WordPress Girişimcilik

WordPress Nedir, Neden WordPress’i Tercih Etmelisiniz?

WordPress Nedir sorusunu, basitçe ifade etmek gerekirse, WordPress, kendi web sitenizi veya blogunuzu oluşturmak için kullanabileceğiniz bir web yayınlama yazılımıdır. 2003 yılında piyasaya sürüldüğünden beri, en popüler web yayınlama platformlarından biri haline geldi. Ve bugün, Blog yazmaktan e-ticarete, işletme ve portföy web sitelerine kadar  tüm sitelerin % 35’inden fazlası tarafından kullanımaktadır. Kullanılabilirlik ve esneklik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır, hem büyük hem de küçük web siteleri için harika bir çözümdür. Kod yazmayı öğrenmek zorunda kalmadan, yalnızca web tarayıcınızı kullanarak kendi tam özellikli web sitenizi oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanır.

WordPress Site Kurma İle Oluşturabilecek Web Siteleri Örnekleri

  • Blog; incelemeleri, düşünceleri, fotoğrafları, tarifleri ve çok daha fazlasını paylaşmaya yarayan özel bir web site türüdür.
  • E-ticaret web sitesi: Bir e-ticaret web sitesi, çevrimiçi olarak mal veya hizmet satmanıza ve bir ödeme sistemi aracılığıyla satış yapmanıza olanak sağlar.
  • İşletme web sitesi: İşletmenizin, müşterilerin şirketiniz ve sunduklarınız hakkında bilgi sahibi olması için bir web sitesine ihtiyacı varsa, mükemmel bir seçenektir.
  • Forum web sitesi: Bir forum web sitesi, kullanıcıların soru sorması veya tavsiye paylaşması için yararlı bir yer olabilir.

Neden WordPress’i Kullanmalısınız?

  1. Basitlik: Web sitenizin içeriğini hızlı bir şekilde yayınlamanıza ve oluşturmanıza olanak tanır. Yeni başlayan biri olarak bile kolayca kullanabilirsiniz.
  2. Maliyet ücretsizdir: WordPress’i indirmek ve kullanmak ücretsizdir. Bununla birlikte, web barındırma ve bir alan adı için ödeme yapmanız gerekecektir.
  3. Kullanımı kolay – WordPress kurulumu kolay ve basittir. Microsoft Word gibi bir kelime işlemci yazılımı kullanabiliyorsanız, bir web sitesi oluşturmak ve yönetmek için WordPress’i kullanabilirsiniz.
  4. Kodu bilmeye gerek yok : Bir web sitesi oluşturmak için nasıl kod yazılacağını bilme gereksinimini ortadan kaldırır.
  5. Eklentileriyle genişletilebilir : WordPress eklentileri, daha fazla özellik (e-ticaret, SEO, yedeklemeler, iletişim formları ve daha fazlası gibi) eklemek için web sitenize yükleyebileceğiniz yazılım parçalarıdır. Binlerce ücretsiz eklentileri vardır.
  6. WordPress Tema: WordPress temaları, web sitenizin tasarımını ve düzenini sağlar. Bir düğmeye tıklayarak, yeni bir ücretsiz wordpress teması sahibi olabilir, web sitenizin tüm görünümünü değiştirebilirsiniz.

Web sitesi güvenliği – Hiçbir web sitesi platformu% 100 güvenli olmasa da, WordPress’in güvenliği,  güvenlik ekibi ile gelişmeye devam ediyor. Yaygın WordPress güvenlik sorunları genellikle yazılımın kendisinden ziyade kullanıcı hatasından kaynaklanır.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın