Teknoloji Girişimcilik

Cloudflare Nedir? Ne İşe Yarar?

Cloudflare, web sitesi ve uygulama performansını, teslimatı ve çevrimiçi güvenliği optimize etmek için çok çeşitli içerik dağıtım ağı (CDN) ve DNS hizmetleri sağlayan bir Amerikan şirketidir.

Cloudflare, kötü amaçlı saldırılara karşı koruma sağlayan ve DDoS saldırılarını durduran bir şirkettir. Ziyaretçileriniz için daha hızlı gezinme sağlamak üzere statik HTML sayfalarını, resimleri, JavaScript dosyalarını ve diğer ortamları önbelleğe alarak içerik dağıtımını da optimize eder. Web sitelerini daha hızlı, daha güvenli ve ölçeklenebilir hale getiren bir şirkettir. 2009 yılında Michelle Zatlyn ve Matthew Prince  tarafından birlikte kuruldu. Birçok web sitesi sahibinin web sitelerini siber saldırılardan korumak, kullanıcılar için sayfa yükleme sürelerini hızlandırmak ve tükettikleri bant genişliği miktarını azaltmak için kullandığı ücretsiz bir hizmettir.

Cloudflare Nedir Ne İşe Yarar 1

Cloudflare Ne İşe Yarar?

DDoS saldırıları gibi kötü niyetli saldırılara karşı savunmak için kullanır. Nihayetinde Cloudflare, web sitelerini daha güvenli hale getirir ve kullanıcılarına daha iyi gezinme deneyimleri sunar.

Cloudflare ile DDOS Saldırılarından Nasıl Korunabiliriz?

Site performansını artırmak ve siteyi DDOS saldırısı, kötü amaçlı trafik gibi zararlı durumlardan korumak için 3 temel kategoride hizmet sunmaktadır. Web trafiğini artıran bu servisler aslında bunu doğrudan yapmıyor. Ancak performansı artıran ve SEO puanını yükselten Cloudflare optimizasyon işlemleri trafiğin artmasına neden olur.

Cloudflare’nin ilk gücü, kötü amaçlı trafiğin web sunucusunun kaynağına ulaşmasını engellemektir. Bu kapsamda, ziyaretçi istekleri geldiğinde başta IP adresleri olmak üzere birçok özelliğini inceler ve güvenilir olup olmadığına karar verir. Dikkate alınan faktörler: ziyaretçinin IP adresi, yük ve frekans isteme, talep edilen kaynaklar, müşteri tanımlı güvenlik duvarı kuralları.

Hangi Siteler Cloudflare Tercih Etmeli/Edebilir?

Web sayfası olan ve performansı ve güvenliği iyileştirmek isteyen herkes kullanabilir. Buna WordPress blogları (veya herhangi bir CMS platformu), e-Ticaret siteleri, kişisel siteler, kurumsal siteler ve daha fazlası dahildir. Herhangi bir site olabilir.

Cloudflare Nedir Ne İşe Yarar 2

Cloudflare Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Cloudflare’ı etkinleştirmek basittir. Donanım veya kod düzeyinde değiştirilmesi gereken hiçbir şey yoktur. Tek yapmanız gereken bir hesap oluşturmak ve bir plan seçmek. Hizmet, işletmelere yönelik ücretli planların yanı sıra ücretsiz olarak temel bir plan sunar. Oradan, DNS’lerini işaret edecek şekilde güncelleyerek hangi web sitelerini korumak istediğinizi seçersiniz. evcut DNS sunucularınızı (genellikle Ad sunucuları olarak adlandırılır) Cloudflare tarafından sağlananlarla değiştirin. Bu, trafiğinizi Cloudflare sunucuları üzerinden yönlendirmeye başlar ve aynı zamanda web sitenizin önbelleğe alınmasını başlatır. Bunu yaptıktan sonra, varsayılan ayarları olduğu gibi bırakabilirsiniz ve işe yarayacaktır. Cloudflare’a daha aşina olduktan sonra, sitenizin performansına ve güvenliğine ince ayar yapmak için bazı ayarlarda ince ayar yapmayı deneyebilirsiniz.

Cloudflare Hesap Türleri Nelerdir?

Free, Professional, Business ve Enterprise olmak üzere 4 farklı plana sahiptir.

  • Ücretsiz plan, kişisel veya hobi projeleri için harikadır.
  • Professiona plan, profesyonel web sitelerini veya bloglarını güvenli hale getirmek ve hızlandırmak isteyen herkes için mükemmeldir.
  • Business planda online küçük işletmeler için uygundur.
  •  Enterprise planı, işletmenizin temelini oluşturan görev açısından kritik uygulamalar içindir. Boyutunuz ne olursa olsun, Cloudflare’nin Kurumsal planı size gelişmiş güvenlik, performans ve güvenilirlik özellikleri sunar.

CloudFlare Yeterince Güvenlik Sağlıyor Mu?

Diğer benzer barındırma sağlayıcılarında sıklıkla bulunmayan birçok güvenlik özelliğine sahiptir.  Dünyanın en önemli  DDoS sağlayıcısıdır.  Cloudflare, herhangi bir kötü amaçlı trafik (potansiyel tehdit içeren trafik) ve IP adresleri için bir web sitesine giden tüm trafiği gerçek zamanlı olarak filtreleyebilen bir DDoS saldırı önleme hizmetine sahiptir.

Sık Sorulan Sorular

  • Cloudflare güvenli mi?

Cloudflare’ı kullanmak güvenlidir. İnternet servis sağlayıcılarının dikkate almadığı güvenlik tehditleri riskini ortadan kaldırır. Hizmetleri kapsamında kayıtlı internet mülklerini DDoS saldırılarından, spam robotlarından ve müşteri veri ihlallerinden korur ve güvenliğini sağlar.

  • Cloudflare DNS ne işe yarar?

Cloudflare DNS, yerleşik DDoS azaltma ve DNSSEC ile en hızlı yanıt sürelerini, benzersiz yedekliliği ve gelişmiş güvenliği sunan yetkili, kurumsal düzeyde bir DNS hizmetidir.

 

Ücretsiz DDoS Koruması, Özel ve Esnek Yapılandırma, HPE Nimble DHCI Altyapısı ve Ücretsiz Kurulum hizmetleri veren  Turkticaret.Net sunucu hizmetlerini incelemek için tıklayınız.