Girişimcilik

Online İş Fikirleri

Online iş özellikle de pandemi sonrası oldukça gündeme gelen bir konu oldu. İnsanlar evinin konforunda online olarak çalışarak gelir elde etmek için online iş ilanları aramaya başladı. Bunun için de bazı siteler bulunuyor. Armut, bionluk gibi online is siteleri sayesinde hizmetlerinizi sunabilir ve müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Peki bu online is fikirleri nelerdir? aşağıda maddeleyelim

Blog Yazın

Artık internette ilgimizi çeken bir konuda her şeyi tek tıkla bulabiliyoruz. Şuanda, pek çok insan tıpkı sizin evden iş fikirlerini araştırdığınız gibi farklı konularda pek çok şey araştırıyor. Bize bu bilgileri sunan ve bu blogları yazan birçok insan var. Blog yazarlığı, freelancer olarak devam edebileceğiniz ve bunu yaparken kendinize çok şey katabileceğiniz bir meslektir.

Sosyal Medya Yönetin

Evde online iş listesinde en popüler pozisyonların içinde sosyal medya yönetimi de bulunuyor. Günümüzde her işletmenin kendine ait sosyal medya hesapları bulunmaktadır. İşletmelerin sosyal medya hesaplarının düzenli bir şekilde büyüyebilmesi için alanında uzman , yetenekli ve dijital dünyayı farklı gören kişilere ihtiyacı vardır. Sosyal medyanın her birimiz tarafından sık kullanılması ile firmalar da sosyal medyalarına önem vererek ilgili kitlelerden dönüşüm almak istiyor. Facebook, Instagram, Twitter, TikTok vb. için firmalara içerik üreterek strateji geliştirebilirsiniz.

Stoksuz Satış Yapın

Stoksuz satış ile sizde olmayan ürünleri satabilirsiniz. Birçok büyük pazar yeri bunu yapmanıza izin verir. Bu platformlarda satacak ürününüz yoksa da bunu yapabilirsiniz. Başlamadan önce, her pazaryerinin politikalarını bilmelisiniz, aksi takdirde bloke edilebilirsiniz. Bir ürünü satmaya çalışmadan önce popüler ürünleri araştırmalı ve o ürünü satan diğer satıcıların fiyatlarını kontrol etmelisiniz.  Amazon, shopify dropshipping yapabileceğiniz sitelerdendir. Nasıl yapılacağı konusundaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

E-mağaza Açın

Amazon, Trendyol, HepsiBurada gibi pazaryerlerinde mağaza kurabilir ve satış yapabilirsiniz. Bebek giyimden, elektronik eşyaya kadar envai çeşitte ürün satabilirsiniz. Küçük bir depo, kaliteli ürün görselleri, detaylı açıklamalar ile evinizin konforunda online iş yapabilirsiniz.

Uzmanlık Alanınızla İlgili Kurslar Verin

Artık bilginin elimizin altında olduğu bir çağda yaşıyoruz. İnsanlar bir konuda uzmanlaşmak için internette bulunan birçok kurstan yararlanıyor. Pandemi ile birlikte evden görüntülü bir görüşme planlanarak birçok hizmet sunulmaya başlandı. Örnek verecek olursak diyetisyenlik, pilates, ingilizce dersleri gibi uzmanlık alanlarınıza göre online dersler verebilirsiniz. Web.tv gibi bir platform üzerinden eğitimlerinizi ücretli olarak sunabileceğiniz bir online iş fikri ile gelir elde edebilirsiniz.

YouTube İçerik Üreticisi Olun

YouTube‘un birçok para kazanma yöntemi bulunur. Yüklediğiniz videolar kanalınızda olduğu sürece o videolardan gelir elde etme şansınız bulunur. Gelir elde edebilmek için düzenli içerik üretmek, abone sayısı, video izlenmeleri gibi alt kriterleri bulunuyor. YouTube’dan para kazanmak için youtube para kazanma yolları içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Veri Analistliği Yapın

Online is veren firmalar arasında şirketlerin verilerinin raporlanmasını isteyen firmalar da bulunuyor. Verilerinin düzgün bir şekilde raporlanıyor olması şirketler için oldukça önemli bir konudur çünkü stratejilerini çıkan sonuçlara göre belirlerler. Bu alanda bir yatkınlığınız var ise bu madde online iş imkanları arasında ilk sıralarda yer alabilir.

Influencer Olmak

Influencer marketing hepimizin gördüğü ve çok kuvvetli olan bir pazarlama alanıdır. İnsanlar duygusal olarak yakın hissettiği kişilerin düşüncelerine ve yönlendirmelerine değer verir. Markalarla iş birliği yapan influencerlar ürünler hakkında takipçilerine bilgi vererek ürünün satın alınmasını artırmaya çalışır. Siz de Instagram, TikTok gibi platformlarda bu işi yaparak gelir elde edebilirsiniz.

Domain Alım Satımı Yapın

Günümüzde dijitalleşme adımları domain ve hosting’ten geçer. Domain alım satımı ile gelir elde edebilirsiniz. Domain pazarında olan bu yoğunluğu düşünecek olursak portföyünüzde bulunan ve kullanmadığınız alan adları Sedo gibi platformlar üzerinden satışa çıkarabilirsiniz. Ya da ilgi olabileceğinizi düşündüğünüz domainleri alarak yine bu platformlar ile satışa sunabilirsiniz.

Online İş Fikrime Karar Verdim Şimdi Ne Yapmalıyım?

Bu konu seçtiğiniz alana göre değişiklik gösterebilir fakat genel olarak bir pazar araştırması yapmalısınız. Bu alandaki rakiplerinizin neler yaptığını araştırmalısınız. Bir web sitesi ile devam edecekseniz domain ve hosting gibi temel ürünleri almalısınız. Eğer e-ticaretle uğraşacaksanız kendi sitenizin olması pazaryerlerindeki gibi komisyonlar ödemeyeceğiniz için sizin maliyetlerinizi azaltacaktır.

Evden İş Yapmanın Avantajları Nelerdir?

  • Kendi işinizin patronu olursunuz.
  • Mesai saatlerinize siz karar verirsiniz.
  • İstediğiniz alanda çalışabilirsiniz.
  • Kendinize istediğiniz zaman tatil verebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda evden yapılabilecek is fikirleri konusuna değindik. Bu konuda daha detaylı iş fikirleri için bu yazımızı okuyabilirsiniz. Domain ve hosting alımlarınız için de 23 yıldır bu alanda hizmet veren Turkticaret.Net‘ten uygun fiyatlı ve güvenilir hizmet alabilir kafanızdaki evden iş fikirleri için bir adım atabilirsiniz.