Hosting Teknoloji

Statik IP Nedir?

Statik IP nedir, ne işe yararı anlatmadan önce kısaca sizlere IP adresinin ne demek olduğundan bahsedelim. IP adresi, bir cihaz internete eriştiği zaman atanan bir adrestir. IP adresi bilgisayarınızın internet trafiğinin iletildiği bir adrestir. İnternet servis sağlayıcıları tarafından sizlere bir IP adresi atanır. Sağlayıcınız ilk kaydolduğunuzda yapılan sözleşmeye ve isteğe bağlı olarak sizlere ya statik ya da dinamik seçeneği atanır. İşte bizim bugün bahsettiğimiz konuda statik IP. Statik IP internet sağlayıcılar tarafından sizlere kalıcı olarak atanan bir adrestir. Yeni bir cihaz eklense dahi değişmez. Bir cihaza atandığında cihaz kullanımından kaldırılması veya ağ yapısı değiştirelene kadar cihazda internet tanımlayıcısı olarak kalır. Statik IP web siteleri barındıran, e-posta, veritabanı ve FTP hizmetleri sağlayan bir server’a atanır.   Statik IP nasıl alınır, nereden bulabilirim sorusu ise basittir. Bir internet sağlayıcısı ile IP adresinizi alabilirsiniz. IP nedir, Statik IP ne işe yarar gibi konuları özetledik. Şimdi bize sağladığı avantajları ve dezavanatajları inceleyelim.

Statik IP Nedir? 1

 Avantajları

  • Statik IP avantajları içerisinde ilk sırada yer alan maddesi işinizin dijital tarafının sorunsuz bir şekilde çalışmasına destek olmasıdır.
  • VPN veya başka bir uzaktan erişim ile işletmeler  IP adresi, çalışanların evden çalışmasını çok daha kolay bir hale getirir.
  • Video konferans gibi sesli ve görüntülü iletişim uygulamaları için internet üzerinden ses protokolünü kullanmak çok daha kolaydır.
  • Web sunucuları, e-posta sunucuları ve diğer tüm internet sunucuları gibi her çeşit sunucuyu barındıran işletmeler için , çalışanların ve müşterilerin DNS aracılığı ile bunları bulmasını kolaylaştırır.
  • IP adresi kullanıcıların konumu kolaylıkla tespit edebildiği için, kullanıcının konumuna göre uyarlanmış tam bilgileri sunabilirler.

Dezavantajları

  • Statik IP dezavantajları içerisinde ilk sırada yer alan madde fiyat oluyor. Diğer IP seçeneklerine göre daha pahalıya mal olur.
  • IP adresleri değişmeyen adresler oldukları için bulunması ve izlenmesi oldukça kolaydır. Bu eksi yön sebebiyle işletmelerde güvenlik açıklıkları oluşturabilir.
  • Cihazlarda bunun tanımlamasını tek tek yapmanız gerekir. Buda sizlere ekstra iş yükü oluşturur.

Statik IP Nasıl Öğrenilir?

Windows kullanıyorsanız, komut sisteminden ipconfing komutunu kullanarak IP adresini bulabilirsiniz. Bir diğer yöntem ile arama alanına IP adresim nedir yazarsanız Google size genel IP adresinizi de verecektir.

Mac bilgisayarda Statik IP öğrenme veya görüntüleme yapmak istiyorsanız;

  • Apple menüsüne giriş yapın.
  • Sistem tercihleri seçeneğine tıklayın.
  • Ağ seçeneğine tıklayın.
  • IP adresinizi görmek için ağınızı seçin.

Bu makalemizde sizlere IP ne demek, statik IP avantajları ve dezavantajları vb. konuları inceledik.Daha fazla ipucu ve bilgi için TURKTİCARET.Net’in diğer makalelerine göz atmayı unutmayın.

WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır?

Modem Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Dropbox Nedir?