Girişimcilik

Elon Musk’ın İlham Verecek Başarı Hikayesi

Sosyal medya kullanımı ile dillerden düşmeyen ve başarı hikayesi her yerde konuşulan bir isimdir.Daha çocuk yaşta yazılım programlayıp kodlama öğrenen Musk, 12 yaşındayken Blastar adlı uzay oyununu yaklaşık 500 dolara satarak ilk satışını gerçekleştirmişti. Birlikte Elon Musk’ın hayatını detaylı inceleyelim.

Elon Musk Kimdir?

Elon Musk hayata, 28 Haziran 1971’de Güney Afrika’nın Pretoria kentinde başlamıştır. Elon Musk, aslen Güney Afrikalı olmasıyla beraber, aynı zamanda hem Kanada hem de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığına sahiptir.

İnsanların geleceğini en çok etkileyen noktalar olarak belirttiği durumları internet, temiz enerji ve uzay olarak belirmekteydi. Bu noktalarında hepsinde ise adım adım ilerlemeye başladı.

elon musk kimdir

Elon Musk Eğitim Hayatı

17 yaşında, 1989’da Queen’s Üniversitesi’ne gitmek ve Güney Afrika ordusunda zorunlu hizmetten kaçınmak amacıyla Kanada’ya taşındı. Musk o yıl Kanada vatandaşlığını aldı, çünkü bu şekilde Amerikan vatandaşlığı almanın daha kolay olabileceğini düşünüyordu.

1992’de Musk, Pennsylvania Üniversitesi’nde fizik ve işletme okumak için Kanada’dan ayrıldı.

Penn’den ayrıldıktan daha sonra, enerji fiziği alanında doktora yapabilmek adına Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’ne gitti.

1995’te ilk şirketi Zip2 Corporation’ı kurdu. Musk 2002’de ABD vatandaşı oldu. Elon Musk hayat hikayesinde ki dönüm noktaları bu şirketin kuruluşu ile başladı.

elon musk kimdir

Başarıları

Musk ilk şirketi Zip2 Corporation’ı 1995 yılında kardeşi Kimbal Musk ile kurdu. Çevrimiçi bir şehir rehberi olan Zip2 kısa süre sonra hem The New York Times hem de Chicago Tribune’un yeni web siteleri için içerik sağlamaya başladı.

  • PayPal

1999’da Elon ve Kimbal Musk, Zip2 satışlarından elde ettikleri parayla çevrimiçi bir ödeme şirketi olan X.com’u kurdular. Yani bugünkü adıyla Paypal..

Ekim 2002’de Musk, PayPal’ı satarak ilk milyarlarını kazandı. Satıştan önce Musk, PayPal hisselerinin yüzde 11’ine sahipti.

  • SpaceX

Musk, ticari uzay yolculuğu için uzay aracı inşa etmek için 2002 yılında üçüncü şirketi olan Space Exploration Technologies Corporation veya SpaceX’i kurdu. Elon Musk SpaceX ile çalışmaya başladıktan tam 7 yıl sonra SpaceX Dragon çok amaçlı uzay aracını ve Falcon fırlatma araçlarını sıfırdan tasarladı. Eylül 2009’da ise SpaceX’in Falcon 1 isimli roketi özel bir şirket tarafından gönderilmiş olan ve Dünya yörüngesine uydu yerleştirilen ilk fırlatma aracı olmuştur.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo ulaştırılmasını gerçekletirmek için ilk defa özel bir şirket olan SpaceX‘i seçti.

  • SolarCity

SolarCity, Amerika’nın en büyük güneş enerjisi sistemi sağlayıcısı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Elon Musk’ın en büyük hissedarı olarak yönetim kurulunda başkanlık yaptığı şirkette Musk’ın kuzeni Lyndon Rive ortak kurucu ve CEO unvanı çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın