Dijital Pazarlama Girişimcilik

Mail İmza Oluşturma Nedir, Ne İşe Yarar?

Mail imza oluşturma, profesyonel örneğin; isim-soy isim, unvan, telefon numarası, adres vb. iletişim bilgilerini içeren maillerinizin altında yer alan bir metin bloğudur. E mail imza oluşturma mail yolu ile iletişim kurduğunuz kişiler ile daha sonrasında etkileşiminizin devam etmesini sağlar. Mail imza oluşturma sırasında imzanın içeriğine özel teklifler, yeni ürün tanıtımları ve bir çok bağlantıya giden görsel başlıklar entegre edebilirsiniz. Bu sayede sitenize hem kaliteli trafik hem de kullanıcı katmış olacaksınız. Böylece e posta imza oluşturma sizler için bir pazarlama aracıda olacaktır.

Mail İmza Oluşturma Nedir, Ne İşe Yarar 1

Mail İmza Oluşturma Sizlere Ne Fayda Sağlar?

Maillerinizi cevaplarken sonunda “İyi çalışmalar veya “Saygılarımla” ile tamamlamaktansa, sizlerin veya şirketinizin mail imzasının olması sizlere kurumsal bir duruş belirleyecektir. Şimdi sizlere mail imza oluşturmanız için önemli olan 3 sebepten bahsedeceğim.

Özeldir

E-posta imzaları karşınızdaki kişilere kendinizi ifade etmenin bir yoludur. Yapacağınız imza sizler için kişiseldir. Bu imzaya karşı taradın sizin hakkında bir fikir edinmesini isterseniz yüksek kaliteli bir görselinizi ekleyebilirsiniz ya da şirketinizin yeni sunduğu bir ürünü imzalarınıza ekleyebilirsiniz. Bu şirketinizin pazarlama stratejilerine yardımcı olacaktır.

İyi Bir Pazarlama Taktiği

E-posta imzanıza tıklanabilir bir call to action eklemek mail alıcılarının sizlerle ve markanızla daha anlamlı bağlantı kurmasını sağlar. Örneğin, şirketinizin adına bir ürünün veya hizmetin tanıtma görevlisi olduğunuzu düşünelim. İmzanıza o ürünün veya hizmetin avantajlarını ekleyebilirsiniz. Sosyal medyalarınızı da imzalarınıza ekleyebilirsiniz bu sayede kullanıcılar markanızın sosyal medyaları ile etkileşim kurabilir hem de bir satın alma ve ya hizmet alma durumunda sizinle sosyal medya aracılığıyla da iletişime geçebilir.

Profesyonel

Şirketinizin web sitesinin düşünelim. Genellikle profesyonel olarak hazırlamış, yüksek kaliteli içerikler ve fotoğraflar barındıran, temel fakat önemli bilgileri bulunduran ve sosyal medya hesapları ile bağlantılı bir web sitesidir. Bu sizin kurumsallığını ve güvenirliğinizi sağlar. E-posta imzaları da aynı şekilde çalışır, sizlere kurumsallık ve güvenilir bir profil oluşturur.Şimdi sizler ile mail imza oluşturma adımları nelerdir onları inceleyeceğiz.

Gmail İmza Oluşturma

Gmail imza oluşturma adımları ile etkili bir kurumsal imza oluşturabilirsiniz.

Kenar çubuğunda var olan “Tüm ayarları gör” alanına tıklayınız.

Genel” sekmesini altında “imza” seçeneğine ilerleyin.

Yeni Oluştur” a tıklayın.

Karşınızda açılan pencereye imzanız için bir ad girin ve oluştura tıklayın.

Karşınızda çıkan pencereye tam imzanızı yazın. Burada imzanızı dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Alt tarafta “Değişiklikleri kaydet” seçeneğine tıklayın.

Böylelikle istediğiniz imzayı gmail tarafında oluşturabilir veya imzanızda değişiklikler yapabilirsiniz.

Outlook İmza Oluşturma

Outlook üzerinden etkili bir imza oluşturabilirsiniz. Şimdi sizlerle Outlook imza oluşturma adımlarını inceleyeceğiz.

Üst çubukta yer alan “Ayarlar” sayfasına seçin.

Tüm Outlook ayarlarını görüntüle” seçeneğine tıklayın.

Oluştur ve yanıtla” öğesini seçin.

E-posta imzası” alanına istediğiniz imzayı ekleyip kendine göre özelleştirebilirsiniz.

Kaydet” tuşuna basın.

İstediğiniz mail imzanızı Outlook üzerinden de kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Mail İmza Oluşturma Nedir, Ne İşe Yarar 2

Profesyonel Bir E-Posta İmzasında Neler Olmalıdır?

Oluşturmak istediğiniz profesyonel bir imza var ise burada eklemeniz ve dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bunlar;

Temel Bilgiler

İmzanızda olması gereken temel bazı bilgiler vardır.

  • İsim-soy isim
  • İletişim bilgileri
  • Çalıştığınız şirketin ismi
  • Şirketteki unvanınız
  • Faaliyet gösterdiğiniz şehir

Bu bilgiler sizler için basit bilgiler olarak görebilir fakat mail attığınız kişi ile etkileşimi devam ettirmek ve bir güven vermek istiyorsanız bu bilgilerin imzanızda yer alması önemli olacaktır.

Tasarım

Karşı tarafın dikkatini çekmek isterken o dikkati dağıtmamızda önemlidir. Bu sebeple kullanacağınız imzanın tasarımının yalın ve sade olmasına dikkat edin. Tek bir renk ve yazı tipine sadık kalın.

CTA ve Sosyal Medya İkonları

CTAlar genel olarak imzalarda hoş bir etki bırakır. CTA’lar sayesinde imzanızda içeriğinizi kolayca tanıtabilir, özel tekliflerinizi vurgulayabilirsiniz. Sosyal medya ikonlarıda CTA’lara ek etkileşimin devamlılığı ve karşı tarafa güven vermek amacı için önemli bir detaydır.