Dijital Pazarlama Girişimcilik

Landing Page Nedir? Nasıl Hazırlanır?

Landing page, sitenizde ziyaretçileri potansiyel müşteriye dönüştürmek amacıyla tasarlanmış bir sayfadır. Bu kriterlere uyum sağlaması bakımından web sitenizdeki diğer sayfalardan farklıdır:

İstenilen bir teklif karşılığında bir ziyaretçinin bilgilerini alabilmenizi sağlayan bir forma sahiptir.
Landing page’in amacı, ziyaretçileri potansiyel müşterilere dönüştürmektir (üzerinde bir form bulunan bir ana sayfa, başka amaçlara da hizmet ettiği için landing page olarak sayılmaz).

Basitçe ifade etmek gerekirse, landing page, üzerinde form bulunan ve dikkat dağıtıcı başka unsurlar içermeyen kısa içeriklere de yer verilen bir sayfadır.

landing page nedir nasıl hazırlanır

Hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • İlgi Çekici Bir Başlık Belirleyin: Öncelikle ziyaretçinin dikkatini çekecek ve okumaya devam etmelerini sağlayacak bir başlık bulmanız gerekir. Bu sayfaya geldiklerinde görecekleri ilk şey budur ve sizin gelen müşteriye etkilemeniz gerekir. Bu yüzden başlık seçimine dikkat ederek içerikte vurgulamak istediğinizi kısa bir başlık ile müşterilerinize gösterin.
  • İçeriğinizi Etkili Bir Şekilde Aktarın: İçeriğinizi kısaca ve etkili bir şekilde iletmek, açılış sayfanız için çok önemlidir.  Açılış sayfanızda kalmak isteyip istemediklerine karar vermek için genellikle yalnızca bir “göz kırpma” yeterlidir. Okuyucuyu rahatsız etmemek adına uzun içerikler yazmaktan kaçının ve mümkün oldukça çarpıcı cümleler ile asıl mesajı vermeye çalışın.
  • Formu Oluşturun: Landing Page için form oluşturduğunuzda, müşteriden asıl istediğiniz bilgileri bu formda belirtin. Ad-soyad bilgileri telefon numaraları ve mail adresleri sizin müşteri ile iletişime geçebilmeniz adına yeterli olacaktır. Fakat iletişime geçecek olan çalışanlarınızın daha sağlıklı iletişim kurabilmesine adına formunuzda müşterinin sizinle görüşmek istediği konuyu belirtebileceği bir alanda koyabilirsiniz. Böylelikle öncesinde bu konu hakkında hazırlık yaparak müşteriniz ile iletişime geçer kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.
  • Resim Ekleyin: Görsel kullanmak bu sayfalar için etkili bir durumdur. İçeriğiniz ile alakalı görseller ile akılda kalıcılığı arttırabilirsiniz. Etkileyici bir resim varsa, insanların bir sayfada kalma olasılığı daha yüksektir. Bu yüzden seçtiğiniz görsellere ve görselin içerik ile alakalı olup olmadığına dikkat edin. Farklı görseller ile bu sayfaları hazırlayarak hangi görselin daha etkili olduğuna karar verebilirsiniz.

Landing Page Şablonları

Aşağıda landing page örneklerini görebilirsiniz.

Landing page nedir nasıl hazırlanır

Landing page nedir nasıl hazırlanır

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın