Teknoloji Dijital Pazarlama Domain Girişimcilik

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım)

Mail hesabı açma, mail hesabını aktif etme gibi işlemler dijital dünyanın içerisinde kolaylıkla yapabileceğiniz ama doğru adımlar ile ilerlemeniz gereken işlemlerdir. Bu makalemizde sizlere e-mail hesabı açma adımlarını aktaracağız. Tüm bunları aktarmadan önce mail nedir, ne işe yarar bunları inceleyelim.

Mail Nedir?

1993’den bu yana en yaygın olarak kullanılan bir veya birden fazla alıcıya aynı anda ileti iletmenizi sağlayan mesajlaşma aracına elektronik posta (mail) denir. Günümüzde kullandığımız mail sistemleri ileriye dönük bir modele dayanır. Sunucular gelen mailleri kabul eder, iletir ve saklı tutarlar. Kullanıcının veya bilgisayarların aynı anda çevrimiçi olmasına gerek kalmadan mail gönderip alabilirsiniz. Microsoft Outlook, Hotmail, Google Gmail, Yandex – Yandex mail  vb. gibi araçlarda web tabanlı e-posta hesaplarıdır. Şimdi sizlerle bu web tabanlı e-posta araçlarında yebi mail açma adımları nelerdir onları inceleyelim.

Microsoft Outlook

Ücretsiz bir Outlook hesabı ile internet bağlantınızın olduğu her yerde e-postalarınıza, ajandanıza veya kişilerinize erişebilirsiniz. Outlook’da yeni e-mail hesabı açmak için;

  • Web tarayıcınız ile Outlook’a giriş yapın ve Ücretsiz hesap oluştur seçeneğine tıklayın.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 1

  • Kendinize uygun bir kullanıcı adı belirleyip ileri seçeneğine tıklayın. Eğer kendinize bir Hotmail hesabı açmak istiyorsanız Outlook.com olan alanın üstüne tıklayarak Hotmail.com seçeneğini seçebilirsiniz.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 2

  • Kendinize uygun kullanıcı adı ile mail adresinizi belirledikten sonra bir parola belirleyerek ileri seçeneğine tıklayın.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 3

  • Bu alanda kişisel bilgilerinizi doldurduktan sonra ileri seçeneğini seçin.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 4

  • Ülke/bölge ve doğum tarihinizi doldurduktan sonra ileri seçeneğini seçin.

Mail Hesabı Nasıl Açılır?5png

  • Doğrulama işlemi için bulmacayı çözdükten sonra ileri seçeneğini seçin.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? 6

  • Outlook hesabınız oluşturulmuş olucak ve bir karşılama ekranı görüntülenecektir.

Bu adımlar sayesinde isterseniz Outlook hesabınızı, isterseniz Hotmail hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Gmail Hesabı Açma

Bir Google mail hesabı açma veya sıfırdan kurmak istiyorsanız tarayıcınızdan Gmail adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca gmail hesabınızı oluşturabilirsiniz.

  • Kişisel bilgiler alanında size ait olan bilgileri doldurduktan sonra ileri seçeneğini seçin.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 7

  • Bu ekranda isteğe bağlı olarak telefon numaranızı ve güvenlik için bir kurtarma e-posta adresi girebilirsiniz. Burada sizden istenen bilgileri doldurduktan sonra ileri seçeneğini seçin.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım)8

  • Yüksek güvenlikli bir mail hesabı kurmak istediğimiz için adımlara telefon numaranızı girerek ilerledik. Bu sebepten dolayı numara doğrulama ekranına yönlendirildik. Burada telefonumuza gelen sms’i ilgili alana girip ileri seçeneğini seçelim.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım)9

 

  • Telefon numaramızı Google hizmetlerine ekleme alanında sizlere uygun olan alanı seçtikten sonra bu adımı tamamlayalım.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 10

  • Ardından Gmail hesabımızı aktif etmiş olacağız.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 11

Yandex – Yandex Mail Hesabı Açma

Yandex mail hesabı oluşturma oldukça basittir. Herkes herhangi bir tarayıcıdan aşağıdaki adımları takip ederek Yandex mail hesabını oluşturabilir.

  • Tarayıcınızdan Yandex mail adresine giriş yapın.
  • Hesap oluştur alanını seçin.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 12

  • Kaydolabilmek için gerekli olan alanları dolduralım. Kullanıcı adını belirlerken kendimize uygun bir ad seçmeye dikkat edelim. Çünkü belirlediğiniz kullanıcı adı e-posta adresinin ilk satırında yer alacaktır.

Mail Hesabı Nasıl Açılır? (Adım Adım) 13

  • En son adımda telefon bilginizi girdikten sonra sizlere gelen onay sms ile kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Ücretsiz Hizmet Veren E-posta Servisleri

Bu yazımızda adım adım anlattığımız tüm e-posta servislerini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Kendi içlerinde gelişmiş olan birden çok dil seçeneğini, depolama alanlarını ve özelliklerini sizlere sunan bu servisler ile hem bireysel hem kurumsal olarak tüm e-mail işlemlerinizi kolayca yönetebilirsiniz.

Bu makalemizde sizlere  yeni mail hesabı açma vb. konuları inceledik.Daha fazla ipucu ve bilgi için TURKTİCARET.Net’in diğer makalelerine göz atmayı unutmayın.

Yeni Logomuz İle Karşınızdayız!

Ping Nedir?

Statik IP Nedir?