Dijital Pazarlama Girişimcilik

Blog Ne Demek?

Blog ne demek, ne işe yarar gibi sorular herkesin merak ettiği sorulardır. Bir blog’a başlamak istiyorsanız bu konuları muhakkak bilmeniz gerekir. İçerikler ters kronolojik sırada sunulur. En yeni içerik en önce görünür. İçerikler genellikle girdiler veya “gönderiler” denir. Genellikle bir kişi veya  bir grup tarafından, bilgileri konuşma tarzında aktarır. Ancak, artık çok sayıda bilgilendirici ve düşünce liderliği tarzı içerik üreten tonlarca kurumsal blog var. Genellikle kullanıcının okuduğu makale için yorum yazması adına bir alanda bırakılır.

Tarihçesi

1994 yılında Swarthmore koleji öğrencisi Justin Hall Links.net adlı ilk blogun yaratılmasıyla tanınır. Ancak o zamanlar bir blog olarak görülmüyordu sadece kişisel bir ana sayfaydı. 1197’de Robot Wisdom’ın blog yazarı Jorn Barger internette gezinirken “web’de oturum açma” sürecini tanımlamak için kullanılan “weblog” terimini türetti. “Weblog” terimi 1999 tarihinde Peter Merholz tarafından “blog” olarak çevrilmiştir. İlk aşamalarda blog, birinin çeşitli konularda bilgi veya görüşlerini paylaşabileceği kişisel bir web günlüğü veya günlüktü. Bilgiler kronolojik olarak tersten yayınlanmıştır bu nedenle en son yayın ilk görülür. Günümüzde blog, düzenli olarak güncellenen bir web sitesidir ve kişisel kullanım veya bir iş ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir.

Blog Ne Demek 1

Blog Yazısı Nedir?

Blog yazıları, web sitenizdeki blogunuzun belirli bir alt konusuna bağlı bireysel bir web sayfasıdır. İçeriklerin çeşitli anahtar kelimeler için arama motorlarında sıralamanıza izin verir.  İçerikler “giriş” ve “gönderi” olarak yayınlanır. Genellikle bireyler veya küçük bir ekip tarafından yönetilir ancak hobi olarak içerik yazan yalnız yazarlardan ve pazarlama içeriği üreten ekiplerle kurumsal bloglara kadar geniş bir yelpazede çalışırlar.

Ne İçin Kullanılır?

Blog kullanmanın belli başlı bir çok sebebi vardır. Her bir  yazarın içerik yazmak için kendi motivasyonu vardır. Bir çoğu günlük blog yazıları yazar. İçerikleri onlara fikirlerini ve düşüncelerini daha geniş bir kitle ile paylaşımları için bir olanak sağlar. En iyi markalar ve işletmeler, müşterilerini eğitmek, haber paylaşmak ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için içerik  oluşturur. İçerik oluşturma, bir çok işletme için çevrimiçi pazarlama stratejisinin önemli parçasıdır.

Bloglamanın bir kaç faydası bulunmaktadır. Bunlar;

  • Düşüncelerinizi ve fikirlerini organize etmek için bir yol sağlar.
  • Becerilerinizi, yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi sergilemenizi sağlar.
  • İnternette benzer düşünen insanlarla sosyalleşmenize olanak tanır.
  • İşletmeler, web sitelerine daha fazla potansiyel müşteri getirmek için bloglamayı kullanıyor.
  • Kar amacı gütmeyen kuruluşlar, farkındalığı arttırmak, sosyal medya kampanyaları yürütmek için kullanılabilir.

En Popüler Blog Türleri

İçerik yazacağınız alanı belirlemek için ilgi alanınız olan veya uzmanlığımız olan konulardan faydalanmanız önemlidir. En iyi blog siteleri aralarına giren konular genellikle içeriği yazan kişilerin uzmanlığı veya ilgi alanı olan konuları içeren sitelerdir.Sadece içerik planı yapılmasına gerek yoktur. İçerik planlamasına ek olarak kullanıcı dostu, SEO için optimize edilmiş ve performansınızı arttıracak konularıda planlamanız gerekir. Bu konular içerik yazma ile doğrudan alakalı olmayan ancak blogunuzun başarısı için eşit derecede önem taşıyan konulardır. Şimdi sizlerle beraber en popüler blog örnekleri kısmına bir göz atalım.

1-Moda

Moda blogları internette en popüler olan türlerinden biridir. Moda blogları gelişen ve büyüyen bir endüstridir. Moda bloggerları büyük etkinliklere davet alır, en iyi moda markaları ile işbirliği fırsatı yakalar. Bu tür içerikler yazan kişiler, stil ve modaya keskin bir gözle bakabilen yaratıcı insanlardır.

2-Yemek

Yemek blogları bir başka popüler blog türüdür. Tarifler, malzemeler, sağlıklı beslenme, kaliteli yemekler ve yemekle ilgili diğer konular ile ilgilenen bir çok okuyucuyu kendine çekiyor. Sosyal medyadaki en büyük trendlerden biri, pişirdiğiniz yemeklerin fotoğraflarını paylaşmaktır. Gerçek gurmeler, diğer mutfak uzmanlarından ilham almayı ve yeni yemekler hakkında bilgi edinmeyi severler. Çoğu yemek blogcusu, restoran incelemeleri veya yemek önerileri vererek başlar. Blog trafiği arttıkça, içerik üretenlerin ilgi alanları ve hedef kitlesi de artar.

3-Seyahat

Son zamanlarda insanlar bir seyahate çıkmadan ve ya tatile gidecekleri yere karar vermeden çok fazla ön araştırma yaptıkları için seyahat blogları popüler olan türlerden biridir. Seyahat blog yazanların işleri zordur yazmak istedikleri içerik ile alakalı saatlerce araştırma yaparlar, en iyi fiyat seçeneklerini bir araya getirirler, belirli güzergahlar önerirler, kültür tanıtırlar ve bu konuları araştırmak onların saatlerini alır. Yapılan araştırmalara göre insanların seyahat planlarının %80inini seyahat blogları aracılığı ile yapıyor.

4-Yaşam Tarzı

Aslında kişisel blog ne demek sorusunun cevabıdır.Bir yaşam tarzı blogu, blog yazarı ve bir konu etrafında bir araya getirilen çeşitli konulara geniş bir şekilde odaklanan oldukça görsel içeriğe sahiptir. Konunuz güzellikten, çevreye kadar her şey olabilir ancak ilgi alanlarınıza, hayatınıza ve görüşlerinize göre içeriğinizi oluşturmanız önemlidir. İsterseniz sıfırdan hayatınızı anımsatıcak içerikler yazabilirsiniz, isterseniz belirli konular üzerinden ilerleyebilirsiniz.

5-Haber Blogları

Bu tür içerikler, takip ettiğiniz bir sektörün yeniklikleri hakkında sizlere bilgi verir. Çoğunlukla belli bir ilgi alanında uygulanmış veya uygulanacak olan en son olayları, güncellemeleri, planları ve fikirleri sunmaya odaklanır. Diğer içerik türlerinin yanı sıra haber blogları genellikle fikir yazıları veya kişi odaklı içerik paylaşmaz. Burada okuyacağınız içerikler kişisel hikayeler veya öznellik içeren konular hakkında yazarak okuyucuları eğlendirmekten ziyade bilgi vermeye odaklanır.

Blog Ne Demek 3

Herkes Blog Başlatabilir Mi?

Evet bir içerik oluşturmak ve başlatmak isteyen herkes bunu yapabilir. Blog yazan kişilerede blogger denir.İçerik yazmanın ilk günlerinde, kullanıcının bloglarını güncellemek için bile HTML ve PHP kodlama beceresine ve bilgisine sahip olması gerekirdi. Artık WordPress vb. gibi kaynaklar sayesinde kod yazmaya ihtiyaç duymadan ilk içeriğinizi oluşturmanıza olanak sağlayan bir çok araç vardır. Burada sizlere hitap eden konuyu belirleyerek doğru içerikleri oluşturmanız sizler için önemlidir. Ürettiğiniz içerikler sayesinde gelir, site trafiği gibi şeyler elde edebilirsiniz. Niş bir konu üzerinden ilerleyebilir veya uzman olduğunuz konular hakkında içerikler üretebilirsiniz.

Bu makalemizde sizlere blog yazmak ne demek, blog yazmanın faydalarını, temasal blog ne demek gibi konuları aktardık.

Daha fazla ipucu ve bilgi için TURKTİCARET.Net’in diğer makalelerine göz atmayı unutmayın.

IP Adresi Değiştirme Nasıl Yapılır?
Yandex Mail Nedir: Yandex Mail Hakkında Genel Bilgiler
Google PageSpeed Nasıl Kullanılır?

 

 

 

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın