Girişimcilik

El Sanatları Satmak için En İyi Web Siteleri

Bazılarımız el sanatları konusunda oldukça yeteneklidir. Biraz da bu yeteneklerin üzerine düşüldüğünde daha çok gelişim gösterilebilir. Sizin de el işi ürünler yapmaya merakınız ve yeteneğiniz varsa aynı zamanda da bunu bir gelire dönüştürmek istiyorsanız bu blog tam da size göre! Bu yazımızda el sanatları satmak için kullanabileceğiniz web sitelerinden bahsedeceğiz. Hadi başlayalım;

Kendi Web Sitenizden Satış Yapabilirsiniz!

Kendi web sitenizin olması sizin için her zaman bir avantajdır. Çünkü pazaryerlerinde ya da diğer satış sitelerinde olduğu gibi her satışınızdan bir komisyon ödemezsiniz. Hem de site tasarımınızı zevkinize uygun bir şekilde yaptırarak içinde kendi yaptığınız ürünlerin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Peki kısaca bir web sitesi yapmak için neler gereklidir? Öncelikle yapmanız gereken bir domain almaktır.  Domain oldukça önemlidir çünkü insanlar sizi bu isimle bileceklerdir, bundan dolayı da akılda kalıcı, güzel bir isim bulmalısınız. Diğer adım ise web sitenizin olması için bir hosting almaktır. Hosting paketi alırken de mutlaka ne kadar kaynak ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Bu konuda uzman bir yönlendirmeye ihtiyaç duyarsanız TURKTICARET.NET‘in uzman satış ekibi sizi ihtiyacınız için en uygun olan hostinge yönlendirecektir. Domain ve hosting alımlarını yapıp sitenizi tasarlatıp kodlattıktan sonra kendi siteniz üzerinden el emeği satış yapabileceksiniz.

Pazaryerlerinde Satış Yapabilirsiniz!

HepsiBurada, Trendyol, Amazon, N11 , ÇiçekSepeti gibi pazaryerlerinde ürünlerinizin satışını gerçekleştirebilirsiniz.  Fakat bu pazaryerlerinde satış yapabilmek için öncelikle bir marka tesciliniz olmalıdır. Marka isminizi bulup ilgili faaliyet alanlarında tescillemiş olmanız oldukça önemlidir. Hatta satacağınız ürünleri bile tescilleyerek koruma altına alabilirsiniz. Sonrasında bu pazaryerlerini kullanarak el yapımı ürün satışı yapabilirsiniz. Birçok marka bu pazaryerlerini kullanmaktadır. Siz de ürünlerinizin profesyonel fotoğraflarını çekerek, açıklamalarınızı ve anahtar kelimelerinizi profesyonel bir şekilde belirleyerek  bu platformlarda satacağınız el emeği ürünler sayesinde gelir elde edebilirsiniz. Bu pazaryerlerinin bazıları özellikle de el sanatları, el emeği ile yapılan ürünler için ayrı bir destek de sağlamaktadır. Mesela HepsiBurada Girişimci Kadınlar başlığı altında el emeği ürünler satılabilmesi için bir alan oluşturmuş, bu kadın el işi satış siteleri için güzel bir örnektir. Böyle pazaryerlerinde bulunmak sizin bilinmenizi sağlayacaktır, tabi ki her birinin farklı komisyon oranları da bulunuyor. Buna göre fiyatlama stratejilerinizi belirlemeniz gerekmektedir.

El Sanatları Satmak için Diğer Siteler

Pazaryerleri haricinde birkaç siteden daha bahsedebiliriz;

Etsy

Etsy, el sanatları satabileceğiniz global bir platformdur. Geniş bir ürün yelpazesi bulunur.  20 cent gibi ücretle ürünlerinizi listeleyebilirsiniz, satış yaptığınız ürünlerden de küçük bir komisyon kesinti yapılacaktır. Bu platformun global bir platform olması yüksek rekabet getirecektir. Bu şartları göze alarak el yapımı ürün satışlarınız için bu platformu da kullanabilirsiniz.

Shopify

Shopify da dünya üzerinde bilinen çevrim içi mağazaların bulunduğu bir platformdur. Kendi mağazanızı oluşturarak el işi ürünlerinizi satabilirsiniz.

Ebay

Yaptığınız ürünleri Ebay ile dünya geneline açabilirsiniz. Shopify gibi geniş ürün yelpazesi ve yüzlerce marka olması geniş bir rakip listesi oluşturacaktır. Yaptığınız el sanatları ile bu rekabette ivme yakalayacağınızı düşünüyorsanız bu platform da değerlendirmeniz gereken bir platform olacaktır.

 

Yukarıdaki alternatiflere ek olarak yaptığınız el emeklerini sosyal medya platformları üzerinden pazarlayarak daha çok müşteriye de ulaşabilirsiniz. Sosyal medya artık hayatımızda büyük bir yere sahip. Böyle olması markaların da bu platformları oldukça kullanmasını sağlıyor. Siz de el yapımı ürünlerinizi tanıtarak satış yapacağınız platforma yönlendirebilirsiniz.

Bu yazımızda internetten el emeği ürünlerin satışı için kullanabileceğiniz birkaç alternatiften bahsettik. Bu yeteneğe sahipseniz ve gelire dönüştürmek konusunda netseniz internette en çok satilan el yapımı ürünler konusunu araştırmalı ve yaptığınız ürünler arasına bunları da eklemelisiniz. Bu sayede bilinirlik kazanabilir ve diğer ürünleriniz için satışlarınızı da artırma ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.