Dijital Pazarlama

Kişisel Blog Nedir? Nasıl Kurulur?

Kişisel blog sayfası oluşturmayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız bu blog size ilham verecektir. Aslında blog ilk hayatımıza girdiğinde tüm bloglar kişisel bloglardı. Blog kelimesi weblogdan gelmektedir. Kısaca blog internette tutulan birinin günlüğü anlamına gelmektedir.

Kişisel Blog Nedir?

Kişisel blog, yazan kişinin bireysel deneyim ve düşüncelerine odaklanan bir blogdur. Kişisel bloglar genellikle birinci tekil şahıs açısıyla yazılmaktadır. Buda yazan kişiyi samimi ve kendine münhasır olduğunu belli etmektedir. Kişisel bloglar yazan kişinin günlük hayatından hobilerine ve ilgi alanlarına kadar tüm konuları içerebilmektedir.

Neden Kişisel Blog Yazmalısınız?

İnsanların kişisel bloglarını yazmak için birçok nedeni vardır. Kişisel bloglarınız da bir günlük arkadaşlarınızı, ailenizi, ilgi alanlarınızı veya düşüncelerinizi diğer insanlarla paylaşmak için çok güçlü bir platform olarak kullanılabilmektedir. Kişisel blogunuz çevrim içi takip oluşturmanın ve ilgi alanlarınız etrafında bir topluluk oluşturmanın kolay bir yolu olarak da kullanılabilir.

Kişisel Blogun Önemi Nelerdir?

Birine bir mesaj göndermek ve etkiniz altına almak isterseniz önce doğru ortamı seçtiğinizden emin olmasınınız. Etrafımızdaki birçok kişi tercihlerini teknolojiye kaydırmış olmakla birlikte, bilgi paylaşım araçları da gelişerek değişmiştir. Geçmişte hiç kimse internetin bu kadar hayatımızın merkezinde olabileceğini düşünmezken internet şu an her anlamda hayatımızın büyük bir bölümü kaplamaktadır.

İnterneti aynı zamanda düşüncelerinizi ifade edebilmek için kullanabileceğimiz bir araç olabileceğini hayal bile edemezdik fakat internet hızla büyüyerek kendimizi ifade etmek için kullanılan en büyük araç haline geldi.

Kişisel bloglar, mevcut bilgilerimizi paylaşmak hatta çevrimiçi olarak düşüncelerimizi ifade edebilmek için harika bir ortam geliştirdi. Kişisel bloglar yıllar geçtikçe büyüyen ve kendini geliştiren bir blog türüdür. Bir blog, yazılı içeriklere odaklanan bir tür web sitesidir.

Kişisel Blog Nedir? Nasıl Kurulur? 1

Kişisel bloglar zamanla çok fazla popülerlik kazanarak deneyimlerin, durumların, duyguların ve düşüncelerin paylaşımının en yaygın kaynağı haline gelmiştir.

Bugünün kişisel blog yazarları, bir web sitesi oluşturmak o kadar yorucu olmasa da geçmişte izledikleri yolu izleme eğilimindedir. Kişisel bir blogun ana başarısı, gönderileri paylaşacak başka insanlar bulmaktır. En iyi çıkış yolu, ilgi alanlarınızı paylaşan birini bulmak olabilir. Blog yazarları diğer blog yazarlarıyla bağlantı kurmaya başladıkça kişisel bloglar gelişmeye başlar.

Kişisel Blog Oluşturma Adımları

  1. Hosting ve Alan Adınızı Satın Alın

Kişisel Blogunuza başlamanızdaki en önemli adım blogunuzu dünyadaki herkes için erişebilir kılmakla başlar. Öncelikle bir hosting ve domain almakla başlayabilirsiniz. Konu hosting ve domain olunca https://www.turkticaret.net/ size bu konudaki ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için en güzel önerileri sunmaktadır.

  • WordPress Hosting Alın

Adınız ve alan adınızı göz önünde bulundurarak, blogunuzu barındırma zamanı. WordPress, çok yönlü, kullanıcı dostu ve güçlü olduğu için blog yazarları için popüler bir seçimdir. Ayrıca mükemmel etiketleme seçeneklerine sahiptir. Uzun vadede size zaman ve para kazandıracağından, en iyi yönetilen WordPress ana bilgisayarlarından birini kullanmanızı öneririz.

