Teknoloji

Shopier Nedir ?

Shopier Nedir sorusu ile başlayarak bu yazımızda size Shopier ile ilgili bilgiler sunacağız. Online alışveriş günümüzde hemen herkesin yaptığı bir şeydir. Bilgisayardan tutun da çorap, mobilyaya kadar yüzlerce kategoride almak istediğiniz şeye kolaylıkla ulaşıp saniyeler içinde sipariş oluşturabiliyorsunuz. Bu durumun bu kadar kolay olması ile birlikte bir çoğumuz harekete geçtik. Mağazası olan insanlar artık online bir mağaza açmak istedi, ticarete ilgi duyanlar online bir şekilde gelir elde etmek için bu alana yöneldi, el işi hobisi olanlar bunlardan gelir elde etmek istedi gibi birçok örnek sayılabilir. Bunlar sonucunda da birçok platform hakkında bilgiye ihtiyaç oldu, Shopier de bu platformlardan bir tanesi.

Shopier Nedir?

Shopier sizin online olarak ürünlerinizi satmanıza yardımcı olacak sipariş ve ödeme otomasyonudur. Türk girişimciler tarafından kurulmuştur. Asıl amacı sosyal medya platformlarında kendi ürünlerini paylaşan kişilerin ürünlerini yine o platformda satmasına olanak sağlatmaktır. Instagram bu platformlardan biridir.  Oldukça sık kullanılan bir platform olması sebebiyle markalar, yeni girişimciler de burada ürünlerini sergilemek için yola koyuldu. Shopier sayesinde kurulan mağazalarının linklerini profiline ekleyerek ya da story olarak paylaşarak sayfalarını duyurmaya ve gelir elde etmeye başladılar.

Profile bağlantı linki eklemek için;

  • Profil
  • Düzenle
  • Bağlantılar
  • Harici Bağlantı ekle şeklinde ilerleyerek mağazanızın bağlantısını ekleyebilirsiniz.

Ayrıca hikaye olarak da bağlantı verebilirsiniz. Hikaye alanına bir görsel ya da video ekledikten sonra;

  • Çıkartmalar kısmı
  • Bağlantı

bağlantı linkinizi ekleyebilirsiniz.

Sadece bir sosyal medya platformunda değil, kendi web sitenizde de kullanabilirsiniz. Hatta direkt Shopier mağaza açarak satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde Shopier’e üye olarak bu platformu kullanabilirsiniz.

Shopierde Neler Yapılabilir?

Öncelikle ilk yapmanız gereken şey platforma üye olmaktır. Ücretsiz bir şekilde buradan üye olabilirsiniz.

Shopier nedir

 

Bağlantıya tıkladığınızda yandaki bilgileri doldurmanız için yönlendireceksiniz.

Yan tarafta bulunan kişisel bilgileri girdikten sonraki ekranda ise banka hesap bilgilerinizi girmeniz gerekecektir.

Bu bilgiler girildikten sonra onay için beklemelisiniz.

Bu süre çok uzun değildir, kısa sürede olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapılmaktadır.

Bu adımlardan sonra ücretsiz shopier hesap açma işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Olumsuz dönüşün sebeplerinden birini örnekleyecek olursak da bağlantı olarak girdiğiniz instagram hesabınızda hiç paylaşım olmamasıdır.

Shopier Mağaza Açılışı Nasıl Yapılır?

Öncelikle yukarıdaki üyelik adımlarını tamamlamalısınız. Bu adımlar sonrasında satışını yaptığınız ürünlerle ilgili bilgileri girmelisiniz. Sonrasında satış yaptığınız platformu seçmeniz gerekir, kendi web sitem gibi. İlerleyerek başvuruyu tamamlayabilirsiniz. Bundan sonraki kısımda Shopier başvurunuzu değerlendirmeye alıp size mail ya da SMS yoluyla dönüş yapacaktır.

Shopierde Nasıl Satış Yapılır?

Shopier bize birden fazla satış yapabilme seçeneği sunar. Başlıklar altında bunlardan bahsedelim.

Kendi Web Sitenizde Kullanabilirsiniz

Kendinize ait bir web sitesinde de shopier aracılığıyla ürünlerin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Sitenizin alt yapısına bakılmaksızın kolayca entegre edilir. Bu sayede, banka ve kredi tahsilatı, anlaşmalı kargo gibi konularda oldukça büyük faydalar sağlar ve müşterileriniz de hem kolay kullanımlı hem de güvenli bir şekilde alışveriş yapmış olur.

Pazaryerlerinde Kullanabilirsiniz

Yurt dışındaki pazaryerlerinde satış yapıyor ya da yapmak istiyorsanız Shopier kullanarak mağazalarınızı Shopier’e yönlendirebilir ve birçok ülkede satış yapma olanağı bulabilirsiniz.

Sosyal Medyada Kullanabilirsiniz

En çok sosyal medyada satış yapan kişiler tarafından kullanılır. Yukarıda da kısaca bahsettiğimiz gibi kişiler Shopier mağazaları için oluşturulan linkleri sosyal medya platformlarında paylaşarak mağazalarına ziyaretçi çekmeye çalışır.  Shopier’den Dükkan Yönetimi –> Dükkan Seçenekleri şeklinde ilerleyerek dükkan adınızı kopyalayıp bu bağlantıyı ister biyografinize ister hikayelerinize ister de kullandığınız tüm sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz.

Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız?

  • Kaliteli ve ilgi çeken fotoğraflar yüklemeye dikkat edin.
  • Ürün açıklamalarınıza özen gösterin. Müşterilerinizin görmek isteyeceği bilgileri girin. Bu konuda rakiplerinizi de inceleyin.
  • Müşterilerinizle duygusal bağ kurmaya özen gösterin. Hem süreçlerini sorunsuz yürütmeye çalışın hem de bir sonraki alışverişlerinde sizi tercih edeceği avantajlar sunmaya çalışın.
  • Sosyal medya ve Google Ads reklamları ile hedef kitlenize ulaşmaya çalışın.
  • Ürünlerinizi markanıza uygun influencerlar ile işbirlikleri yaparak duyurmaya çalışın.

Shopier Avantajları Nelerdir?

  • Şirket kurmanız gerekmez, bireysel olarak da işlem yapabilirsiniz.
  • Ücretsiz üye olabilirsiniz.
  • Tahsilatlarınız gecikmez, her Çarşamba günü ödemeler kullanıcılara aktarılır.
  • Kolay entegre edilebilir.
  • Anlaşmalı kargo destekleri ile kargo süreçleriniz kolaylaşır.
  • Farklı sosyal medya platformlarınız üzerinden satış yapabilirsiniz.
  • Sipariş takibi oldukça kolaydır.
  • Her cihazda kullanım kolaylığı bulunur. Yani sadece telefondan bile işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Shopier Komisyonları Nedir?

Ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Yurt içi %2,99+ 0,49 TL, yurt dışı satışlarda %3,99 + 0,49 TL komisyon kesintisi uygulanmaktadır.

 

Bu yazımızda Shopierde satış yapmak ile ilgili temel bilgileri sunduk. Markalaşmak üzerinde bu yazımızı okuyabilirsiniz.