurdu.

Instagram Reels Nasıl Oluşturulur?

Instagram Reels kullanımı oldukça basittir aslında. Öncelikle instagram hesap açma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bir kullanıcı hesabına ihtiyacınız vardır. Reels Instagram uygulmasının bir özelliğidir. Hesabınızı oluşturduktan sonra instagram giriş yap işlemi işlemi ile uygulamaya giriş yapabilirsiniz ve Reels videolarınızı çekebilirsiniz.

Reels’te size video oluşturmak için iki seçenek sunulur:

  • Video çekmek için kayıt düğmesini basılı tutun
  • Yada film rulonuzdan video görüntüsü yükleyin.
  • Videolar teker teker veya tümü aynı anda kaydedilebilir.

Instagram kamerasının altındaki Reels’ı seçin. Videolarını oluşturmanıza yardımcı olması için ekranınızın sol tarafında çeşitli yaratıcı düzenleme araçları göreceksiniz,

Örneğin:

  • Ses: Instagram müzik arşivinden bir şarkılara ulaşabilirsiniz. Kendi sesinizi kaydederek de video oluşturabilirsiniz.
  • AR Efektleri: Farklı efektlerle birden çok klip kaydetmek için efekt galerisinden birçok efektten birini seçebilirsiniz.
  • Zamanlayıcı ve Geri Sayım: Ellerinizi kullanmadan kliplerinizi kaydetmek için zamanlayıcıyı ayarlayabilirsiniz. Kayıt başlamadan önce 3-2-1 geri sayımı göreceksiniz.
  • Hız: Seçtiğiniz videonun veya sesi hızlandırabilir veya yavaşlatabilirsiniz. Bu, hızlı veya ağır çekim videoları oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Markanız veya İşletmeleriniz İçin İnstagram Reels’i Nasıl Kullanabilirsiniz?

Reels’in sadece dans veya müzik olmadığını belirtmekte fayda var. Sektörünüzdeki ürünler için eğitici videolar oluşturabilirsiniz. Şirketinizin ne yaptığını sunmak için görüntüler ve videolar hazırlayabilirsiniz.  Moda sektöründeyseniz, kıyafet kombinlerinizi ve stilinizi göstermek için birçok eğlenceli video hazırlayabilirsiniz.

Özgün olun ve videolarınızı aleni reklamlara dönüştürmeyin! Videolarınızın kalitesi yerine özgünlük ve eğlenceye odaklanın. Markanızın sıradan bir yönünü müzik ve hareket yoluyla videolara dönüştürün.  Bunu yapmak, Reels videolarınız için yüksek etkileşime yol açacaktır.

Instagram Reels ve TikTok

Instagram Reels ve TikTok’un özü aynıdır aslında: Kullanıcılara kısa videolar oluşturmak ve başkalarıyla paylaşmak için yaratıcı bir alan sağlamak. Kullanıcıların mümkün olan en iyi Instagram video kliplerini çekmelerine olanak tanıyan yaratıcı uygulamalardır.

Önemli Farklılıkları

  • Instagram bünyesinde bir özelliktir. TikTok bir platformdur.
  • Reels’te Kullanıcılar yalnızca 15 saniyelik bir video oluşturabilir. TikTok’ta 1 dakikaya kadar video zaman sınırı.
  • Reels’i hikaye olarak paylaşırsanız eğer 24 saat içinde kaybolur. Tiktok’ta ise tüm videolar kalır.
  • Reels’ler; keşfet ve hikayelerde paylaşılabilir. Bir video yüklediğinizde, bunu feed alanınızda da yayınlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz tüm Reels’ler, IGTV yayınlarına benzer şekilde, profilinizin özel bir bölümünde de görünecektir.

Ne düşünüyorsunuz? Hiç  Reels videosu oluşturdunuz mu? Bunu okuduktan sonra deneyecek misiniz? Lütfen düşüncelerinizi veya ipuçlarınızı aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın