Tr uzantılı alan adı

İçindekiler

Yapılan yeni değişiklikler neticesinde .com.tr, .net.tr ve .org.tr uzantılı alan adlarınız belgesiz tescil edilebilmektedir. Ancak TRABİSin oluşturmuş olduğu TAKAL ve TAKIL listeleri, kullanıcılar tarafından tescil edilmek istenen alan adlarını kontrol altına almaktadır.

TAKAL listesi, mevzuata, kamu düzenine, ülke güvenliğine, genel ahlaka, sağlığa ve emniyete aykırı olma gibi nedenlerle tahsisine izin verilmeyen alan adları listesidir. Tescil ettiğiniz alan adı bu maddelerle uyumsuzluk gösterirse TAKAL listesine girebilmektedir.

TAKIL listesi, tarihi ve kültürel değerler bakımından halka mâl olmuş adlar, il ve ilçe isimleri, finans kuruluşları, devlet kurumları gibi isimleri içeren tahsise kısıtlı alan adları listelerini kapsamaktadır. Gerekli belgelerin gönderimine istinaden TRABİS tarafından yapılacak değerlendirme ile tescil edilebilirler.

.Tr alan adı tescili için tıklayınız.

Belge Gerektirmeyen .Tr Uzantılı Alan Adları Nelerdir?

Biz.tr, info.tr, tv.tr, name.tr, gen.tr, web.tr ve yeni süreç ile birlikte .com.tr, net.tr ve .org.tr alan adı uzantıları için belge talep edilmemektedir.

Evrak gerektiren TR Uzantılı Alan Adı Aldım. Belgelerimi Nasıl Gönderebilirim?

Sayfamızdan alan adı alma işlemlerinizi yaptıktan sonra belge gönder kısmından  ya da trdomain@turkticaret.net mail adresimize mail ile belgenizi gönderebildiğiniz gibi size gönderilen belgelere ait bilgilendirme mailine geri dönüş yaparak da iletebilirsiniz. Yukarıda belirtilen alan adı uzantıları için belge göndermeniz gerekmemektedir.

Tr uzantılı alan adlarından evraksız tescil edilen uzantılar com.tr, net.tr, org.tr alan adları aynı gün içinde panelinize yansıyacaktır. Trabis’in talebi doğrultusunda bazı alan adları için beyan dilekçesi istenebilir. Bu dilekçe alan adını tescil ettikten sonra ne amaçlı kullanacağınızı beyan ettiğiniz bir dilekçedir. Aynı zamanda içinde Finans kelimesi geçen alan adları için de Finans işi ile uğraşan müşteriler BDDK/SPK’dan alınmış faaliyet izin belgesi talep etmektedir.

Farklı Bir Firmada .Tr Uzantılı Alan Adım Var Turkticaret.Net’e Nasıl Transfer Edebilirim?

.tr uzantılı alan adları mevcut süreleri ile transfer olduğu için ayrıca bir transfer ücreti alınmaz. Üyeliğinizden domain >domain transfer sekmesinden alan adını aratarak transfer kodunuzu girmeniz yeterlidir. Sonrasında işlemleriniz tarafımızdan takip edilecek olup 1-3 iş günü içerisinde sonuçlanarak tarafınıza bilgilendirme sağlanacaktır. Transferinizin sorunsuz şekilde tamamlanması için alan adınızın aşağıdaki kriterlere uyması gereklidir.

  • Alan adınız da bulunan transfer kilidinin kaldırılması
  • Yeni tescil veya yeni transfer olduysa 60 günü doldurmuş olması

Yeniden tahsise açılacak alan adlarını nasıl kontrol edebilirim?

Yeniden tahsise açılacak alan adlarını https://www.trabis.gov.tr/yenidenTahsiseAcilanAlanAdlari üzerinden sorgulayıp kontrol edebilirsiniz.

.tr alan adları için tüm sorularınızı trdomain@turkticaret.net adresimize mail iletebilirsiniz