Teknoloji Girişimcilik

Mobil Uygulama SEO Nasıl Yapılır?

Mobil uygulama SEO, insanların nasıl ve ne aradığını bilerek, bir arama sonuçları sayfasında daha üst sıralarda yer almak için App Store veya Google Play uygulamalarınızı optimize etmektir.

Sayfa içi SEO olarak bilinen meta verileri ve başlıkları iyileştirerek web sitenizdeki içeriği optimize etmede olduğu gibi, arama motorları tarafından dizine eklendiğinden emin olmak için mobil uygulamanızın içeriğini düzenleyebilirsiniz. Google , birkaç yıl önce mobil öncelikli bir algoritmaya odaklanmasını artırdı. Google, yalnızca insanları mobil uyumlu sitelere yönlendirmekle kalmaz, aynı zamanda arama motoru sonuç sayfasının (SERP) en üstünde, insanların arama terimleriyle ilgili önerilen uygulamalar sunar.

Organik Marka Adı Arama

Kullanıcı, markanızı aradığında uygulama listenizin bir snippet’i görünür. Uygulamayı doğrudan SERP’den yükleme yeteneği de vardır. Bu, kullanıcıları doğrudan bir Apple App Store ve ya Google Play App Store’a yönlendirir. 

App Store Optimizasyonu (ASO)

Uygulama mağazası optimizasyonu veya ASO olarak bilinen bir uygulama mağazasında ilgili terimler arandığında görünürlüğü artırmak için uygulamanızı optimize edebilirsiniz. Uygulamanızın ASO’sunu geliştirerek uygulamanız, uygulama mağazası arama sonuçlarında daha yukarıda görünebilir ve bunun sonucunda daha fazla yükleme elde edebilir.

Duyarlı ve mobil uyumlu web siteleri ve uygulamalar firmalar için artık zorunluluk haline geldi. 

Mobil Uygulama Seo Nasıl Yapılır 1

 

Bir uygulamayı SEO ve ASO için nasıl optimize edersiniz?

Mobil uygulama SEO ve ASO’su için dikkat etmeniz gereken bazı faktörler vardır.

Uygulama Başlığı 

Uygulama başlığınız, en fazla arama trafiğine sahip anahtar kelimeyi içermelidir. Başlığınız için bir anahtar kelime belirlemeden önce kapsamlı bir anahtar kelime araştırması yapmak çok önemlidir. Uygulamanız görünürlük ve derecelendirme kazanmaya başladıkça bilinirliğiniz artacaktır. 

Apple , uygulama başlığınızın en fazla 30 karakter içerebileceğini ve uygulamanızın fiyatı, şartları veya açıklaması hakkında bilgi içermemesi gerekir.

Uygulama Anahtar Kelimeleri 

  • Uygulamanızla en alakalı anahtar kelimeler nelerdir? 
  • Hedef kullanıcılarınız tarafından yaygın olarak hangi anahtar kelimeler kullanılıyor? 
  • Uygulama rakipleriniz hangi anahtar kelimeleri kullanıyor? 

Doğru olanları hedeflediğinizden ve hedef kullanıcılarınızın arama yaptığı anahtar kelimelerin başında kaldığınızdan emin olmak için anahtar kelimeleri düzenli olarak araştırın ve gözden geçirin. 

Uygulama alt başlığı 

Uygulamanızın alt başlığı, uygulamanızı daha fazla açıklamak için size 30 karakter daha verir; başlığınızda sahip olamayacağınız diğer birincil anahtar kelimeleri bu kısımda geçirebilirsiniz.

Mobil Uygulama Seo Nasıl Yapılır 2

Uygulama Açıklaması 

Uygulama açıklamanız önemlidir. Kullanıcıların ilgisini çekmeli ve uygulamanız hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamalısınız.

  • Uygulamanızın insanlar için çözdüğü sorunu açıklayın.
  • Sade bir dil kullanın. 
  • Kısa cümleler kullanın.
  • Temel özellikleri açıklamak için maddeleme kullanın. 
  • Ödemeler, abonelik bilgileri ve veri paylaşımı konusunda şeffaf olun. 

Ayrıca , hedef kullanıcılarınızda neyin etki uyandırdığını görmek için uygulama açıklamanızda  A/B testi yapmanızı öneririz.

Meta Verilerini Güncel Tutun

Apple , meta verilerinizi doğru ve güncel tutmanız gerektiğini söylüyor. Uygulamanızın yeni sürümleri herhangi bir ekran görüntünüzün eski kalmasına neden oluyorsa, uygulamanızın temel deneyimini yansıtan yeni ve alakalı ekran görüntüleri yükleyin.

Uygulama Derecelendirmeleri ve İncelemeler

İyi puan alan uygulamalar, arama motorlarında ve uygulama mağazalarında daha üst sıralarda yer alır. Ayrıca dönüşümleri artırırlar. Bu neden uygulamanızın iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğundan emin olun.

Olumsuz yorumlara yanıt vermek ve bunu hemen yapmak da iyi bir uygulamadır. Kullanıcılara, kullanıcı deneyimine dayalı iyileştirmeler yapmaya önem verdiğinizi gösterin.