Dijital Pazarlama Teknoloji

Webinar nedir? Nasıl Kullanılır?

Webinar, genellikle online konferans yazılımları aracılığıyla çevrimiçi olarak barındırılan video sunumları, atölye çalışmaları veya derslerdir. Bu çevrimiçi etkinlikler genellikle etkileşimli olarak yapılmaktadır. İşle ilgili bilgilerinizi dünyadaki hemen hemen herkesle paylaşmanıza olanak tanır.

Web sunumları ve konferanslar, oldukça etkileşimli bir pazarlama biçimidir ve bir ilişki kurma veya yetki oluşturma taktiği olarak kullanılabilir. Uzaktaki bir ekibin parçasıysanız, ekip toplantıları için web seminerlerini bile kullanabilirsiniz. Pandemi sebebiyle yüz yüze etkileşim kuramadığınız alanlarla, kişilerle etkili bir şekilde iletişiminize devam etmenizi sağlar.

Bir webinar planlamak, gerçek hayatta bir seminer veya ders düzenlemekten çok daha kolaydır. Çok sayıda katılımcıyı ağırlamak için büyük bir salonunuz olması gerekmeden kolaylıkla birçok kişiyi ağırlayabilirsiniz. Dünyanın her yerinden insanları gerçek zamanlı olarak buluşmaya davet edebilir ve canlı olarak katılamazlarsa webinarınızı kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz.

Webinar nedir nasıl kullanılır 1

Webinar Nasıl Çalışır?

Webinar, sunum yapanların sesli notlar, videolar, sunumlar ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her tür belgeyi katılımcılarıyla paylaşmasına olanak tanır. Birçok kullanımı vardır (genellikle işle ilgili), ancak en önemli ve en büyük kullanımı, bir izleyici kitlesini eğitmektir.

Bu, izleyicilerinizle iletişim kurmanın kişisel veya profesyonel başarınızda kilit bir faktör olduğu her sektörde yararlı olduğu anlamına gelir.

Video ve sunum paylaşımı, sohbet, beyaz tahta, masaüstü paylaşımı ve kayıt gibi bir çok özellik barındırmaktadır.

Webinarlar ayrıca sizin;

  • Hedef kitlenizi işletmeniz hakkında eğitebilmeniz
  • Sektörünüzde veya işinizde otorite oluşturabilmeniz
  • Ürününüzü müşterilere gösterebilmeniz
  • Ürününüze yeni müşteriler ekleyebilmeniz
  • Hem yeni hem de mevcut çalışanları eğitebilmeniz ve işletmeniz için potansiyel müşteriler yaratmanıza yardımcı olabilmektedir.

Bir pazarlama planı oluşturuyorsanız ve hedefiniz sürekli olarak işletmeniz için yüksek kaliteli olası satışlar oluşturmaksa, webinarlar stratejinizin çok önemli bir parçası olmalıdır.

Webinar nedir nasıl kullanılır 2

Webinarın Faydaları Nelerdir?

  • Her şeyden önce, bir liste oluşturmanıza yardımcı olurlar. Kayıtlı her kişi, veritabanınızda yeni bir kişidir.
  • Çevrimiçi seminerler sizi sektörünüzde bir uzman, ve güvenilir bir bilgi kaynağı olarak belirler. Uzmanlığınızı hedef pazarınızla paylaşmanıza olanak tanırlar. Ürününüz hakkındaki şüpheleri giderebilecek çözümler sunabilirsiniz.
  • Web seminerlerinizi kaydederseniz, size daha sonra izleyicilerinizle paylaşabileceğiniz değerli içerik olarak kalacaktır.
  • Yeni çalışanları ‘eğlenceli’ bir şekilde eğitmenize ve işe almanıza yardımcı olarak önemli sorunları uzun biçimli metinler yazarak değil, konuşarak açıklamanıza yardımcı olur.

Düzenlediğiniz her webinar size birçok marka fırsatı sunar. Marka bilinirliği oluşturur ve marka sesini belirlersiniz. Etkili webinarlar düzenleyebilmek için anlatmış olduğumuz tüm özellikleri taşıyan ve en önemlisi KVKK kurallarına uygun bir proje olan Web.tv‘ yi deneyimleyebilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın