Sosyal Medya Dijital Pazarlama Girişimcilik

Instagram Üzerinden Satış Nasıl Yapılır?

Instagram, dünya genelinde bir milyardan fazla kullanıcısı bulunan dünyanın en popüler sosyal platformlarından biridir. Instagram’da nasıl satış yapılacağını öğrenmek, büyük ve küçük işletmelerin hedef kitlelerine ulaşmasına ve satışları artırmasına yönelik fırsatlar sunar. Büyük markalardan yerel küçük mağazalara kadar, tüm dünyadaki markalar Instagram ile güzel sonuçlar almaktadır. Instagram da takipçiler sadece uygulamada gezinmekle kalmıyor, aynı zamanda alışveriş de yapmaktadırlar. Bir araştırmaya göre, Instagram kullanıcılarının %80’i satın alma kararlarını uygulamada gezerken gördükleri şeye dayanarak veriyor. Henüz Instagram’da satış yapmaya başlamadıysanız, çok büyük bir pazarı kaçırıyor olabilirsiniz. İşte sizlere Instagram uygulamasında satış yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları. 2022’de Instagram’da Nasıl Satış Yapılır?

Instagram Üzerinden Satış Nasıl Yapılır1

Ürününüze ve Nişinize Karar Verin!

Instagram’da satış yapmadan önce, işinizi Instagram’da büyütmenize yön verecek bir ürün ve hizmet seçin. İşinizi büyütmenize yardımcı olması için, seçtiğiniz ürün ve niş hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız önerilir.

Hesabınızın Bir “İş” Hesabı Olduğundan Emin Olun!

Instagram’da bir para kazanmaya başalamadan önce, bazı temelleri oluşturmaya başlamanız gerekir. İlk olarak hesabınızın bir “İş” hesabı olduğundan emin olun.

İşletme hesapları, işlerinizi kolaylaştıran belli başlı özelliklere sahiptir;

  • Kitleniz hakkında içgörüler.
  • İnsanların işletmeniz ile bağlantı kurmasına yardımcı olmak için profilinize bilgi eklemek için daha fazla seçenek.

Markanızı Tekrar Kontrol Edin!

Markanızın tüm kanallar içinde tutarlı olup olmadığını kontrol edin. Varlığınızın akılda kalıcı olmasını sağlamaktadır. Profil resminiz, gönderi stilleriniz ve biyografiniz, markanız ile uyumlu olmalıdır. Ve mutlaka marka tescil işlemlerinizi yaptırın. Marka tescil işlemleriniz için TURKTICARET.NET marka tescil sayfasını inceleyin.

  • Profil fotoğrafı: Markaya uygun şirketinizin tanınmasını kolaylaştıran görsel seçin. Örneğin logo.
  • Sizi veya işletmenizi iyi tanıtan bir biyografi: Instagram biyografisi son derecede önemlidir. Hedef kitlenize hitap eden işletmenizi çok bir şekilde tanıtan bir içerik olmalıdır.
  • Sitenize bağlantı : Biyografinizin URL bölümü, Instagram sayfanıza ekleyebileceğiniz tek tıklanabilir bağlantıdır. Onu doğru kullandığınızdan emin olmalısınız! Gönderilerinizden trafik çekmek için harika bir alandır. Bu bölüm için benzersiz bir URL oluşturmak , size Instagram’dan web sitenize yapılan ziyaretleri izleme fırsatı da verecektir.

Instagram’da Yüksek Kaliteli Gönderiler Oluşturun!

Yüksek kaliteli gönderiler, Instagram’daki varlığınızı oluşturmanıza ve sonunda müşteri olabilecek yeni takipçiler çekmenize yardımcı olur.

Yüksek kaliteli gönderiler nasıl görünür?

  • Genel marka havanıza karışan yüksek kaliteli görüntüler .
  • Uzmanlığınızı kanıtlayan, sektörünüzle ilgili olan ve hedef kitlenize uygun içerikler paylaşın.
  • Hedef kitlenizin güvenebileceği gönderiler
  • Planlanmış bir içerikler paylaşın.

İlgili Hashtag’leri Kullanın!

Alakalı hashtag’leri kullanmak, yeni müşterilere ulaşmanın ve içeriğinizi yeni kitlelere sunmanın en iyi yollarından biridir. Markanız için en iyi olan ve iyi performans gösteren trend hashtag’lere göz atabilirsiniz. Hedef kitlenizin ürününüzle ilgili arama yapabileceği en uygun hashtag’leri seçtiğinizden emin olun.

Ürününüz için mükemmel hashtag’leri bulmak için bir hashtag araştırma aracı kullanın. Sadece en alakalı hashtag’leri girerek birkaç öneri alabilirsiniz. Gönderinizi çok fazla hashtag ile doldurmayın. Uygulama, 30’a kadar hashtag eklemeyi destekler, ancak bunu gönderi başına 4-5 hashtag’de tutmanız önerilir. Bu, etkileşim kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Instagram Üzerinden Satış Nasıl Yapılır2

Hedef Kitlenize Ulaşmak için Instagram Reklamlarını Kullanın!

Instagram’da reklamlarınızda ne kadar harcamak istediğinize, nerede görünmesini istediğinize ve hangi süre ile yayınlanmasını istediğinize kendiniz karar verebilirsiniz. Instagram, işletmenizin ihtiyaçlarına en uygun olan hedef kitleyi seçebilmeniz adına çeşitli hedefleme seçenekleri sunar.

Kendi Instagram reklam kampanyanızı yürütmek düşündüğünüz kadar zor değil! Reklam oluşturmanın en kolay yolu, Instagram gönderilerinin tanıtımını yapmaktır. Sadece öne çıkarmak istediğiniz gönderiyi seçin ve “Gönderiyi Öne Çıkar” düğmesine basın.

Instagram Hikayeleri, işletmelerin hedef kitlesine daha sık ve doğal şekilde etkileşim kurması için muhteşem bir fırsat sunar. Birçok marka özel tekliflerini tanıtmak veya yeni ürünlerini sergilemek için hikayeleri kullanmaktadır.

 Instagram Profili Biyografisindeki URL’yi Kullanın!

Tıklanabilir bir harici bağlantı ekleyebileceğiniz tek bir yer var – Instagram profil biyografinizdeki URL bölümü. Yeni bir müşteri sizi Instagram’da bulduğunda, muhtemelen biyografi sayfanıza gider ve bağlantınızı görür. Bu nedenle, her zaman orada olması, çevrimiçi mağazanıza gelen trafiği teşvik edecektir.

Yalnızca Instagram’a Özel Promosyonlar Sunmak!

Alışveriş yapanlar promosyonu ve indirimi severler. Instagram takipçilerinize indirim, promosyon veya indirim kodu tanıtmak için mükemmel bir yerdir. Bilgileri Instagram hikayelere ekleyerek takipçilerinizi tekliften yararlanmak için bağlantıya tıklamaya teşvik edebilirsiniz.

Instagram Influencerları ile Ortaklıklar Kurun!

İşbirlikleri ve sponsorlukların neredeyse dijital reklamların yerini aldığı ve günümüzde sosyal medya pazarlama stratejilerinin büyük bir parçası olduğu düşünüldüğünde, Instagram etkileyicileri popüler olmaya devam ediyor. Günümüzde tüketiciler geleneksel reklamcılık yerine insanlara güveniyorlar. Influencer pazarlama, markalara ilgili bir kitleye ulaşmak için benzersiz bir fırsatlar sunar.

Çok takipçili influencer ile ortaklık yapacak bütçeniz bulunmamakta ise, bir mikro influencer bulmayı düşünün. Bu influencerların önemli ancak büyük olmayan bir takipçi kitlesi vardır.

Bir Instagram Mağazası Kurun!

Instagram mağazanızı açmak, takipçilerinize kolay bir alışveriş deneyimi yaratmak için kullanabileceğiniz özelliklerden oluşan eksiksiz bir kontrol paneli sunar. Takipçileriniz mağazanızda  ürünleri keşfedip ve doğrudan profilinizden,gönderilerinizden veya hikayenizden satın alabilir.

Instagram Uygulamasında Instagram Alışverişini Açın!

Uygulamada Instagram Alışveriş’i aktif hale getirmelisiniz.

Ürün etiketlemeyi etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

  • Adım 1: Profilinize gidin ve Menü’ye dokunun
  • 2. Adım: Ayarlar’a dokunun
  • 3. Adım: İşletmeyi Seçin
  • Adım 4: Alışveriş’e tıklayın. Not: Bu seçeneği yalnızca Alışveriş için onaylandıktan sonra göreceksiniz.
  • Adım 5: Devam’a dokunun
  • Adım 6: Profesyonel hesabınıza bağlanmak için bir ürün kataloğu seçin.
  • 7. Adım: Bitti’yi tıklayın.