Girişimcilik

En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Aracı – 2024

Şirket ismi oluşturucular, yeni kurduğunuz işletmeye isim bulmanın faydalı bir yoludur. Bir işletmeye isim bulmak, işletme kurmanızın en zor kısımlarından biridir. İşletmenizin ideallerini bir veya iki kelimeyle nasıl özetlersiniz?

Akılda kalıcı, ilgi çekici ve telaffuzu kolay bir işletme adı seçmelisiniz. Hedef kitlenizi bir araya toplayan ve ne anlatmak istediğinizi en sade şekilde anlatan bir şey olmalı. Tüm bu özellikleri bir arada bulunduran bir isim seçmek zor olabilir. İşletmenize en uygun isimleri bulabileceğiniz birden fazla isim bulma araçları vardır. Bu makalede işletmeniz için en iyi isimleri bulabilecek 10 adet isim bulma araçlarını inceleyeceğiz.

En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Aracı 1

En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Aracı

En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Araçlarını sizler için listeledik.

  1. Shopify

Shopify, günümüzde işletmeniz ve şirketiniz için isim bulma üreticilerinden biridir. Şık, aerodinamik kullanıcı arayüzü, herkesin siteyi kolayca kullanma avantajı sunar. Oluşturucuya sizi anlatan bir veya iki kelimle girip oluştur düğmesine basmanız yeterli olacaktır. Shopify size birden fazla, akılda kalıcı işletme ismi listeleyecektir. Shopify’in tek bir dezavantajı vardır. Shopify anahtar kelimelerinizden esinlenerek yeni isimler önermek yerine arama terimlerinizin başına veya sonuna ek getirerek size sunmayı tercih eder.

Shopify size birkaç kolaylık tanır bunların başında takas pazarı adlı hizmeti bulunmaktadır. Bu pazar size şirketleri aracılığıyla birlikte adını milyonlara duyurmuş bir işletme elde edebilirsiniz. Eğer sıfırdan bir işletme kuruyorsanız Shopify avantajlarıyla işinizi kolaylaştıracaktır.

  1. Namelix

Namelix, yeni kurulan şirketler ve işletmeler için benzersiz bir isim bulma hakkı sunan avantajlı bir seçenektir. Namelix’te kısa veya uzun, hangi tür isim istediğinizi filtreleme özelliği sunmaktadır. Örneğin marka olabilecek isimleri, İngilizce olmayan isimleri veya kafiyeli olmayan isimleri seçebilirsiniz. Filtreleme seçeneği, Namelix’in tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biridir. Bir diğer avantajı ise isminize özel logo önerisi sunmasıdır. Marka kimliğine yapılan vurgu Namelix’i öne çıkaran bir özelliktir.

  1. Business Name Generator

Uygun bir şekilde isimlendirilen Business Name Generator ücretsiz isim adı oluşturucu arayanlar için iyi bir seçimdir. İşletme İsmi Oluşturucunun hemen altında bulunan kısımda oluşturucunun nasıl kullanılmasını size anlatan bir kılavuz bulunmaktadır. Bu kılavuzda, İşletme ismi oluşturucunun size hitap eden isimleri nasıl daha kolay bir şekilde bulmanıza yardımcı olacak altı adımı anlatmaktadır. Eğer işletmenizi yeni kuruyorsanız kesinlikle göz atmalısınız.  Business Name Generator , işletmenizle ilgili anahtar kelimeleri bulur ve bir araya getirir bu sayede akılda kalıcı ve sizinle uyumlu olan ismi seçebilirsiniz.

  1. TRUiC

TRUiC (The Really Useful Information Company), İşletmenize isim seçebilmeniz için harika ipuçları sunmaktadır. TRUiC sadece işletme isminizi bulmanıza yardımcı olmayıp işletme kaydından marka görünürlüğüne kadar tüm süreci kapsayacak şekilde işletmenizi kurma yolundaki diğer adımlarla ilgilide size yardımcı olur. TRUiC arama motoruna iki veya daha fazla anahtar kelime yazmanıza olanak sağlamaktadır. Ve ardından konumuzu, hangi sektörle ilgilendiğinizi yazarak size özel bir işletme ismi sunar. TRUiC, sürece yeni başladığınızda desteğe ihtiyaç duyduğunuz her alanda işlerini başlatmak isteyen kişiler için harika bir seçenektir.

  1. Looka

Looka, bulunduğunuz sektörde sizi öne çıkaracak isimler bulmanız için size yardımcı olabilir. Oluşturucuları aracılığıyla isim fikirleri için beyin fırtınası yapabilir, logo fikirleri sunabilir ve isim kullanılabilirliğini test etmenizi sağlar.

Şimdiye kadar verdiğimiz örnekler gibi Looka da size mükemmel işletme isminizi bulmanıza yardımcı olurken filtre seçeneği sunmaktadır. Karakter uzunluğuna göre filtreleyebilir, soyut fikirlere dayalı isim fikirleri üretmenizi sağlar. Bu seçenekler işletmeniz için bir veya iki kelimle ile akılda kalıcı isimler bulmanıza yardımcı olur.

  1. NameSnack

NameSnack, kolay anlaşılabilir arayüzü ve sade tasarımı ile öne çıkmaktadır. Ne amaçla kullanılabileceği hakkında tüm bilgiyi anasayfada size sunmaktadır. NameSnack da diğer seçeneklerdeki gibi size isim bulma dışında logo konusunda da öneriler sunmaktadır.   NameSnack’te filtreleme özelliğinin bulunmaması büyük bir dezavantajdır ancak ürettiği isimlerin sayısı ve kalitesi ile bunu telafi etmektedir.

  1. BrandRoot

BrandRoot’u öne çıkaran en önemli nokta web sitesinin tasarımıdır. Web sitesini gördüğünüzde nasıl müşteri çekebileceklerini ve kendi imajı kadar sizin imajınızı da ne kadar önemsediklerini anlayabilirsiniz.

BrandRoot’un güçlü bir markanın önemini en başından anladığı açıktır. BrandRoot kullanarak hedef kitlenize ulaşmak daha kolay ve güvenilirdir. İsim oluşturucuları, motorun önerilerini kişileştirebilmesi için isim seçeneklerine oy verme hakkını size sunar. Bu kullanışlı özellik sayesinde diğer platformlara kıyasla kendini daha iyi ifade etmektedir.

  1. Oberlo

Oberlo, piyasadaki en popüler işletme ismi oluşturucularından biridir. Oberlo rakiplerine göre kıyasla filtreleme ve kişileştirme seçenekleri sunmamaktadır fakat işinizi başlatmak için popüler ve zengin içerikler sunmaktadır.

Bununla birlikte web sitesindeki basitlik ve sadelik faydalarını da beraberinde getiriyor. Kullanımı oldukça kolaydır. Önerileri ve kişileştirmeleri olmasa da web sitesinin sade ve akıcı olması nedeniyle birçok avantaj sağlamaktadır.

  1. Novanym

Novanym’in web sitesinde, doğru ismi bulmanızla ilgili bilgiler mevcuttur. Sadece işletme adını neyin iyi yaptığını değil, aynı zamanda işetmeniz için bir isim kaydetmenin lojistiğini de tartışır. İsim oluşturucunun kendisi, sektöre ve aynı zamanda isim stiline göre filtreleme yapma kolaylığı sunar. İsterseniz daha geleneksel bir isim isterseniz daha çağdaş bir isim arıyor olun, Novanym aradığınızı bulur. Yeni işinizin adımlarını atarken Novanym size her konuda destek olacaktır.

10. BizNameWiz

BizNameWiz, isim oluşturmak ve alan kullanabilirliğinizi kontrol etmek için oldukça yararlı bir sitedir.  Bazı rakipleri gibi derinlemesine filtreleme özelliklerine sahip değildir fakat yeterli filtreleme seçeneğine sahiptir. Bulunduğunuz sektöre göre, isminizin uzunluğuna ve kafiyeli olup olmamasını istemediğinize göre filtre özelliği sağlar.

BizNameWiz, aralarında seçim yapma hakkı sunulan birden fazla isim fikri bulunmaktadır. Ve beğendiğiniz ismi kaydetme avantajı sunar. Bu kullanıcı bir özelliktir, bir süre sonra aralarından seçim yapmak veya uygun gördüklerinizi birleştirmek için güzel bir seçim yapabileceğiniz anlamına gelir.

Bulunan tüm araçların avantajlarını ve dezavantajlarını bildiğinize göre artık şirket ismi bulurken ve sonrasında bu araçlardan destek alabilirsiniz. Aklınızdan çıkarmayacağınız tek bir şey olmalı işletmenizin ismi akılda kalıcı ve ilgi çekici olmalıdır.

Şirket isminizi belirledikten sonra alan adı ve marka tescil işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gereklidir. Hemen Turkticaret.Net web sitesiniz ziyaret ederek tescil işlemlerinizi uygun fiyatlar ile gerçekleştirin!