Girişimcilik

Freelance Yapılacak İşler

Kendi saatlerinizi oluşturabileceğiniz, evden çalışabileceğiniz esnek bir program arıyorsanız freelance işlere göz atabilirsiniz. Pandemi ile birlikte evden çalışmak artık fazlasıyla yaygınlaştı. Freelance işler, gelir getirisi yüksek, zaman yönetimi tamamen sizde olduğu için tercih edilmeye başladı. Freelance çalışmak için bazı sitelere üye olabilir buradan kendinize networkler oluşturabilirsiniz. Her sektörün ilgili sitesi bulunmakta.

Freelance Nedir?

Bir iş yerine bağımlı olmaksızın işlerinizi kendinizin yönetti bir iş şeklidir. Geliri ve iş yönetimi tamamen size bağlıdır.

Freelance İş Fikirleri Nelerdir?

  • Blogger

Bilgili olduğunuz veya kendinizi geliştirmek istediğiniz bir sektörde blog yazarak işe başlayabilirsiniz. Freelance iş olarak yapabileceğiniz bu fikir ilerleyen süreçlerde gelire dönüşebilmektedir. Nasıl mı?
Öncelikli olarak bir domaine ve blog yazılarınızı barındırabileceğiniz hosting’e ihtiyacınız var. TURKTICARET.Net aracılığıyla bu ikiliyi çok uygun fiyata alarak işe koyulabilirsiniz. Domain fiyatlarına ve hosting fiyatlarına hemen göz atın.

DOMAIN SATIN AL

Bloglarınızı yayına almaya başladıktan sonra web sitenize trafik geldikçe marka sponsorları ve reklamcılar bularak gelir elde etmeye başlarsınız.

  • İçerik Üreticisi

İçerik üreterek freelance çalışmak mümkün. Farklı sitelerin bloglarına, e-ticaret sitelerine içerik yazarak para kazanabilirsiniz. Bunun için bazı aracı forumlar ile kendi networkünü oluşturabilirsiniz. R10.Net bu konuda size güzel bir network sağlamakta. Aynı zamanda içerik bulutu gibi içerik üreticisine ihtiyaç duyan firmalar ile içerik üreticilerini birleştiren platformlara üye olabilirsiniz.

Freelance Yapılacak İşler 1

  • Sosyal Medya Yönetimi

Birçok firma yoğunluğu ile sosyal medyaya gereken ilgiyi gösteremeyebiliyor. Bu sektöre hakimseniz freelance siteleri inceleyerek markaların taleplerine yanıt verebilirsiniz. Sosyal medya yapması çok keyifli ve doğru kullanımda güzel sonuçlar verebilen bir kanaldır. Sizde iyi analiz ederek güzel işler başarabilirsiniz.

  • Grafik Tasarımcı

Grafik tasarım freelance meslekler arasında girmektedir. Tasarım için bilgi ve beceri çok önemlidir. Bu konuda bilgi sahibiyseniz bionluk gibi sitelere üye olarak yaptığınız işleri sergileyebilirsiniz. Böylelikle yaptığınız işlerler ilgilenen kitleyi kolayca yakalamış olursunuz. Fiyat olarak tasarım arayan kişilere tekil kişilerle çalışmak daha uygun olduğu için birçok firma bu siteler üzerinden tasarımcıları ile buluşmaktadır.

  • Yazılım

Bilgisayarınız, internetiniz ve yazılım bilginiz olduğu sürece her yer sizin için iş ortamıdır. Teknoloji şirketlerinin artışı bu sektörde çok fazla iş gücüne ihtiyacı doğuruyor. Küçük işletmeler hatta bir çok birey artık kendi web sitelerini oluşturabilecek uygun maliyetli çözümler arıyor. Yazılım sektörü freelance çalışma modeline en çok uyan sektörden bir tanesidir. Hatta dil bilginiz varsa yurtdışına bile iş yapma fırsatınız var.

  • Beslenme Danışmanı

Artık beslenme danışmanları bile online! Ayda bir gittiğiniz kontrollerinizi artık web.tv gibi video konferans araçları ile yüz yüze yapabiliyorsunuz. İş hayatınız ve özel hayatınızın yoğun temposunda sadece 30 dakikanızı ayırarak beslenme danışmanlığınızı kolayca alabiliyorsunuz.

Freelance Yapılacak İşler 2

  • Yoga

Pandemi ile birlikte spor grup dersleri web.tv aracılığıyla yapıldı. Evde olduğumuz günlerde farklı yüzler görebilmek yine birlikte spor yapabilmek bir çok kişiye motivasyon sağladı. Pandeminin bize getirdiği olumlu şeylerden bir tanesi de bu! Artık bazı şeyleri kolayca olduğumuz alanda yapabilir hale geldik. Yoga, zumba gibi grup derslerini evimizin rahat ortamında arkadaşlarımızla kolayca yapabildik. Sizde yoga, zumba veya pilates eğitmeniyseniz bu platformlar aracılığı ile derslerinizi yapabilirsiniz.

  • Öğretmen

Öğretmenlik mesleğine sahipseniz artık özel dersleriniz için yolculuk yapmanıza gerek yok. Online video konferans araçları sayesinde özel derslerinizi evden yapabilirsiniz. Hem tek bir şehre bağımlı kalmadan hem de yol masraflarından kurtularak çok daha uygun maliyetlerle işinizi yapabilirsiniz.

Freelance Çalışma Nasıl Olur?

Evde, kütüphanede hatta kafede! Kısacası bilgisayarınızın ve internetinizin olduğu her yerde freelance çalışabilirsiniz. Hatta bazı işler için bunlara bile ihtiyacınız olmayabilir. Teknolojinin gelişmesi ve evden çalışmanın artmasıyla birlikte bu model son yıllarda popüler hale geldi. Bu model yurtdışına çalışmayı da olağan hale getiriyor.

Freelancer Nerede Bulunur?

Sektör bazlı farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak yazılım-tasarım-seo-reklam gibi dijital kanallı freelancer adaylar arıyorsanız bionluk’u tercih edebilirsiniz.

İçerik editörü, yazar arıyorsanız içerikbulutu’na göz atmanızı öneririz.

Bunlar gibi birçok platform bulunmaktadır. Bu platformlarda hem freelancer olabilirsiniz hem de işinizi yapabilecek freelancer’lar bulabilirsiniz.