Sosyal Medya Girişimcilik

Youtube Para Kazanma Yolları (2024)

Youtube para kazanma yolları son zamanlarda çok merak edilen konulardan biridir. Youtuber olup içerik üretmek ve bundan para kazanmak artık çok bilinen bir iş oldu. Bunun iyi yanlarından biri de yüklenen video kanaldan silinmediği sürece o videodan para kazanma şansınız mevcuttur. Akla gelebilecek bir çok konuda içerik bulunan bu platformda insanlar içerik üreterek gelir elde etmeye başladı.  Hatta ek gelir elde etmenin yanısıra bunu bir meslek olarak görüp sadece bu alanla ilgilenen birçok insan da mevcut. Youtube para kazanma yollarını madde madde aşağıda belirtelim sonrasında da detaylandırarak anlatalım;

  • Youtube İş Ortağı olmak
  • Sponsorlu içerikler üretmek

  • Ürün satmak

  • Satış ortağı olmak

İş Ortağı Programı ile Youtube’dan Para Kazanma

Youtube iş ortağı programı gerekli şartları sağladıktan sonra üretilen içeriklerden para kazılmasını sağlayan bir programdır. Bu platform üzerinden içerik üretilerek para kazanılabildiğini artık birçok kişi biliyor. Youtube para kazanma sistemi içinde olmak için bazı şartlar vardır. Şartlar sağlandıktan sonra reklam alabilirsiniz. Yani kullanıcılar bu program sayesinde kanallarındaki içeriklerden gelir elde edebilir.

Youtube İş Ortağı Programı’na Başvuru Şartları

Aşağıdaki şartları sağladıktan sonra Youtube İş Ortaklığı Programına başvurabilirsiniz. Gelişmelerinizi de youtube studio üzerinden görebilirsiniz. Başvuru hakkı kazandığınızda size mail yolu ile bildirilir.

  1. Son 1 yılda en az 4000 saatlik toplam izleme olması
  2. En az 1000 abone sahibi olmak
  3. Bağlı bir Adsense hesabı olması
  4. Youtube para kazanma politikalarına sahip olmak (Buradan ulaşabilirsiniz.)

Bu şartlar sağladıktan sonra başvuru yapın. Başvuruya olumlu ya da olumsuz şekilde dönüş yapılacaktır. Olumsuz dönüş olursa eğer 30 Gün sonra tekrar başvuru yapılabilir. Ek olarak başvuruya olumlu/olumsuz dönüş yapılması da 30 günü bulabilir.

Google AdSense ile Para Kazanmaya Başlayın

Google Adsense yayın yapanlar ile ilgili reklam verenleri bir araya getiren bir platformdur. Yani bir çevrim içi reklam uygulaması da diyebiliriz. Onaylı bir yayıncının videosuna gelen bir izleyici içerikle ya da sizin hedef kitlenizle ilgili reklamlar görebilir. Eğer bu reklamlara tıklanırsa para kazanırsınız. Para kazanma durumu sayfadan sayfaya değişir. Bir kanalın Adsense reklamı gösterebilmesi için aşağıdaki youtube para kazanma şartları yerine getirilmiş olmalıdır. Bu şartlar;

  • 18 yaşından büyük olmak ya da 18 yaşından büyük bir vasiye sahip olmak
  • Kanalınızdaki videoların son 1 yılda en az 4000 saatlik toplam izlemeye sahip olması
  • En az 1000 abonenizin olması

Sponsorlu Videolar Youtube Kazancınızı Arttıracak

Youtube’un sunduğu gelir modelleri dışında olarak sponsorluk yoluyla da gelir elde edebilirsiniz. Kanalınızla alakalı firmalara sponsorluk teklifi yollayabilirsiniz. Sponsor olan firmaların genelde anlaşmalı olduğu ajanslar vardır. Bu ajanslarla da iletişime geçerek ilerleyebilirsiniz.

Trafik Elde Ederek Para Kazanma

Burada dolaylı olarak youtube üzerinden gelir elde edilir. Trafik çekilmek istenilen link hem videoya hem de videonun açıklama kısmında eklenirse eğer hedef kitle siteyi ziyaret edecektir. Ziyaretle birlikte gelen trafik de sizin gelir elde etmenizi sağlayacaktır.

Ürün Satarak Para Kazanma

Kendinize ait ürünlerin videolarını çekerek de para kazanabilirsiniz. Diğer yollardan para kazanabilmeniz için kanalınızın belirli bir abonesi ve izlenme sayısı olması gerekirken bu yolda bunlara ihtiyacınız olmayabilir. Videoyu  izleyenlerin zaten potansiyel bir alıcı olduğunu düşünürsek ürünü alma oranları daha yüksek olacaktır. Bu sayede ürün satışı artacak ve size bir gelir dönüşü olacaktır.

Youtube para kazanma yolları nedir, youtuberlar nasıl para kazanıyor hangi kazanç yolları var bunları yukarda maddeler halinde anlattık. Şimdi de youtube kanalı açmak için gerekenler nelerdir ve bir kanal nasıl açılır bu konulardan devam edelim.

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Bir kanal oluşturmadan önce insanların kafasında telefondan youtube kanalı nasıl açılır, tabletten youtube kanalı nasıl açılır gibi sorular olabilir. Kanal açmak aslında basit ve herhangi bir cihazdan kolayca yapılabilen bir işlemdir. Öncelikle bir google hesabınızın olması gerekmektedir, bir google hesabı açın. Daha sonrasında bir kanal ismi seçin. Seçeceğiniz kanal ismi hem çok kullanılmayan hem de akılda kalıcı bir isim olmalıdır. Aynı zamanda +18 kelimeler, küfür, hakaret içermemelidir. Sonraki adımları aşağıda maddeleyerek anlatalım;

  • Youtube’a giriş yapın.
  • Hesabınızın üzerine tıklayın ve kanal oluştur’u seçin.
  • Görsel ekleyin ve ad girin.
  • Açılan ekranda kanalı özelleştir’e tıklayın sizi https://studio.youtube.com/ bağlantısına atacaktır.
  • Bu kısımdan kanal adı, açıklama, iletişim bilgileri gibi temel bilgileri oluşturabilirsiniz.

Kanalınızı yukardaki adımları izleyerek oluşturabilirsiniz.

Youtube Para Kazanma Yolları (2022)

Youtube Video Yüklenirken Nelere Dikkat Edilmeli (youtube seo)

Youtube’un kullanım hacminden yola çıkarak birçok kişiye ulaşma imkanı sağlayabilirsiniz. Peki youtube videolarınız nasıl üst sıralara çıkar? Bu soru da youtube kanal anahtar kelimeleri nelerdir gibi soruları doğurmaktadır.

Youtube seo, Youtube’a yüklediğiniz videoların Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı için yapılan optimizasyonlara verilen bir isimdir. Youtube sizin hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayabilecek bir pazarlama kanalıdır. Daha fazla abone, görüntülenme kazanmak için google kadar olmasa da youtube’ta da bazı seo çalışmaları yapmanız gerekir. Şimdi aşağıda youtube sıralama faktörlerinden bahsedelim;

  • Video görüntülenme sayısı
  • Abone sayısı
  • Beğenme sayısı
  • Video yorumları
  • Açıklamada kullanılan anahtar kelime sayısı
  • Başlıkta kullanılan anahtar kelime sayısı
  • Günlük ortalama görüntülenme sayısı
  • Video Süresinin uzunluğu
  • Videonun açıklamasındaki anahtar kelimelerin yoğunluğu
  • Video açıklamalarının uzunluğu

Yukarıdaki gibi faktörler sıralamalarda etkin rol oynamaktadır. Bu maddelerin önemli olan bir kısmı için biraz daha detaylı bilgi verelim;

Anahtar Kelime Araştırması

Yukarıdaki maddelerden görüldüğü üzere anahtar kelime kullanımı oldukça önemlidir. Anahtar kelime araştırması yapılırken farklı farklı araçlar kullanılmaktadır. İlk olarak youtube üzerinden arama yapılarak anahtar kelime araştırması yapılması daha sağlıklı olacaktır. Diğer kullanabileceğiniz araçlara örnek verecek olursak da https://keywordtool.io/youtube https://ahrefs.com/tr/keywords-explorer gibi anahtar kelime araçları kullanılabilir. Youtube için kelime analizi yaptıktan sonra google arama sonuçları için de bir analiz yapmanız gerekir. Eğer bunu da yaparsanız izlenme sayınız daha da artacaktır.

Video Başlığı

Temel olarak burada bilinmesi gereken anahtar kelimenin başlıkta da kullanılmasıdır.

Video Açıklamaları

Açıklamalar da çok önemli bir kriterdir. Hedef kitlenizin ilk 120 karakterde geçmesi, açıklamanın minimum 250 kelime olması ve açıklamada anahtar kelime geçirilmesi gibi alt kriterleri de bulunmaktadır.

Yorumlar

Videonuzun izlenmesine ek olarak yapılan yorumlar da etkileşim için önemlidir. Bu nedenle de yorum yapılması sıralamayı olumlu yönde etkileyecektir.

Video Uzunluğu

İzlenme açısında video uzunluğu önemlidir, ortalama 10 dakika ve üzeri videoların izlenme olasılığı yüksektir. Bu olasılık uzun video daha çok izlenir algısı da yaratmamalıdır, dozunda olmalıdır.

En çok Gelir Getiren Youtube Kategorileri

Youtube en çok kazandıran kategoriler nelerdir sorusu da çok merak edilenlerden biridir. Youtube’un çok geniş bir kategori yelpazesi bulunmaktadır. En popüler kategoriler,
  • Hobi kanalları
  • Müzik kanalları
  • Oyun kanalları
  • Komedi kanalları
  • Çocuk kanalları
  • Bilgi verici, bir şeyin nasıl yapıldığını anlatan kanallar
  • Yemek videoları

Youtube Para Kazanma Yolları (2022)

Youtuberlar Ne Kadar Kazanıyor

Google Adsense gelirleri youtube üzerinden hem görüntülenme hem de tıklama başına olarak elde ediliyor. Ücretlendirmeler için 3 farklı kategori mevcut, Türkiye 2. kategoride yer alıyor. İlk kategoride yer alan ülkelerdeki youtuberlar 1000 izlenmeye karşılık ortalama olarak 18$ kazanıyorlar. Kazanç durumları kanalların kategorilerine göre de değişiklik göstermektedir. Bu sebeple youtuberlar kaç para kazanıyor sorusuna net bir cevap verilemeyebilir. Mesela en çok kazanç elde eden içerik üreticisi oyuncak kutu açılış videoları çekiyor. Sonuç olarak her kategoriye göre kazanç durumu farklılık göstermektedir.

2021 Yılının En Çok Kazanan Youtuberları

2021 yılının en çok kazananları ise;

  • MrBeast – 54 milyon dolar
  • Jake Paul – 45 milyon dolar
  • Markiplier- 38 milyon dolar
  • Good Mythical Morning – 30 milyon dolar
  • Unspeakable – 28.5 milyon dolar

Son 1 yılda minimum 4000 saatlik toplam izlenmeye sahip olunmalıdır.
Youtube kaç aboneden sonra para kazanılır sorusu da bu soruyla aynı cevaba çıkar. En az 1000 aboneye sahip olunması gerekmektedir.
Kazanç elde etme konusuna yukarıda değinmiştik, youtube üzerinden gelir elde etmenin farklı yolları bulunmaktadır. İçerik üreticisi bunlardan kendisine uygun olanı tercih ederek bu yolda ilerler.

Bu platformla alakalı diğer makalelerimize göz atabilirsiniz;

Youtube Abone Sayısı Artırma Yolları

Youtube Reklamcılığı Nedir