Teknoloji WordPress

Ücretsiz SSL Sertifikası Nedir? Ücretli SSL ile Nasıl Farkları Vardır?

Bir SSL sertifikası, Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelir. Web sunucuları ve tarayıcılar arasında iletilen bilgileri korumak için geliştirilmiştir. SSL, web sitesinin güvenli olduğunu belirtmek için HTTP’den sonra “S” harfini ekler. Piyasada, web kullanıcıları farklı kanallardan farklı fiyatlara SSL sertifikaları da satın alabilirler. Web sitesi sahipleri ve geliştiricileri, hem ücretsiz SSL sertifika sağlayıcıları hem de sertifika yetkilileri (CA’lar) tarafından verilen ücretli SSL sertifikaları sunabilir. Alternatif olarak ücretsiz SSL Sertifikası alternatiflerine bulunmaktadır.

SSL Sertifikası Nedir?

Bazı URL’lerin http:// ve diğerlerinin https:// ile başladığını hiç fark ettiniz mi? “Fakat bu fazladan ‘lar’ nereden geldi ve ne anlama geliyor?” “Basitçe söylemek gerekirse, fazladan ‘lar’ bu web sitesine bağlantınızın güvenli ve şifreli olduğu ve girdiğiniz tüm verilerin bu web sitesiyle Güvenli bir şekilde paylaşılacağı anlamına gelir. Küçük “s”, “Güvenli Yuva Katmanı” anlamına gelen SSL adıdır.

Ücretsiz SSL Nedir Ücretli SSL ile Nasıl Farkları Vardır

Ücretsiz SSL Nedir?

Piyasada Ücretsiz SSL Sertifikası ve Ücretli SSL olmak üzere iki tür SSL Sertifikası vardır. Firmalar adından da anlaşılacağı gibi para ödemeden Ücretsiz SSL Sertifikası alabilirken, Ücretli SSL Sertifikası için ücret ödemeleri gerekmektedir. Ancak, hem Ücretsiz SSL hem de Ücretli SSL’nin şifreleme düzeyi aynıdır. Öyleyse, şifreleme düzeyi ücretsiz bir SSL Sertifikası ile aynıysa, neden bir SSL Sertifikası için ödeme yapmalısınız? Bu iki SSL sertifikası türü arasında birkaç fark vardır.

Ücretsiz SSL Nedir Ücretli SSL ile Nasıl Farkları Vardır 2

Ücretsiz SSL’nin Avantajları ve Dezavantajları

Google , HTTPS ve SSL’yi SEO dostu yaptığından, ücretsiz SSL Sertifikaları büyük popülerlik kazandı. Yalnızca Etki Alanı Doğrulaması sunsalar da, bu açık kaynak projesi için hala büyük umutlar var. Ancak, ücretsiz sertifikalar çeşitli sınırlamalarla gelir.

  • Yalnızca Alan Adı Doğrulaması — bu sertifikalar ücretsiz olarak geldiğinden ve birkaç dakika içinde verildiğinden, tek bir doğrulama seçeneğiyle sınırlıdır: Etki Alanı Doğrulaması. Bu, küçük bir web sitesi veya blog için mükemmel olabilir, ancak kullanıcıları hakkında kişisel bilgiler toplayan daha büyük web siteleri için en iyi seçenek değildir.
  • E-Ticaret için uygun değil – E-Ticaret sitelerinde kredi kartı ve kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak için ücretsiz sertifikalar önerilmez. Müşterilerin işletmenize güven duyması için ihtiyacınız olan tek şey, ücretli bir Enterprise Validation veya Extended Validation SSL sertifikası tarafından sağlanan bir orijinallik sertifikasıdır.
  • Müşterilerinizin güvenini zedeleyebilir — yukarıdakilerin bir sonucu olarak, saygın bir Sertifika Yetkilisi tarafından verilen bir SSL Sertifikasına yatırım yapmak istemediğiniz için müşterileriniz size güvenmeyebilir. Bu güven eksikliği, özellikle şüpheli CA’lar söz konusu olduğunda itibarınızı önemli ölçüde etkileyebilir.
  • Kimlik avcıları , şüphelenmeyen müşterileri dolandırmak için ücretsiz SSL sertifikaları kullanır. Phishing sitelerinin neredeyse %60’ı daha güvenilir görünmek ve kurbanlarını aldatmak için ücretsiz SSL sertifikalarını kullanıyor.
  • Geciken müşteri desteği — ücretsiz SSL sağlayıcılar genellikle sınırlı müşteri hizmeti sağlar, bu nedenle sorunlar zamanında çözülmez.

Ücretsiz SSL Nedir Ücretli SSL ile Nasıl Farkları Vardır 3

Ücretsiz SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Tıpkı ücretsiz web barındırma hizmetleri gibi, ücretsiz SSL Sertifikası da belirli sınırlamalar ve risklerle birlikte gelir. Bundan dolayı doğru firmalardan almak gerekir. Örneğin firmalar SSL kampanyaları yapmaktadırlar, bu kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Turkticaret.Net hosting alımlarda ücretsiz ömür boyu SSL imkanı sunmaktadır.

Ücretsiz SSL Sertifikası Nasıl Kurulur?

cPanel’inizdeki Güvenlik altında, SSL/TLS’ye tıklayacaksınız . Buradan, SSL sitelerini yönet ‘i tıklayın . Alanınıza yeni bir sertifika yüklemek için bir seçenek göreceksiniz. Güncel bir hosting paketiniz varsa veya SSL sertifikanızı hosting sağlayıcınız aracılığıyla satın aldıysanız, sertifikayı sitenize zaten otomatik olarak yüklemiş olabileceklerini unutmayın. Devam etmeden önce barındırma sağlayıcınıza danışın.

Ücretli SSL Sertifikası ve Ücretli SSL Sertifikası Arasındaki Fark Nedir?

İlk olarak, Ücretsiz SSL Sertifikaları yalnızca Alan Adı Doğrulama (DV) ile sınırlıdır. DV sertifikaları genellikle küçük işletmeler, kişisel bloglar vb. gibi daha küçük platformlar için uygundur. Yalnızca en temel kimlik doğrulama düzeyini sağlarlar. Ancak Ücretli SSL Sertifikaları, işletmelere en uygun birçok seçenek sunan DV sertifikaları dışında Organizasyon Doğrulama (OV) ve Genişletilmiş Doğrulama (EV) sertifikaları sunmaktadır. Ücretsiz SSL Sertifikası, sınırlı veya hiç müşteri desteği sağlarken, Ücretli SSL Sertifikaları, müşteri Sertifikalarla ilgili sorunlarla karşılaştığında müşteri desteği sağlayacaktır. Bu nedenle iş sitelerine yüklenen SSL Sertifikalarının yükünün daha az olması için Ücretli SSL Sertifikası tercihi her zaman için daha akıllıca bir tercihtir.

Siteniz için Ne Tür Bir SSL Sertifikası Seçmelisiniz?

İlk olarak hangi tür SSL sertifikasına ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Örneğin, birden çok platformda (ayrı alanlarda/alt alanlarda) içerik barındırıyorsanız, bu, farklı SSL sertifikalarına ihtiyacınız olduğu anlamına gelebilir. Çoğu için standart bir SSL sertifikası içeriğinizi kapsar. Ancak finans veya sigortacılık gibi denetime tabi bir sektördeki şirketler için, sektörünüzde belirlenen belirli SSL sertifikası gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmak için BT ekibinizle konuşmalısınız. SSL sertifikalarının maliyetleri değişiklik gösterir, ancak ücretsiz bir sertifika alabilir veya özel bir sertifika almak için aylık ödeme yapabilirsiniz. Ancak yardım için web sitenizin DNS ve teknik kurulumu hakkında bilgili birine sahip olmanızı tavsiye ederiz.. Bu sertifikaların da süresi her 90 günde bir dolacaktır, bu nedenle güncel kaldıklarından emin olun.

Ücretsiz SSL Nedir Ücretli SSL ile Nasıl Farkları Vardır 4

Bloglar Ne Tür Bir SSL Sertifikası Seçmeli?

  • Alan Adı Onaylı Sertifikalar : DV sertifikaları en az güvenli olanlardır ve müşteri bilgilerini paylaşmayan küçük işletme web siteleri veya blog siteleri için ayrılmıştır.

E-Ticaret Siteleri Ne Tür Bir SSL Sertifikası Seçmeli?

  • Kuruluş Onaylı Sertifikalar : OV sertifikaları ekstra bir güvenlik katmanı sağlar. Kredi kartı bilgileri veya oturum açma kimlik bilgileri gibi hassas müşteri bilgilerini paylaşmayan web siteleri bu sertifikaları kullanır. Potansiyel müşterilerin iletişim bilgilerini toplayan web siteleri yaygın kullanımlardır.
  • Genişletilmiş Doğrulanmış Sertifikalar : EV sertifikaları, hassas bilgi alışverişinde bulunan web siteleri için en yüksek düzeyde güvenlik sunar. Finansal işlemlere izin veren siteler bu sertifikaları zorunlu kılar.

Sık Sorulan Sorular

1 .Ücretsiz SSL ne demek?

Ücretsiz SSL Sertifikası adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir ödeme gerektirmemektedir.  Web sitelerinin kârını en üst düzeye çıkarmalarına izin verdiği için web sitesi sahipleri için hızlı ve kullanışlı kabul edilirler.

2. Ücretsiz SSL sertifikası güvenilir mi?

Ücretsiz SSL Sertifikası kullanmanın yararlarından çok dezavantajları vardır. Potansiyel olarak web sitelerinizin optimum koşullarda performans göstermesini engelleyebilirler. Bu nedenle, ücretli SSL sertifikalarına yatırım yapmak, boyutunuz ne olursa olsun e-Ticaret web siteleri için ek koruma ve farklı bir güvenlik düzeyi sağlar.  Yukarıda da bahsettiğimiz gibi güvenilir firmaların SSL kampanyalarından yararlanabilirsiniz. Turkticaret.Net hosting paketlerinde ömür boyu ücretsiz SSL Sertifikası imkanı sağlamaktadır.