Girişimcilik

Harika Tasarımları ile Dikkat Çeken E-Ticaret Sitesi Örnekleri

E-Ticaret sitesi içeriği ve resimleri bilgilendirici ve ilham verici olmalıdır. Tüm ödeme uygulamaları ve alışveriş sepetleri sezgisel olmalı ve web siteleri bu sezgilere duyarlı olmalıdır. Web sitenizin geçerli sayılabilmesi için uymanız gereken birçok kural vardır. Şu anda bir e-Ticaret sitesi tasarlıyorsanız, muhtemelen uymanız gereken tüm kuralları okudunuz. En iyi yabancı ve yerli e-Ticaret web sitesi tasarımlarının listesini paylaşacağız. Bu blog gönderisinde, favori e-ticaret sitelerimizden bazılarını paylaşacağız ve size neden favorilerimiz olduklarını anlatacağız.

  1. Brew Tea Co

Brew Tea Co, canlı renkleri ile göze çarpan modern bir web sitesi olarak ortaya çıkmıştır. E-ticaret sitesi üst çubuk bildirimi, resimler ve bağlantılar içeren geniş bir menü kullanmaktadır. Altbilgi olarak iletişim yolları, hızlı bağlantıları ve sosyal medya simgeleri bulunur.

Tasarım özellikleri;

  • Canlı sohbet: Daha iyi bir hizmet sunmak için mesajlaşma seçeneğini kullanın.
  • Ürün Listesi: En çok satanlar başlığı altında bir ürün listesi bulunmaktadır.
  • Açılır Pencere: Ziyaret eden kişilere indirim sunmak için e-postalarını toplayabileceğiniz bir açılır pencere kullanılır.

Tasarımları ile Dikkat Çeken E-Ticaret Sitesi Örnekleri 1

  1. Farm To People

Farm To People, ilgi çekici bir kahraman videosu ile herkesin dikkatini çekmektedir. Site en üste çıkamadan arama yapılabilmesi için kayan bir başlık kullanmaktadır.

Tasarım özellikleri;

  • Kayan Başlık: Kayan başlık ile iyi bir site gezisi oluşturulmuştur. Böylece arama yapmak için en üste çıkmaya gerek kalmaz.
  • Ekranın üst Kısmındaki Video: Bir ana video ile web sitesindeki etkileşimi arttırmaktadır.
  1. Hepsiburada

Hepsiburada, hafif tasarımı ve beyaz alanıyla hoş ve rahatlatıcı atmosfer yaratmaktadır. Öneri sistemini geliştirerek aldığınız ürünlerin yanında alabileceklerinizi gösteren başarılı bir sistemleri bulunuyor. Bu nedenle kullanıcılar ürünlerinin yanına ikinci bir ürünü rahatlıkla ekleyebiliyor. Hızlı menü ve kayan başlık modeli kullanılmıştır.

Tasarım özellikleri;

  • Çerçeveli düzen: Web sitesini daha fazla öne çıkarmak için benzersiz bir ayrıntı sunmaktadır.
  • Kusursuz kullanıcı deneyimi: Hızlı ve sorunsuz alışveriş için tüm geliştirmeleri yapmaktadır.

Tasarımları ile Dikkat Çeken E-Ticaret Sitesi Örnekleri 2

  1. Wild

Wild, çoğu kullanımda olduğu gibi üst çubuk bildirimi yerine, daha fazla dikkat çeken animasyonlu bir bildirime sahiptir. Başlık tasarımı tamamen saydamdır ve kaydırdığınızda kaybolur ancak geri kaydırmada yeniden görülür.

Tasarım özellikleri;

  • Kaybolan Başlık: Kaydırma hareketlerine göre değişen menüye sahiptir.
  • Nasıl çalışır (GIF): Ürünün nasıl çalıştığını yazılı veya gif üzerinden gösterir.
  1. ManiLife

ManiLife, ekranın üst kısmında metin içeren büyük bir tam ekran kaydırıcıya ve ziyaretçileri doğrudan mağazaya yönlendiren CTA düğmesine sahiptir. Ekranın alt kısmında hızlı seçimler için kullanılan öne çıkan bir ürün görseli ve açıklamaları bulunmaktadır.

Tasarım özellikleri;

  • Fare ile üzerine gelme efekti: Belirli öğeler için üzerine gelme efekti kullanılarak daha temiz hale getirilmiştir.
  • Instagram Akışı: Web sitesi daha fazla içerik eklemek ve ne kadar sosyal olduğunu göstermek için IG akışını entegre etmiştir.
  1. Ocelot Chocolate

Ocelot Chocolate, geniş bir ızgara ve minimalist üst bilgi ve altbilgiye sahiptir. Başlık olarak temel bir açılan menü, Instagram simgesi ve sepeti bulunmaktadır. Alt bilgi, bir haber bülteni abonelik formu ve organik rozetlerden oluşmaktadır.

Tasarım özellikleri;

  • Kesintisiz arka plan: Üst bilgi, alt bilgi ve site sabanı için aynı renk kullanılmıştır.
  • Izgara düzeni: Izgara düzeni, içeri daha düzenli ve güzel bir biçimde parçalara ayırabilir.

Tasarımları ile Dikkat Çeken E-Ticaret Sitesi Örnekleri 3

  1. Supernatural

Supernatural, şeffaf bir başlığa sahip canlı bir görüntüye sahiptir. Her bölüm için ekstra beyaz boşluk ve farklı arka plan kullanılmıştır. Ayrıca, ürün kategorisi ızgara, gerçeğe yakın bir ürün görseli ile gerçekçi bir görüntü sunmaktadır.

Tasarım özellikleri;

  • Beyaz Boşluk: Büyük beyaz boşluklar oluşturularak web sitesini daha okunur hale getirmişlerdir.
  • Bölünmüş düzen: Web sitesini bölümlere ayırarak daha düzenli tutulmuştur.
  1. Trendyol

Trendyol, kullancı deneyimin son derece önemseyen bir arayüz ile çalışmaktadır. Kısa zamanda online alışverişe güveni artıran ve sürekli gelişen bir yapı olmuştur.

Tasarım özellikleri;

  • Tek tıkla sipariş verme
  • Kolay kredi kartı saklama ve kullanma
  • Üyelik adımında mail adresinin uzantısını otomatik doldurma
  • Favorileme yapısı ve favorilere gelen indirimlerdene anında haberinizin olması alışveriş deneyimini kusursuz hale getiriyor.