WordPress Girişimcilik

Tüm Zamanların En Popüler 10 WordPress Eklentileri

İçerik

WordPress’in son senelerde bu kadar popüler hale gelmesinin başlıca sebeplerinden biri, kullanımınıza sunulan çok muhtelif eklentilere sahip olmasıdır. Bununla beraber, bu kadar çok alternatif varken en iyi WordPress Eklentileri listesini tanımlamak güç olabilir. Resmi WordPress eklentileri deposunda 55.000’den fazla eklenti bulunmaktadır. Bu oldukça fazla bir sayı. Elbette hepsi düzenli güncelleme almıyor ve kullanıcılara gereken yeterli verimi veremiyor yada sunduğu hizmet kalitesinden dolayı tercih edilmiyorlar. Bugün biz tüm zamanların en popüler WordPress eklentilerine odaklanacağız. En çok hangi WordPress eklentisinin kullanıldığını hiç merak ettiniz mi? Artık merak etmeyin – biz sizin için listeledik.

En Çok Kullanılan Eklentiler

WordPress.org’da ki gerçek indirme sayılarına göre indirilen 10 popüler WordPress eklentileri.

Yoast SEO

#1 Yoast SEO

Her WordPress sitesinin bir SEO eklentisine ihtiyacı vardır. SEO eklentilerinden bahsedildiğinde, Yoast SEO en popüler seçeneklerden biri.

SEO ile ilgili ihtiyacınız olan en kapsamlı WordPress eklentisidir ve hepsinden önemlisi ücretsizdir! Bazı ekstra işlevler için premium Yoast SEO uzantısını satın alabilirsiniz, ancak ücretsiz Yoast en önemli temel ihtiyaçlarınızı karşılar.

Her iki versiyon da size şu özellikleri sunar:

  • SEO başlığı, URL bilgisi ve meta açıklamasını ayarlama
  • SEO başlığı, URL bilgisi ve meta açıklaması için optimizasyon ipuçları
  • Yayınınızın mobil cihazlarda ve Google arama sonuçlarında nasıl görüneceğine dair bir ön izleme
  • Anahtar kelime kullanımının analizi
  • Dahili bir bağlantı sayacı
  • Ve okunabilirlik kontrolü

Jetpack

#2 Jetpack

Automattic tarafından geliştirilmiştir. Bir web sitesi geliştirme, performans arttırma ve güvenlik eklentisidir. Jetpack; ziyaretçi katılımından, site istatistiklerine, güvenlik özelliklerinden, görüntüleme seçeneklerine kadar her şeye sahiptir. Bu araç seti, web sitesi sahiplerinin siteleri için temel olarak ihtiyaç duydukları birçok özelliği kapsar.

  • Tema kurulumu ve yönetimi
  • Güvenlik
  • Sosyal paylaşım
  • SEO
  • Spam filtreleme
  • Site yedeklemeleri
  • Site optimizasyonu
  • Pazarlama otomasyonu

Temel Jetpack özellikleri ücretsizdir. Ancak site yedeklemeleri gibi daha gelişmiş özellikler, ücretli Jetpack eklentisinin bir parçasıdır.

WordPress Eklentileri

#3 Akismet

Akismet, bir yorum spam filtreleme hizmetidir. Akismet adı Automattic ve Kismet‘ten gelmektedir. Auttomatic ve WordPress kurucu ortağı Matt Mullenweg tarafından kurulmuştur. Akismet, spam yorumlarını otomatik olarak engellemek için geliştirilmiş bir araçtır. Her gün, ya promosyon bağlantıları, alakasız hikayeler, kötü niyetli içerikler ya da sadece yanlışlıkla spam alıyoruz. Ve hepsini tek başına filtrelemek çok zor, özellikle de her gün yüzlerce yorum alan bir işletmeniz var ise. Yorum denetimi zaman alan bir iştir ve Akismet size saat kazandırabilir. Eklenti, günlük onlarca yorum alan blog ve işletme sahipleri için önerilir.

#4 Wordfence Security

Wordfence güvenlikle ilgili bir eklentidir; sitenizi güvende tutmak için oluşturulmuştur. Wordfence, wordpress sitenizi kötü niyetli trafikten uzak tutmak amacıyla sitenize bir güvenlik duvarı koyar. Bunun dışında, şüpheli harici girişimleri engelleyen ve güvenli bir oturum açma sistemi sağlayan bir kötü amaçlı yazılım tarayıcısı  özellikleri sunmaktadır.

  • Hem ücretsiz hem de ücretli sürümler teknik desteğe sahiptir.
  • Wordfence’in hem ücretsiz hem de ücretli seçenekleri tam bir güvenlik duvarına sahiptir.
  • Geliştiriciler tarafından sunulan öneriler kesinlikle dikkate alınır. Diğer bazı eklentilerin aksine, Wordfence’da görmek istediğiniz bir şey varsa, bir özellik önerisinde bulunun. Kesinlikle dikkate alacaklardır.

Gereksiz sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız veya en azından potansiyel tehlikeleri azaltmak istiyorsanız, WordPress sitenizde Wondfence’in kurulu olması önerilir.

#5 Contact Form 7

Bir sonraki en popüler eklenti, blogunuz için basit ve etkili iletişim formları oluşturan Contact Form 7‘dir. Hepimizin insanlarla bağlantı kurmanın kolay bir yoluna ihtiyacı olduğu göz önüne alındığında, bu eklentinin listede bu kadar üst sıralarda olması şaşırtıcı değil.

Çok sayıda web sitesini ziyaret ettiyseniz, muhtemelen bir iletişim formu olan bir site görmüşsünüzdür. Bir iletişim formu temelde ziyaretçiniz tarafından doldurulan ve doldurulduğunda otomatik olarak e-postanıza gönderilen bir dizi sorudur.

Eklenti, Takayuki Miyoshi tarafından geliştirilmiştir. Aynı sitede birden fazla iletişim formunu işleyebilir ve formda kullanmak istediğiniz stil ve alanları özelleştirmenize olanak tanır. Ayrıca sistemine Akismet spam filtrelemesini entegre etmektedir.

Kişisel bir blog sahibi iseniz veya para kazandığınız bir işiniz varsa, kesinlikle kullanabileceğiniz eklentilerden biridir.

#6 WooCommerce

WooCommerce; işletme web siteleri ve özellikle e-ticaret siteleri için popüler bir WordPress eklentisi. Tıpkı WordPress’in kendisi gibi, eklenti açık kaynaklıdır; yani herkesin kullanması, erişmesi ve değiştirmesi ücretsizdir. WooCommerce, online tüccarların e-ticaret desteğini doğrudan WordPress sitelerine entegre etmelerine olanak tanır.

WooCommerce’in çalışma şekli aslında oldukça basittir. Bir eklenti olduğu ve tamamen ayrı bir platform olmadığı için, kullanmak için bir WordPress sitenizin olması gerekir. WordPress sitenizi oluşturduktan sonra eklentiyi kurabilir ve doğrudan sitenize bağlayabilirsiniz. Ayarları beğeninize göre değiştirdikten ve ürün bilgilerinizi girdikten sonra, WooCommerce sitenize e-ticaret işlevselliği sağlar.

#7 MonsterInsights  (WordPress için Google Analytics)

MonsterInsights, WordPress sitenizdeki Google Analytics web sitesi izleme hizmetlerini kolayca eklemenize, özelleştirmenize ve yönetmenize olanak tanıyan bir eklentidir. Özetle, web sitenizi Google Analytics ile izlemeyi kolaylaştırır.

Eklenti ilk olarak, Yoast tarafından oluşturuldu. Daha sonra OptinMonster ve WPForms WordPress eklentilerinin yaratıcısı Syed Balkhi tarafından satın alındı ve adı “MonsterInsights” olarak değiştirildi.

MonsterInsights eklentisinin iki sürümü vardır: Free ve Pro.

Ücretsiz sürüm, Google Analytics’i kolayca kurmanıza, temel bir web sitesinde ihtiyacınız olan tüm verileri izlemenize olanak tanır ve aşağıdaki özellikleri içerir:

  • Basit kurulum.
  • Tek bir tıklama ile farklı izleme türleri.
  • Ziyaretçi ölçüm panoları ve raporları.
  • Sitenizdeki giden bağlantıları veya indirmeler.

Pro sürümü yukarıdakilerin tümünü ve şu ek özellikleri içerir:

  • Popüler gönderi / sayfa takibi.
  • Sitenizdeki 404 hata sayfalarını izleyin.
  • Yazar başına sayfa görüntüleme gibi özel boyutları izleyin.
  • Google AdSense izleme.
  • Özel raporlar oluşturun.

#8 All in One SEO Pack

WordPress web siteniz için  başarılı bir SEO eklentisi mi arıyorsunuz? All in One SEO Pack, 1 milyondan fazla wordpress web sitesi tarafından kullanılan popüler bir eklentidir.

Arama motorları (Google, Yandex, Bing, Yahoo vb.) , internet dünyasında birçok web sitesi için birincil trafik kaynağıdır. Her gün internette arama sonuçlarında en üst sıralarda yer almak için yarışan binlerce yeni web sitesi vardır. All in One SEO Pack, adından da anlaşılacağı gibi, her beceri düzeyindeki kullanıcılar için hepsi bir arada bir SEO çözümüdür. All in One SEO Pack ücretsiz ve premium olarak 2 sürüme sahiptir.

Temel Özellikler

  • XML site haritası desteği.
  • Google Analytics ve Accelerated Mobile Pages desteği.
  • Dahili API desteği.
  • WooCommerce entegrasyonu.
  • Otomatik meta etiketi oluşturma.
  • WordPress performans ayarlamaları.

#9 Elementor

Elementor, kod bilgisi gerektirmeden WordPress içeriğinize gelişmiş stil, düzen ve tasarım öğeleri eklemenize yardımcı olur. Gelen yeni Elementor Pro sürümü ile herhangi bir kod bilgisine gerek kalmadan bile tüm WordPress temalarını tasarlayabilirsiniz.

Elementor kullanmanın temel faydası, profesyonel olmasanız yada site oluşturma konusunda herhangi bir deneyiminiz olmasa bile etkileyici sayfa tasarımları oluşturabilmenizdir. Bu yapı, özellikle kısıtlı bir bütçeniz varsa veya sitede size yardımcı olması için herhangi bir kişiyi işe almak istemiyorsanız önemlidir.

Eklentinin temel işlevi, sayfalarınızı özgürce oluşturmanıza, değiştirmenize, ayarlamanıza ve ardından bunun sonucunu gerçek zamanlı olarak görmenize olanak sağlamaktır.  Ön izleme özelliği sayesinde, sayfanızın yayınlanmadan önce nasıl görüneceğini görme şansınız olacaktır.

WordPress için mükemmel bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentisine ihtiyacınız varsa, Elementor’un  tercih edebileceğiniz araç olması gerektiğini söyleyebiliriz. Piyasada başka alternatifler varken, Elementor herkes tarafından kullanılabilecek tek çözüm olarak öne çıkıyor ve sizi ücretli bir lisansa yükseltmeye zorlamıyor.

#10 WPForms

WPForms, WordPress için en popüler form oluşturuculardan biridir – aslında, birçok premium WordPress teması WPForms’u otomatik olarak yükler ve etkinleştirir. 3 milyondan fazla etkin kurulumu vardır ve 14 dilde mevcuttur (İngilizce, Hollandaca, Almanca, Fransızca, Rusça ve İspanyolca dahil).

WordPress Eklentileri deposundan ücretsiz olarak yükleyebileceğiniz form oluşturucusudur, ancak ücretsiz sürüm (WPForms Lite) oldukça sınırlıdır. En değerli özellikleri kullanmak için daha yüksek fiyatlı planlardan birine geçmeniz gerekir. Ücretsiz sürümle; iletişim formu, öneri formu ve haber bülteni kayıt formu oluşturabilirsiniz.

WordPress.org’un verilerine göre, bu listede var olan en popüler WordPress eklentileridir. Eklentilerin zenginliği göz önüne alındığında, WordPress eklentileri arasından seçim yapma konusunda zorlanmamak muhtemel değildir. Yanlış eklenti seçimi yapmak, site performansınızın ve trafik oranlarının düşmesine sebebiyet verebilir. Bu hazırlanan listeyi inceleyerek, eklenti seçimlerinizi daraltabilir ve eklentiler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bonus olarak bizim ekleyebileceğimiz üç adet eklenti daha bulunmaktadır.

#Bonus 1 Really Simple SSL

Bir WordPress web siteniz var ve SSL sertifikası alıp yüklemek mi istiyorsunuz? SSL sertifikası almak için belirli bir ücret ödemelisiniz. Fiyatlandırma, SSL sertifikası satan firmaya göre değişiklik göstermektedir. Önerimiz Really Simple SSL eklentisidir, çünkü kurulumu çok kolaydır. Tek ihtiyacınız olan hazır bir WordPress SSL sertifikasıdır. Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra, siteniz SSL sertifikanızı tarayacaktır ve otomatik olarak algılayacaktır.  Sertifikanız bulunduğunda, HTTPS protokolünü etkinleştirip, kurulumu sağlayabilirsiniz. Bu kadar basit!

  • Eklenti SSL sorunlarını giderir.
  • Tüm gelen istekler ve varsayılan WordPress yönlendirmesi https adresine iletilir.
  • Ana sayfa ve site URL’sini https olarak değiştirir.
  • Premium e-posta desteği sağlar.
  • Site güvenliğinizi iyileştirmek için sürekli olarak yeni özellikler eklenir.

#Bonus 2 WP Smush

WP Smush, WordPress için görüntü sıkıştırması yapmak için en kolay eklentilerden biridir. Bir milyondan fazla aktif yüklemeyle, bu görüntü iyileştirici, resmi eklenti deposundaki en popüler WordPress eklentilerinden biridir. WP Smush nedir ve WordPress kullanıcıları arasında neden popüler?

Görüntü sıkıştırması gerçekleştiren WordPress Eklentileri, sitenizi web sitenizden silmenize gerek kalmadan hem performans hem de (görüntü yükleme) hızı için optimize etmenizi mümkün kılar. Görüntü boyutu çok önemlidir. Okuyucular, yüksek kaliteli içeriğin yanı sıra kaliteli resimlerde görmek isterler. Görseller, içeriğinizi ve yayınlarınızı optimize etmenize yardımcı olur. Ancak,  büyük resimler sayfa yükleme hızınızı etkiler. Arama motorlarının ve site ziyaretçilerinin yavaş yüklenen web sitelerinden nefret ettiği yaygın bir bilgidir. Peki çıkış yolu nedir? Site estetiği ve SEO puanları arasında bir denge oluşturmak için, görüntü sıkıştırması yapan bir eklentiye ihtiyacınız var.  Buradaki sıkıştırma, kaliteyi etkilemeden görüntü dosyası boyutlarının azaltılması anlamına gelir. Bunu manuel olarak yapmak yorucu ve zaman alıcıdır.  Bunu zor yoldan yapmaktansa daha kolay nasıl yapabilirsiniz? WP Smush ile!

WordPress Eklentileri

#Bonus 3 W3 Total Cache

Web sitenizi hızlandırmak ziyaretçilerinizi daha mutlu eder, sizden satın alma şanslarını artırır ve hatta ilk etapta size daha fazla ziyaretçi kazandırır! Web sitenize bir önbellek eklentisi eklemek, web sitenizi hızlandırmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şeylerden biridir. Ancak daha hızlı bir web sitesine ihtiyacınız olduğunu bilseniz bile, önbelleğe alma, küçültme ve içerik dağıtımı gibi terimler karışımıza çıktığında, biraz karmaşık gözükebilir. Sitenizin hızını iyileştirmek için en iyi WordPress Eklentileri arasında W3 Total Cache vardır diyebiliriz. Eklenti, WordPress kullanıcıları arasında oldukça popüler.

W3 Total Cache, web sitenizin her yönünü önbelleğe alarak, gelişmiş kullanıcı deneyimi ve gelişmiş sunucu performansı sağlayan bir eklentidir. W3 Total Cache, sayfalarınızın ve gönderilerinizin statik kopyalarını oluşturarak web sitesi indirme sürelerini kısaltır, bu da daha hızlı yüklenmelerini sağlar.

Bunlardan herhangi birinin listede olması sizi şaşırttı mı yada bu eklentiler yerine alternatif olarak hangi eklentiler eklenebilirdi? Eklentilerden hangisini kullandığınızı ve önereceğiniz alternatifleri de bilmek isteriz, önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın