WordPress

WordPress Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

Yeni başlayanlar için WordPress Tema Seçimi yapmak biraz zordur. Binlerce ücretli ve ücretsiz seçenek var.  Ve her tema bir diğerinden daha güzel gözükmekte. Peki en iyi wordpress tema seçimi nasıl yapılır?

WordPress Tema Seçimi Neden Önemlidir?

WordPress her türlü siteyi oluşturmak için kullanılır . Bu nedenle her tema farklı bir pazara hitap etmektedir.  WordPress temanız, web sitenizin içeriğini tamamlamalıdır. Örneğin, sosyal veya siyaset konuları ile alakalı bir hazırlıyorsanız, okunabilirliği artıran bir tema tercih etmelisiniz. Siteniz için en iyi temayı seçtiğinizden emin olmak için şu adımlara bir göz atalım.

Sade Olmasına Özen Gösterin

WordPress Tema sunum tarzının aşırı karmaşık olmadığından emin olun. Web tasarımının amacı, kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri bulmalarına yardımcı olmak ve aynı zamanda site sahiplerinin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktır. Kullanıcılarınız web sitenizde istedikleri alanları bulamadıklarında bu iyi bir tema değildir demektir.

Tarayıcı Uyumluluğu

Kullanıcılarınız farklı tarayıcılar kullanıyor olacak. Temanız, kullandığınız tarayıcıda mükemmel görünebilir, ancak diğer tarayıcılarda bozukluklar olabilir. Çoğu WordPress tema geliştiricisi, tarayıcı uyumluluğu test araçlarını kullanarak temalarını titizlikle test eder. Ancak yapılmazsa ise eğer, temayı Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari vb. Gibi farklı tarayıcılarda kontrol etmelisiniz.

Eklentiler

WordPress eklentileriyle kurulur. Bu eklentiler,  wordpress site ile her şeyi yapmanızı mümkün kılar. Bazı eklentileri kendiniz kurmanız gerekmektedir. Sitenizde bulunması gereken eklentiler; Gravity Forms, Yoast SEO, W3 Total Cache vb.dir. WordPress temanızın ekleyeceğiniz eklentileri desteklediğinden emin olun.

Destek Seçenekleri

Ücretsiz WordPress teması kullanmanın bir dezavantajı, garantili bir desteğin olmamasıdır. Bazı geliştiriciler ücretsiz temalar için mükemmel destek sağlarken, birçok ücretsiz temanın destek seçeneği yoktur. WordPress temanızı bozarsanız, kendi başınıza çözmeniz gerekebilir.nİyi belgelere ve destek seçeneğine sahip bir WordPress tema seçtiğinizden emin olun.

Mobil Uyumlu Web Siteleri

Siteniz için tercih etmiş olduğunuz  temanın mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Mobil ve diğer elde taşınır cihazlardan önemli sayıda web trafiği sağlanır. Site düzenlemenize bağlı olarak, site trafiğinizin yüzde ellisinden bile daha fazla olabilir.

Mobil uyumlu siteler, Google arama sonuçlarının gösterilir . Sitenizin konuları ve demografisi ne olursa olsun, tüm web sitenizin mobil kullanıma hazır olması gerekir. Temanızın demo sayfasının URL’sini kopyalayıp ve Google’ın mobil uyumluluk testi  sayfasına yapıştırabilir, uyumluluğunu test edebilirsiniz.

SEO Dostu Temalar

WordPress temanız, sitenizin SEO dostu olmasında çok önemli bir rol oynar. İyi görünen bir tema yine de kötü kodlanmış HTML oluşturabilir; bu sitenizin arama motorlarındaki performansını etkileyebilir. WordPress seo uyumlu tema seçtiğinizden emin olun.

WordPress Tema Derecelendirmeler ve İncelemeler

Bir WordPress temasının kalitesinin iyi olduğunun göstergesi, kullanıcıları tarafından yıldızlanan derecelendirmeler ve incelemelerdir.  Ücretsiz WordPress temaları için, indirme butonun biraz altında derecelendirme kısmını bulacaksınız. Kullanıcılar tarafından verilen yorumların ve yıldızların sayısını gösterecektir.

Hemen hemen tüm WordPress temaları için  birkaç kötü  yorum olabilir ancak kötü yorumların sayısı aşırı derecede fazla ise , o derecelendirmeleri dikkate almalısınız. Sitenize En iyi wordpress tema seçtiğinizden emin olun.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın