Girişimcilik Dijital Pazarlama

Girişimciler İçin 10 Pasif Gelir Fikri

Birden fazla gelir kaynağına sahip olmak bugünlerde oldukça yaygın. Bazı insanlar için bu, geçimini sağlamanın bir yolu bazıları için, servetlerini büyütmenin bir yolu. Pasif gelir kaynağı oluşturmak için önceden çalışma ve bazen durumlarda yatırım gerekir. Pasif gelir kaynağınızın ne olduğuna bağlı olarak, örneğin bir blog veya podcast, size nakit kazandırmasını sağlamak için düzenli zaman ayırmanızı gerektirebilir.

Girişimciler İçin 10 Pasif Gelir Fikri 1

Pasif Gelir Nedir?

Pasif gelir, aktif katılım olmadan kazandığınız paradır. Başka bir deyişle, saatlik bir ücrete veya yıllık maaşa bağlı olmayan gelirdir.  Yaptığınız bir hizmet için ödeme alıyorsanız, bu aktif gelirdir – ödeme almak için zaman ve enerji harcamanız gerekir. Pasif gelir, yatırımlardan, mülklerden veya yan koşuşturmalardan elde edilen paradır. Amaç, tam zamanlı bir işin günlük taahhüdü olmadan sabit bir nakit akışı sağlamaktır. Pasif gelir akışları, yatırım fonlarına veya gayrimenkullere yatırım yapmaktan, çevrimiçi ürün satmaktan, çevrimiçi kurslar yayınlamaktan veya kazananın aktif olarak katılmak zorunda olmadığı diğer yan faaliyetlerden gelebilir.

Aşağıdaki pasif gelir fikirlerini göz önünde bulundurun.

1# Dropshipping Mağazası Açın.

Dropshipping girişiminizin başlangıcında çok fazla birikiminiz olmasa bile para kazanmak için en iyi pasif gelir yöntemlerinden biridir.  Dropshipping, hızlı bir şekilde zengin olma planı değildir gelir elde etmek için önceden bir miktar yatırım yapılması gerekir. Dropshipping ile ilgili en güzel şey sattığınız ürünleri fiziksel olarak yönetmeniz gerekmemesidir. Tedarikçiniz, üretim işlemlerinden paketlemesine ve sipariş karşılamasına kadar her şeyi sizin için halleder. Müşterileriniz ödeme işlemini gerçekleştireseye kadar tedarikçinize para göndermeniz gerekmez.

Girişimciler İçin 10 Pasif Gelir Fikri 2

2#Dijital Ürünler Satın

Dijital ürünler, tüketicilerin fiziksel olarak dokunamayacakları dijital parçalarıdır. Bunlar, e-kitaplar, şablonlar, eklentiler veya PDF’ler gibi indirilebilir veya aktarılabilir dosyaları içerir.  Dijital ürünler, yüksek kar marjlarına sahip oldukları için büyük pasif gelir kaynaklarıdır. Dijital varlığını yalnızca bir kez yapmanız yeterlidir ve online olarak varlığınızı tekrar tekrar satabilirsiniz. Bunun için depolama gerekmez.

3#Online Kurslar Oluşturun!

Eğitimcilerin çevrimiçi kurs satması her zamankinden daha kolay. Pazarlama, illüstrasyon veya girişimcilik.. Önceden kaydedilmiş kurslar oluşturabilir ve birkaç sınırlama ile satış yapmaya başlayabilirsiniz. Dijital ürünlere benzer şekilde, online kursları tekrar tekrar herhangi bir envanter veya stok tutmadan satabilir gelir elde edebilirsiniz.

4#Affiliate Marketing

Affiliate marketing, kitleye bir ürün veya hizmet önermeyi içerir. Bu harika bir pasif gelir fikridir. çünkü birisi Affiliate marketing bağlantınızı satın almak için kullandığında bir komisyon kazanırsınız.

Girişimciler İçin 10 Pasif Gelir Fikri 3

5#Online Stok Fotoğraf Satın

Bu listedeki diğer pasif gelir fikirlerinin çoğunun aksine, fotoğrafçılık hizmete dayalı bir iştir, bu da genellikle zamanınız için ödeme alacağınız anlamına gelir.

Tam zamanlı bir fotoğrafçıysanız veya iyi bir kameranız varsa, çevrimiçi fotoğraf satarak fotoğrafçılıktan gelir elde edebilirsiniz. Pexels, Shutterstock gibi stok fotoğraf siteleri, yüksek kaliteli fotoğraflar ve videolar için size ödeme yapacaktır.

6#Instagram Influencer Olun

Bir Instagram influencer  olmak için, benzer konulardan hoşlanan insanlardan oluşan bir topluluk oluşturmanız gerekir.  Bir çizgi roman hayranı mısınız? Bir Instagram hesabı oluşturabilir ve Marvel ve DC şovları hakkında paylaşım yapmaya başlayabilirsiniz. Ya da ev dekorasyonu veya genel kültürle ilgileniyorsanız da bunlar için bile yapabilirsiniz.

7# Boş Odanızı Kiralayın

Belki kiralık mülklere yatırım yapacak başlangıç ​​sermayeniz yoktur. Ama dairenizde fazladan bir odanız var mı? Yoksa üç haftalık bir yolculuğa mı çıkıyorsunuz ve evinizi boş bırakmak istemiyor musunuz? Boş alanınızı kiralayabilirsiniz.

8# Bir YouTube Kanalı Açın

Bir YouTube kanalı başlatmak için çok geç değil. uzun vadeli düşünürseniz ve çabalarınızı ön plana çıkarmaktan çekinmiyorsanız, başarılı bir YouTube kanalının pasif gelir potansiyeli yüksektir. Satış ortağı, sponsorluklar, markalı entegrasyonlar ve reklam gelirleri, siz içerik, tıklama ve görüntüleme biriktirirken ve hedef kitlenizi büyüttükçe pasif bir şekilde toplanabilir.

9# Buluşlar Yoluyla Telif Hakkı Kazanın

Mucitler geçmişte kalmadı. Yararlı olan ve bir sorunu çözen değerli bir buluşunuz olduğunu düşünüyorsanız, eşsiz icatlarınızla pasif gelir elde edebilirsiniz. Kurum ile yaptığınız anlaşmaya bağlı olarak, fikriniz veya buluşunuz piyasaya çıktıktan sonra elde ettiğiniz gelirlerden pasif olarak ödeme veya yüzde kazanırsınız.

10# Alan Adı Alın Satın!

Talep görmeye bağlı olarak; Bazı alan adları ucuzdur bazıları ise pahalıya mal olur. Pasif gelir elde etmek için popüler olacağını veya olduğunu düşündüğünüz alan adlarını tescil edebilirsiniz. Düşük fiyata satın alın ve sonra alan adlarını çok daha yüksek bir fiyata satın. Aklınızdaki alan adlarını incelemek için domain sorgulama sayfamızı hemen ziyaret edin!