Girişimcilik

Startup Nedir? Nasıl Kurulur?

Startup kurucuları, topluma ihtiyaç duyduğu ancak henüz yaratmadığı bir şeyi vermeyi hayal eder.

İnovasyona dayanan bir girişim, mevcut ürünlerin eksikliklerini gidermeyi veya tamamen yeni mal ve hizmet kategorileri yaratmayı, tüm endüstriler için yerleşik düşünme ve iş yapma biçimlerini bozmayı amaçlar.

Yüksek düzeyde, bir başlangıç, diğer herhangi bir şirket gibi çalışır. Bir grup çalışan, müşterilerin satın alacağı bir ürün yaratmak için birlikte çalışır. Bir startup’ı diğer işletmelerden ayıran şey, bir startup’ın bunu yapma şeklidir.

Potansiyel bir restoran sahibi, mevcut bir restoranı franchise edebilir. Yani, bir işletmenin nasıl çalışması gerektiğine dair mevcut bir şablondan çalışırlar.

Startup Nedir Nasıl Kurulur 1

Startup Ne İşe Yarar?

  • Esnek zamanlama. Görevleri kendi rahatınıza göre planlayabilirsiniz.  Bir başka avantajı, dünyanın herhangi bir yerinden uzaktan çalışabilmenizdir. İhtiyacınız olan tek şey internet bağlantısı ve bilgisayar.
  • Çeşitli görevler. Bir startup’ta çalışırken karşılaşacağınız fırsatlar ve zorluklar sürekli olarak değişecektir. Bu, duruma uyum sağlama ve projenin daha da geliştirilmesi için gereken görevleri yerine getirmek için yeni becerilerde ustalaşma şansına sahip olacağınız anlamına gelir.
  • Yaratıcı ortam. Risk alıp yeni bir iş kuran insanların birçok fikri olduğu yaygın olarak bilinir. Orijinal olmak için yeni yaklaşımlar, ürünler ve hizmetler keşfederler. Bu yüzden her şeyi yeni bir bakış açısıyla görmenize yardımcı olacak kurucularla iletişime geçmelisiniz.
  • Profesyonel gelişim. Bir startup’ta en baştan çalışmak, gerekli bilgi ve becerilerin temelini oluşturmanıza, farklı işlevsel alanlarda deneyimler kazanmanıza ve birden fazla görev için sorumluluk almanıza olanak tanır. Ayrıca iş büyüdükçe, yeni kariyer fırsatları elde ederek profesyonel olarak büyümenizi sağlayacaktır.
  • Dost takım. Girişimlerin çoğu küçük olduğundan, tüm meslektaşlarınızla kişisel olarak tanışma şansınız olacak. Ayrıca şirketin başarısını artırmak için fikirlerinizi ve düşüncelerinizi ekibinizle paylaşacaksınız. Bir girişime katılmak, bir ailenin parçası olmak gibidir.
  • Kariyer fırsatları. Bazen büyük bir şirket, bir girişimin karşılayabileceğinden daha fazlasını öder. Ancak, bir startupta tamamen farklı görevleri yerine getirirken yeni teşvikler ve beceriler elde edebilirsiniz. Uzun vadede, bir profesyonel olarak bir deneyime sahip olacaksınız.

Startup Nedir Nasıl Kurulur 2

Start-Up Ortamı Nedir?

Bir startup kurmanın ilk adımı harika bir fikre sahip olmaktır. Oradan, pazar araştırması, fikrin ne kadar uygulanabilir olduğunu ve fikriniz için mevcut pazarın nasıl göründüğünü belirlemek gerekir. Pazar araştırmasından sonra, bir sonraki adım şirket yapınızı, hedeflerinizi, misyonunuzu, değerlerinizi ve hedeflerinizi özetleyen bir iş planı oluşturmaktır.

En önemli adımlardan biri fon bulmaktır. Arkadaşlardan, aileden, yatırımcılardan veya bir krediden gelebilir. Finansmanı artırdıktan sonra, tüm yasal ve evrak işlerini yaptırmanız gerekir. İşletmenizi kaydettirmek ve gerekli tüm lisansları veya izinleri almak anlamına gelir. Bundan sonra bir iş yeri oluşturmalısınız. Oradan, müşterileri çekmek, bir müşteri tabanı oluşturmak ve işletmeniz büyüdükçe uyum sağlamak için bir reklam planı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Girişimcilik ile Startuplar Arasındaki Fark Nedir?

Girişimcilik, yeni veya eski tüm ticari girişimleri ifade eder. Tek mülkiyeti, küçük işletmeleri, ortaklıkları, firmaları ve şirketleri içerir. Mevcut bir fikre veya yeni bir fikre dayandırılabilir.

Girişimciler ve startup sahipleri arasındaki bir numaralı fark, girişimcilerin fikirleri konusunda son derece tutkulu olmalarıdır. 

Öte yandan, startup, başkalarını yapabileceklerine ikna etmekten çok, ürün veya hizmetlerini satmakla ilgileniyorlar. 

Startup kurucularının çok daha az zamanları vardır çünkü iyi fikirler bulmaları ve bunları hayata geçirmeleri gerekmektedir. Öte yandan, girişimciler şirketlerine daha fazla zaman ayırabilirler çünkü gelecekleri henüz başlangıç ​​aşamasındayken önemli kararlar almak zorunda kalmazlar.

Son olarak, girişimciler yenilikçi bir ürün yaratmaya odaklanırken, startup kurucuları genellikle tüketicilerin farklılıklarını kolayca fark edebilmeleri için hem yeni hem de tanıdık bir şey yaratmayı amaçlar.

Fikrinize ait alan adınızı hemen tescillemek için TURKTICARET.Net sayfalarını ziyaret edin.

ALAN ADI SORGULA