Dijital Pazarlama Girişimcilik

Başarılı Bir E-mail Marketing Nasıl Yapılır?

İletişim ve teknoloji kanallarının büyük bir ivme ile geliştiği günümüzde, internet artık ihtiyaçtan öte bir zorunluluk haline gelmiştir. Özellikle iş dünyasında kuralların yeniden oluşturulmasına neden olan bu global ağ ile birlikte ülkeler ve kıtalar arası ticarette tüm sınırların ortadan kalkması mal ve hizmete erişimi kolaylaştırdı. Oluşan bu ortamda şirketler de reklam, satış ve pazarlama stratejilerini oluşturmaya başlarken etkili ve düşük maliyetli olan internetten faydalanabilecekleri alanlara yatırım yapmayı öncelikli hale getirdi. Bunların en başında da e-mail marketing geliyor. E-mail pazarlama ile kişiye özel avantajlar sunabilir, müşterilerinizi kampanyalarınızdan haberdar edebilirsiniz.

Başarılı bir e-mail marketing nasıl yapılır, Nelere dikkat edilmelidir hep beraber inceleyelim..

E-mail marketing Nedir?

E-mail marketing diğer adıyla e-posta ile pazarlama, hedef kitlenizi ve müşterilerinizi e-posta yoluyla hedeflemenizi sağlayan süreçtir. Abonelere ve müşterilere hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak değerli bilgiler sağlayarak dönüşümlerinizi ve gelirinizi artırmanıza yardımcı olur.

e-mail marketing nasıl yapılır

E-mail marketing nasıl yapılır?

  • Hedef Kitlenizi Tanımlayın

Etkili bir e-posta, alakalı bir e-postadır. Pazarlamadaki diğer her şey gibi, alıcı kişiler ile başlayın, ne istediklerini anlayın ve e-posta kampanyanızı hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uyumlu olarak düzenleyin.

  • Hedeflerinizi Belirleyin

Kampanya hedeflerinizi belirlemeden önce bilgi toplayın. Sektörünüz için ortalama e-posta istatistiklerini araştırmalı ve bunları hedeflerinize ulaşabilmek için karşılaştırma ölçütü olarak kullanmalısınız

  • Kişilerin Kaydolması İçin Bir Yol Oluşturun

Listenizde başlamak için yalnızca birkaç kişi mevcutsa hemen pes etmeyin. Oluşturmak biraz zaman alabilir. Her aboneye kendilerini önemli hissettirin ve liderlik edin; e-posta listenizin organik olarak büyüdüğünü görmeye başlayacaksınız.

  • Bir E-posta Kampanya Türü seçin

E-posta kampanyaları değişiklik gösterir ve aralarında karar vermeye çalışmak çok zor olabilir. Haftalık bir haber bülteni gönderiyor musunuz? Yeni ürün duyuruları göndermeli misiniz? Hangi blog yazıları paylaşılınca dikkat çeker?

Hedef kitleniz için hangi e-posta kampanyasının en iyi olduğuna karar verin. Ayrıca, farklı e-posta türleri için farklı listeler oluşturabilirsiniz, böylece müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz yalnızca kendileriyle ilgili e-postalara kaydolabilir.

  • Bir Program Yapın

Listenizle ne sıklıkta iletişim kuracağınızı planlayın, güven oluşturmak için tutarlı bir programa bağlı kalın. Böyle müşterileriniz sizi unutmaz yani akılda kalırsınız.

  • Sonuçlarınızı Ölçün

Her temel ölçüm konusunda titiz olmak, e-postalarınızda büyük sonuçlar sağlayacak küçük değişiklikler yapmanıza yardımcı olacaktır. Aynı içerikleri farklı tonlamalarda, farklı vurgularla belki de farklı görseller ile müşterilerinize sunarak bir A/B testi yapabilirsiniz. Böylelikle hangi e-posta kampanyanızdan daha çok dönüşüm elde ettiğinizi gözlemleyerek kendinize bir yol oluşturabilirsiniz.

e-mail marketing nasıl yapılır

E-mail marketingde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herkesin sizi hatırladığından emin olun. Bunu yapmanın en iyi yolu, e-postalarınızın uzun zaman aralıklı olmamasına dikkat edin. İdeale daha yakın olacak şekilde, ayda en az bir tane göndermeye çalışın.

İçeriklerinizin dikkat çekici olmasına özen gösterin. Unutmayın ki müşterilerinize günde çok fazla e-posta gelmektedir, onların içerisinde çarpıcı bir başlık ve içerik ile dikkat çekebilirsiniz.

Örneğin, e-posta ürün güncellemelerini ve resimlerini içerirken, kişisel bir mesaj veya dostça bir notla dengeleyebilirsiniz.

Genel bir kural olarak, haber bülteninizi okuyucu / müşteri ile ilişkinizi ilerletmenin bir yolu olarak kullanmaya çalışın.

Benzersiz güncellemeler, teklifler ve duyurular için takvim oluşturun.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın