Dijital Pazarlama Girişimcilik

Dijital Pazarlama Nedir? Nasıl Yapılır?

Dijital Pazarlama, elektronik cihazlara ve buna bağlı olarak internete dayanan her türlü pazarlama çabasıdır. Yeni iş fırsatları yaratmak, yeni müşteriler kazanmak ve marka bilinilirliği arttırmak için tercih edilebilir.

İnternet bulunan çok sayıda araç, kanal ve veri, pazarlamacıların kişiselleştirme yolu ile belirli kişilere etkili içerik sunmaları için fırsatlar yaratmaktadır. Sosyal medya uygulamalarındaki ve arama motorlarındaki video reklamlar ve normal reklamlar, markanızı milyonlarca kişinin önüne çıkarabilmektedir.

Dijital pazarlamanın temel mantığı aslında interneti, sosyal medyayı ve mobil dünyayı kullanıp ortaya bir ürün koyarak firmanızı tanıtabilmenizi sağlamak olarak açıklanabilir. Dijital pazarlama ile hedef kitlelere kolayca ulaşabilir markanızı farklı alanlar da göstererek firma satışlarında da pozitif yönde artış gözlemleyebilirsiniz.

Dijital Pazarlama Kanalları

Dijital pazarlama kanallarını aşağıda sizin için listeledik.

1- Video pazarlama

Günümüzün en popüler dijital pazarlama türlerinden biri video pazarlamadır.

Video pazarlama sadece marka bilinilirliğinizi arttırmak ile kalmaz aynı zaman trafiğiniz ve dönüşüm oranlarınızda da çok etkilidir. Videolarınızı kendi sosyal medya platformlarınızda yayınlayın. Etkili bilgiler sunulması, kullanıcıyı bağlamanıza ve hızlıca kendinize çekmenize yardımcı olur. En fazla etkileşim elde etmenizi sağlayacak videolar kısa olanlardır, temelde etkili bir içerik ile hedef kitlenize kolayca ulaşabilirsiniz.

Videoyu web sitenizde bulundurarak etkili bir şekilde kullanabilir ve dönüşümleri arttırabilirsiniz. Videonun web sitenizde bu kadar değerli olmasının nedeni, etkileme ve ikna etme yeteneği yazılı bir dilden daha fazladır.

dijital pazarlama nedir nasıl yapılır

2- E-posta ile pazarlama

E-posta ile pazarlama, müşteri kazanmak ve satışlarınızı arttırmak için etkili bir yoldur . Ayrıca yaklaşan etkinlikler, diğer tüm hizmetler veya kampanyalarınız hakkında onları bilgilendirerek müşterilerinizle iletişim halinde kalmanızı sağlar.

Bir müşterinizle veya potansiyel bir müşteriyle etkileşim kurmak web sitenize gelen trafiği artırmanın en iyi yollarından biri, bir e-posta bültenidir.

3- Sosyal medya pazarlaması

Sosyal medya pazarlamasının yollarından biri, bloglar ve videolar gibi orijinal sosyal medya içeriği oluşturmak ve bunu Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında paylaşmaktır. Video paylaşımını ve fotoğraf paylaşımını artırmak için bu platformlardan yararlanabilirsiniz.

Reklam görselleri oluşturarak bunları sosyal medyada hedef kitlenize yönelik olarak paylaşabilir, daha çok kitleye ulaşıp satışlarınızı arttırabilirsiniz. Çeşitli dijital pazarlama örnekleri inceleyerek kendinize bir yol çizebilirsiniz.

dijital pazarlama nedir nasıl yapılır

4- SEO:

SEO, web sitenizin arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur ve böylece sitenize daha fazla trafik ve potansiyel olarak daha fazla müşteri çekmenizi sağlar. Organik trafik bir işletme için çok değerlidir. Bir ürün aratıldığında sizin sayfanız ne kadar üst sıralarda yer alırsa trafiğiniz o kadar artacaktır. Buda sizlere hem marka bilinirliği hem de satış olarak geri dönecektir. Dijital pazarlama teknikleri arasında çok popülerdir.

5- PPC Reklamları:

PPC (pay per click) reklamları yani tıklama başına ödeme yaptığınız reklam modeli, dünyada popüler olan ve en çok tercih edilen reklam modelidir. PPC reklamları, web sitenizin organik olarak görüneceği yer olmasa bile, kendinizi aramaların en üstünde konumlandırmanıza olanak tanır. Bu reklam çeşidinde doğru anahtar kelime tercihleri yapmanız ve doğru reklam metinlerinin oluşturulmanız çok önemlidir.

Sizde Dijital reklamlar ile sesinizi duyurabilir, ziyaretçi sayınızı arttırıp markanızı büyütebilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın