Hosting

Plesk Panel Nedir? Ne İşe Yarar?

Plesk Panel, en popüler iki sunucu kontrol panelinden biridir. Plesk kontrol paneli, 380.000’den fazla sunucuda kullanılmakta ve 11 milyondan fazla web sitesinin çalıştırılmasına yardımcı olmaktadır.

Plesk hosting, teknik özellikler, güvenlik seçenekleri ve otomasyon araçları gibi ihtiyacınız olan her şeyi tek bir yerde toplayan kapsamlı bir web sitesi barındırma platformu olarak konumlanıyor.

Plesk Panelin Özellikleri Nelerdir?

  • Plesk’in sezgisel arayüzü, tam olarak ihtiyacınız olan özellikleri bulmanızı kolaylaştıracak şekilde temiz ve iyi organize edilmiştir. Kontrol panelinin izin verdiği çeşitli görevleri tamamlama adımları genellikle basittir.
  • Plesk kontrol paneli, hem Windows hem de Linux sunucularıyla çalışarak, seçtikleri barındırma planından bağımsız olarak her web sitesine erişilebilir olmasını sağlar.
  • Plesk kontrol paneli, daha küçük ekranlar için optimize edilmiş bir mobil uygulamaya sahiptir, böylece Plesk içinde yapmanız gereken tüm farklı görevler, akıllı telefonunuzda veya tabletinizde masaüstünde olduğu kadar kolaydır.
  • Plesk üzerinden web sitesi şifrelemesi sağlamak için bir SSL sertifikasına kaydolabilirsiniz. Ayrıca , Plesk’te bilgisayar korsanlarının veya diğer kötü niyetli kullanıcıların web sitenize erişmesini zorlaştıracak bir dizi güvenlik duvarı ve uzantı bulunmaktadır.
  • WordPress ve Amazon gibi en popüler üçüncü taraf uygulamalarından bazıları için, ürünleri birlikte kullanmayı çok daha kolay hale getiren araç takımları sağlarlar.
  • Kullanıcıların en sık sorduğu soruları yanıtlayan eksiksiz bir yardım merkezine ek olarak, Plesk ayrıca 7/24 teknik destek sunar.
  • Plesk ile bulacağınız temel işlevlere ek olarak, ürünün özelliklerini genişleten 100’ün üzerinde uzantıdan da yararlanabilirsiniz.

Plesk Panel Nedir Ne İşe Yarar 1

Plesk Panel Nasıl Kurulur?

Plesk panel kurulumu için öncelikle yönetim paneli üzerinden hosting ekleme işlemini tanımlayarak domaininizi ekleyebilirsiniz. Daha sonrasında seçeceğiniz yönetim paneli doğrultusunda hosting panel kullanımınıza otomatik olarak başlayabilirsiniz. Plesk panel ssl kurulumu ile web sitenize otomatik ssl sertifikası ekleyebilirsiniz.

Plesk Kontrol Panelini Kimler Kullanabilir?

Plesk kontrol paneli, web sunucularına kullanıcı dostu bir şekilde erişmek isteyen herkes için uygun bir seçimdir. Ancak, iş kullanıcıları ve Windows barındırma veya cPanel gibi diğer yaygın seçenekler tarafından iyi desteklenmeyen ASP.NET gibi diğer Windows ürünlerini kullanan herkes için özellikle yararlıdır.

Plesk web kontrol paneli, web sitesinin arka ucuna kimlerin erişebileceği üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak ve web sitesi varlıklarınızı (domainler ve veritabanları gibi) organize etmenin verimli bir yolunu isteyen işletmeler için akıllıca bir seçimdir. Güçlü, uygun maliyetli ve kullanımı kolaydır.

Plesk Panelde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Plesk, web barındırma hizmetinizin birçok yönünü yönetmenizi kolaylaştırır. Araç, bazı ek seçeneklerle birlikte tüm kontrol panellerinde ortak olan özellikleri sağlar.

Web sitenizin dosyalarını kontrol panelinden ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Alan adlarınızı yönetebilir, hesabınıza yeni alan adları ve subdomainler ekleyebilirsiniz. Yeni e-posta adresleri oluşturabilir, gelen kutunuzu kontrol edebilirsiniz. Web siteniz ve dosyalarınız için düzenli yedeklemeler planlayabilir, web sitenizin parçası olan veritabanlarını yönetebilir ve web sitenizin hangi bölümlerinin en fazla disk alanını kullandığını izleyebilirsiniz.

Bunların hepsi, herhangi bir web sitesi sahibinin bir kontrol panelinde araması gereken önemli işlevlerdir, ancak Plesk kontrol panelinin temel özelliklerin ötesine geçtiği birkaç önemli alan vardır. Web sitenizin daha sorunsuz çalışması için teknik hataları düzeltme sürecini otomatikleştiren araçlar sunar. Ve web sitenize ekstra işlevsellik eklemek için kullanabileceğiniz geniş bir uzantı kitaplığına sahiptirler.

Sık Sorulan Sorular

cPanel Plesk Panel Nedir Niçin Kullanılır?

Plesk ve cPanel, en popüler web barındırma kontrol panellerinden ikisidir. Yalnızca barındırma hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız için değil, aynı zamanda e-posta adresleri eklemek veya veritabanınızı temizlemek gibi işlemler yapmanız için de menüler, işlevler ve düzenli arayüzler sağlarlar.

Plesk Panel nasıl girilir?

Hosting yönetim paneliniz üzerinden plesk panel tanımlı hostinginize tıklayarak panele git seçeneğiniz seçiniz. Daha sonrasında giriş bilgilerinizi kullanarak plesk panele giriş yapabilirsiniz. Plesk panel lisans birçok firmada ekstra ücrete tabiidir. Turkticaret.Net hosting paketlerinde ise ek bir ücret ödemeden plesk panel lisansına sahip olabilirsiniz.

Sonuç

Plesk ve cpanel destekli hostingler için Turkticaret.Net hosting paketlerini tercih edebilirsiniz. Tüm panellere destek veren hosting altyapımız sayesinde dilediğiniz panel ile kullanım sağlayabilirsiniz. Aylık 13 TL’den başlayan fiyatlarla hızlıca web sitenizi yayına alıp kurumsal e-postalarınızı kullanabilirsiniz. Plesk hosting satın al seçeneği ile panelli hostinginize ekstra bir ücret ödemeden sahip olabilirsiniz.