Girişimcilik

15 Para Kazandıran Küçük İşletme Fikri

Bu yazımızda size ticarette en çok para kazandıran işler, sıfırdan iş fikirleri gibi para kazanabileceğiniz 15 küçük işletme fikri için örnekler sunacağız. Artık insanlar bu tarz girişimleri bir işte çalışırken bile yapmaya başladı. Hatta bu işlerden oldukça verim alınmaya başladığında tüm odak bu işler üzerine kaymaya başladı. Sizin de aklınızda böyle bir işe girişmek varsa bu örnek işler size ışık tutacaktır. Peki bu tarz küçük işletme örnekleri nelerdir, nereden başlamak gerekir? Örnekler ile konula başlıkları altında bunları anlatalım.

Özel Tasarımlı Şeyler Üretin

Örneğin takılar, özel tasarım tişörtler gibi. Günümüzde farklı olan şeyler daha çok ilgi çeker oldu. Çünkü büyük birçok markanın tasarımlarına benzer tasarımlar oldukça arttı. Sizin yapacağınız özgün şeyler sizi farklılaştıracaktır. Tasarımlarınızı bir web sitesi açarak hem sitenizden satabilir hem de bilinirliğinizi artırmak adına sosyal medya kanallarını aktif kullanarak işinizi büyüterek gelirinizi artırabilirsiniz. Önce markalaşmanız gerekir. Marka tescili, domain alımı yaptıktan sonra web sitesi için bir hostinge ihtiyacınız var. Bu işlemlerden sonra kullanıcı deneyimine uygun bir site tasarlatıp işlerinize başlayabilirsiniz. Özel tasarımlı ürünler satmak iyi e-ticaret fikirleri arasındadır.

 

Eğlenceli ya da Bilgi Verici Podcastler Yapın

Podcastlere ilgi oldukça büyüktür, tabi ki bunların alanlarının da ilgi çekici olması gerekir. Kişiler bir yolculuk esnasında, evde bir şeyler yaparken podcast dinlemeyi tercih ederler.  Bunu yapmak için bu alanda bir geçmişe sahip olmak şart değildir, iletişiminize güveniyorsanız siz de podcastler yaparak gelirinize gelir katabilirsiniz. Birçok marka ile işbirliği yapabilir ve bu alanda gelir sağlayabilirsiniz. Son yıllarda yüksek ilgiye sahip olan podcastler konusunda başarı yakalayabilmek için önceliğiniz denenmemiş bir şeyi yapmak olmalıdır, bu yüzden iyi araştırmalar yapmak gerekir. Bunu en yaygın kullanılan platformlarda yayınlayabilir ya da kendi web sitenizde yayınlamaya başlayıp sonra daha da büyük kitlelere ulaşmak için Spotify gibi uygulamalara geçebilirsiniz.

Podcast Yönetimi Yapın

Podcast yapmak oldukça meşakketli bir iştir. Podcast yapmak sadece bir şeyler anlatmaktan ibaret değildir. Ardında birçok teknik unsur da bulunur. Editleme bilmek, daha kaliteli bir şeyin ortaya çıkması için kaliteli ekipmanlara sahip olmak gerekir. Bunlar da herkesin kolaylıkla sahip olacağı şeyler olmayabilir. Bu alanda eğer ekipmana sahipseniz ya da editleme konusunda iyiyseniz insanların podcast yayınlamalarında yardımcı olarak para kazanabilirsiniz. Bu şekilde hem insanların yapmak için çok zamana ihtiyaç duydukları için vazgeçtiği podcastleri yayınlamalarına yardımcı olur hem de bu işten gelir elde edersiniz.

Dropshipping Yapın

Dropshipping nedir sorusunu kısaca yanıtlayarak başlayalım. Türkçesi stoksuz satış olan dropshipping ile sahip olmadığınız ürünleri satabilirsiniz. Birçok büyük pazaryeri bunu yapmanıza olanak sağlar. Sizin bu platformlarda satacak bir ürününüz yoksa da bunu yapabilirsiniz. Buna başlamadan önce her bir e-pazaryerinin politikalarını öğrenmelisiniz aksi takdirde blocklanabilir ve bu girişimiz bir anda hüsrana uğrayabilir. Komisyon oranları da çok önemlidir. Bir ürünü satmaya çalışmadan önce popüler ürünleri araştırmalı ve o ürünü satan diğer satıcıların fiyatlandırmalarını da incelemelisiniz. Dropshippingle ilgili daha detaylı bilgi için bu makalemizi de okuyabilirsiniz.

3D Baskılar Yapın

3D baskılar yapmak için pahalı makinelere ihtiyaç vardı fakat son zamanlarda talebin artmasıyla birçok farklı makinenin de çıkmasıyla fiyatlarında düşüşler olmaya başladı. Bu makineler artık o kadar gelişti ki aklınıza gelmeyecek birçok ürünü bu 3D yazıcılar ile yapabilirsiniz. Buradan yola çıkarak da kendinize bir 3D yazıcı alarak birçok ürün yapıp satabilirsiniz. Ayrıca bazı firmalarla anlaşarak ürünlerinizi topluca satabilirsiniz. Bu biraz maliyetli bir fikirdir fakat düzgün yapıldığında elde edilen kar ile bu maliyetinizi kolayca kapatabilirsiniz.

Çocuk Giyimi İçin Bir Marka Oluşturun

Çocuklar hızlıca büyüdüğü için ya da kıyafetlerini daha sık değiştirmek gerekebileceği için kıyafet gereksinimleri oldukça fazladır. Siz de güzel bir çocuk giyim işine girerek bu ihtiyaca cevap verebilirsiniz. Bir de ürün fiyatlarınız aynı sektördeki bazı firmalara göre daha uygun ama zarar da etmeyeceğiniz şekilde ayarlanırsa bu alanda büyümeniz çok da zor olmayacaktır. Bu iş için de aynı şekilde markalaşmanız ve kendi sitenizi oluşturmanız gerekir. Hatta bunu direkt online üzerinden yaparak sadece bir depo masrafı üstelenebilirsiniz. Depodaki ürünlerinizin kaliteli fotoğraflarını çekerek sitenize ve pazaryerlerine ekleyerek satışlarınızı yapabilirsiniz. Bu tam olarak küçük işletme ne satabilirim diyenler için bir yöntemdir.

Influencer Yönetimi Yapın

Influencer Marketingin gücü artık tartışılamaz bir şey. Influencer ile markalar arasındaki bir köprü olarak bu anlaşmalardan komisyon gelirleri elde edebilirsiniz. Bunun için de çok emek harcamanız gerekir ama bir kere iş bağladıktan sonrasında işleriniz daha da kolaylaşacaktır. Bu sıfırdan is fikirleri arasındaki komisyon ile gelir elde edebileceğiniz bir iştir.

Uzmanlık Alanınıza Göre Eğitimler Verin

Online eğitimler artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Gerek youtube gibi platformlarda ücretsiz gerekse de Udemy gibi eğitim platformları üzerinden eğitim verebilirsiniz. Konumuz para kazanmak ise eğitim platformlarında yer almak sizin için iyi olacaktır. Fakat bunu yaparken bilgilerinizden oldukça emin olanız gerekir çünkü eğitimizi para verip alan kişilerin memnuniyetsizlik duyması ve bunu yorum olarak belirtmeleri sizin bu girişiminiz için zedeleyici olacaktır. Uzmanlığınıza güveniyorsanız ve insanlara bunları aktarabilecekseniz tam da sizlik bir iş olacaktır.

Kaleminize Güveniyorsanız İçerik Yazın ve Para Kazanın

İçerikler, blog siteleri web siteleri için oldukça önemlidir. Kaliteli içerikler sizi her zaman üste çıkarır. İçerik yazarken de mutlaka bazı teknik bilgilere hakim olmanız gerekir. Mesela içerik yazacağınız bir konuyu kullanıcılar hangi kelimeleri aratarak buluyor. O konuyla alakalı birçok anahtar kelimeyi kullanarak ziyaretçilerinizin aradığı bilgilere ulaşabilecekleri  içerikler oluşturmalısınız. İsterseniz bununla ilgili bir sayfa açabilir isterseniz de içerik yazıcıların bulunduğu platformları kullanarak görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

Kitaplar Yazın

Yukarıdaki içerikten farklı olarak yapmak istediğiniz bir kitap yazmak olabilir. Tabi ki bunun için bir yeteneğe sahip olmalısınız. Uzman olduğunuz bir alanda kitap çıkarmak iyi bir fikir olabilir bunu hem dijital olarak okurlarınıza ulaştırabilirsiniz hem de basılı halini pazaryerleri aracılığıyla satabilirsiniz.

Mobil Uygulamalar Yapın

Birçok markanın web sitesine ek olarak mobil uygulamaları da bulunuyor. Mobil yazılım konusunda tecrübeliyseniz free olarak bir işletmenin mobil uygulamasını yaparak para kazanabilirsiniz. Birçok freelancer sitesinde bu şekilde hizmet veren kişilerin profilleri mevcut. Siz de o sitelere üye olup profilinizi detaylı bir şekilde doldurarak uygulamaya ihtiyacı olan işletmelerin size ulaşabilmelerini sağlayabilirsiniz.

Organizatörlük Yapın

Minimalist eşya düzenleri son zamanlarda insanların özendiği ve yapmak istediği şeyler arasında. Evdeki kalabalık düzenden kurtulmak isteyen yine de eşyalarından ayrılmak istemeyen ya da kendi yaptığı düzeni beğenmeyen birçok kişi bulunuyor. Tasarımsal bir göze sahipseniz düzenler ve renkler konusunda iyiyseniz bu tam da size göre bir iş fikri olabilir. Hem alanların konforlu olması hem de daha da kullanılabilir bir hale getirilmesi sizin sayenizde olacak. İnsanlar bu işlemler için size para ödeyecek siz de dilerseniz yaptığınız işleri sosyal medyada bir portfolyo olarak paylaşarak buna ihtiyacı olan insanların ilgisini toplayabileceksiniz.

Tebrik Kartları Oluşturun

Çiziminiz kuvvetliyse kişiye özel doğum günü kartları, yeni iş tebriği gibi birçok kartı daha samimi halde yaparak bunları gelire dönüştürebilirsiniz. Bu tarz özgün şeyleri samimi bulan büyük bir kitle bulunuyor. Bu yeteneğinizi bir işletme fikrine çevirebilirsiniz.

Hayvan Bakıcılığı Üzerine Bir İşletme Kurun

Hayvanlarla vakit geçirmeyi seviyorsanız bu iş sizin için biçilmiş bir kaftan olacak. Günümüzde çalışan nüfusun fazla olması ile evlerindeki evcil hayvanlara vakit ayırmak zor olabiliyor. Onların evlerinde kedileriyle köpekleriyle güzel vakit geçirerek içlerini daha rahat hissettirebilirsiniz. Bu şekilde bir işletme kurarak hem hayvanlarla keyifli vakitler geçirebilir hem de aileleri bu şekilde mutlu etmiş olursunuz.

İçerikler Üretin

Youtube, Instagram ya da TikTok gibi sosyal medya uygulamalarına içerik üretebilirsiniz. Her uygulamanın kendine göre kuralları vardır ve her birinden gelir elde edebilmeniz için takipçi sayısı, üretilen video adedi gibi bazı limitlendirmeleri vardır. Bu kanallarda kaliteli içerikler üretip ilgili kitlenize ulaşarak takipçi ve etkileşimlerinizi artırabilirsiniz. Gerekli koşulları sağladıktan sonra gelir elde edeceksiniz. Hatta ilerleyen zamanlarda markalarla işbirlikleri yaparak kazanç sağlayabilirsiniz. Her bir sosyal medya platformunun dinamiklerine hakim olmak gerekir. Youtube para kazanma yolları için bu yazımızı okuyarak detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Yukarıdaki yazımızda sizinle para kazanabileceğiniz birçok küçük işletme fikri paylaştık. Siz de en uygun olanı küçük işetme fikrini seçin ve işlemlere başlayın.