  • Domain (Alan Adı) Satın Alın

Alan adınız pratik olarak kalıcı adresinizdir. Hedef kitleniz için çekici ve heyecan verici benzersiz bir alan adı edinmeye çalışmalısınız. Kullanıcılar arasında güven oluşturmada ve web sitenize kendi benzersiz kimliğini vermede uzun bir yol kat ettiğinden, büyük bir çevrimiçi varlık oluşturmayı planlıyorsanız, kendi alan adınıza sahip olmak bir zorunluluk haline gelir.

  • Bir Blog Adı Seçin

Öncelikli olarak yapacağınız belirlemeniz gereken en önemli unsur blog adınız olmalıdır. Öncelikle bir blog adı listesi oluşturabilirsiniz. Listedeki blog adlarından en ilgi çekici, sizinle bağlantılı adı seçip başlayabilirsiniz.

  • Markanızı Geliştirin ve İyileştirin

Markanızı geliştirmek zamanını alacak olsa da logonuz, kullandığınız dil ve estetik unsurlara kadar ilgi çekerek öne çıkmanız gerekmektedir. Daha verimli sonuçlar almak için bir profesyonel yardıma başvurabilirsiniz.

  • Yazmaya Başlayın!

Kurulum sürecini tamamladıktan sonra kişisel blogunuz için içerik üretmeye başlayabilirsiniz. Kullanabileceğiniz menü ve seçenekleri seçerek, kişiler blogunuz için içerik yazmanıza izin verecek WordPress düzenleyicisini başlatabilirsiniz. Bloglarınızı yalnızca yazılı içeriklerle beslemek zaman zaman okuyucuları sıkabilir. Bunu önlemek için sık sık görsel içerikler kullanmak, videolar kullanmanızı öneriyorum.

Kişisel Blog Nedir? Nasıl Kurulur? 2

  • Görünüş Önemlidir

Blogunuzun görünüşü en önemli avantajınız olabilir. Kişisel blogunuzu yazmaya başladıktan sonra blogunuzun görünüşünü değiştirmeniz gerekmektedir. WordPress size oldukça fazla tema koleksiyonundan seçenekler sunmaktadır. WordPress, temanızı değiştirmenize izin veren WordPress Özelleştirici adlı bir özellik sağlar. En iyi yanı, bunu yapmak için kod bilmenize gerek olmamasıdır.

  • Kişisel Blogunuza İşlevsellik Ekleyin

Kişisel blogunuzun görünümü ne kadar önemli olsa da eklentiler de görünüş kadar önemli bir rol oynamaktadır. Eklentiler temel olarak blogunuzu kolaylaştırmayı sağlar. Eklentileri kullanarak ekleyebileceğiniz gelişmiş bazı unsurlar vardır bunlara birlikte bakalım:

  1. İletişim Formları
  2. Yedekler
  3. Geliştirilmiş Arama Motoru Optimizasyonu
  4. Sosyal ağ düğmeleri

Kişisel blogunuzu nasıl tanıtabilirsiniz?

Kişisel blogunuzu tanıtmanız gerekmektedir yapabileceğiniz bazı şeyler var. Öncelikle blogunuzu Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Ayrıca diğer blog yazarları ile ortak işler yapabilirsiniz, SEO araçları blogunuzu tanıtmak için harika bir yoldur. Anahtar kelimler, zengin başlıklar açıklamak kullanmakta blogunuzu tanıtmaya yardımcı olacaktır.

Kişisel Bloglar İçin popüler Konular

  • Seyahat
  • Yaşam Tarzı
  • Moda
  • Yaşam Tarzı
  • Evcil Hayvanlar
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Yazılım

Kişisel bir blog, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi ifade etmek için çevrimiçi bir günlük olarak kabul edilebilir. Kişisel markanızı oluşturmak, etkileyicilerle bağlantı kurmak ve blog yazarak para kazanmak için de kullanılabilir. Kişisel blog oluşturma yolculuğunuza bir alan adı tescil ederek ve hosting paketi satın alarak başlayabilirsiniz.