Sosyal Medya Girişimcilik

Instagram Takipçi Arttırma İçin 11 Yol – 2023

Instagram takipçileri sayılardan daha fazlasıdır – online topluluğunuzun birer üyeleridirler.  Instagram’da kaliteli takipçi sayısını artırmak, site trafiği artırmanıza, daha fazla satış yapmanıza yardımcı olur. Bu kılavuzda, spam hesaplar, instagram takipçi hilesi, veya botlar olmadan Instagram Takipçi Arttırma ve instagram profil büyütme yollarından bahsedeceğiz.

Instagram’da Takipçi Sayısı Arttırmak İçin Neler Yapılmalı?

Öncelikle instagram takipçi satın al, instagram beğeni hilesi gibi yöntemlerinden vazgeçmelisiniz. Daha fazla kaliteli Instagram takipçisi edinmek istiyorsanız deneyebileceğiniz kanıtlanmış 11 strateji:

Instagram Takipçi Arttırma İçin 12 Yol - 2022 1

1) Instagram Akışınızı Düzenleyin!

Markanızı açıkça gösteren iyi planlanmış bir Instagram gönderilerine sahip olmak, profil ziyaretçilerini takipçilere dönüştürmenin en temel şartıdır. Ziyaretçiler,  profilinize girdiğinde instagram hesabınızın neyle ilgili olduğunu anında anlamasını sağlamalısınız. Markanızı destekleyen tutarlı bir estetik oluşturmak için, Instagram akışınızı yayınlamadan önce düzenlemek için Instagram gönderi planlayıcıları kullanabilirsiniz. Gönderilerinizin bir bütün olarak nasıl göründüğünü ve ziyaretçilerin profilinize ilk kez girdiğinde nasıl bir izlenim bıraktıklarını düşünün.

2) Instagram Reels Özelliğini Sıkça Kullanın!

Henüz Instagram Reels’ı kullanmıyorsanız, takipçi sayınızı artırmak için büyük bir fırsatı kaçırıyor olabilirsiniz. Instagram Reels, uygulamadaki yeni kitlelere ulaşmanın en etkili yollarından biri olmaya hızla devam ediyor.

Reels keşfet akışındaki izleyicilere hem takip ettikleri hem de takip etmedikleri kullanıcılardan yüksek ilgi çeken içerikler sunulur ve bu da artan etkileşime yol açar. Bu durum takipçi listenizin çok ötesine kolayca ulaşabileceği anlamına gelir ve görünürlüğünüzü ve takipçi sayınızı artırmanıza yardımcı olur.

Instagram Takipçi Arttırma İçin 12 Yol - 2022 2

En iyi Reels Sonuçları İçin Öneriler:

  • Video içeriğinizi doğru bir şekilde tanımlayan. Başlıklarınızda anahtar kelimeler ve hashtag’ler kullanın.
  • Trend olan sesleri ve müzikleri kullanın.
  • Tekrar görüntülemeleri teşvik etmek için içeriğinizi kısa tutun
  • Orijinal ve özgün içerikler oluşturun.
  • Sessiz izleyen izleyiciler için ekran metni ekleyin.
  • Yüksek kaliteli video çekimlerini hedefleyin.

3) Instagram SEO Gönderi Altyazılarınızı Optimize Edin!

Instagram gönderilerinizi SEO ile optimize etmek, takipçi sayınızı artırmak için önemli bir Instagram hilesidir. Instagram SEO’nun yeni kullanıcıların hesabınızı bulmasını kolaylaştırır.

Instagramda yakın zamanda yapılan bir güncellemenin ardından, kullanıcılar artık anahtar kelimeleri kullanarak Instagram’da arama yapabiliyor.

4) Hashtag Kullanın!

Instagram hashtag, takipçilerinizi arttırmak için en eski ve en büyük araçlardan biridir. Göz ardı edilmemelidir.  Gönderilerinizle alakalı hashtagler kullanmalısınız!

Instagram Takipçi Arttırma İçin 12 Yol - 2022 3

5) Influencer ve Markalar İle Ortak İşler Yapın!

Influencer ve markalarla ortaklık yapmak büyük bir win-win yöntemidir. Marka işbirliklerinden yararlanabilecek ve yeni bir potansiyel takipçi kitlesi ile buluşacaksınız. Bir etki yaratmak için Mega ve Macro Influencer’lar ile  çalışmak zorunda değilsiniz.  Mikro etkileyiciler sponsorlu gönderiler için Makro etkileyicilerden daha düşük bir ücret listesine sahiptir. Doğru planlama ve stratejiler ile aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.  Ancak, bir Macro influencer ile aynı kitle boyutuna ulaşmak için daha fazla Micro influencer ile çalışmanız gerekebilir. Bu nedenle doğru strateji bütçe gereksinimlerinize bağlı olacaktır.

6) Paylaşılabilir İçerik Oluşturun!

İlham verici alıntılar, bilgilendirici carousel (kaydırmalı)  gönderiler ve trend Memes binlerce kişiye ulaşmak için harika bir yöntemdir.  Bu tarz görseller takipçleriniz arasında ne kadar yankı uyandırırsa, her yerde paylaşılma olasılığı o kadar yüksek olur ve bu da Instagram takipçi sayınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

7) Instagram Hesabınızı Farklı Kanallarda Tanıtın!

Instagram takipçi sayınızı artırmanın ekstra yollarını arıyorsanız, hesabınızı diğer platformlarda tanıtmak takipçi kazanmak için farklı yöntemlerden biridir. Örneğin; TikTok, Instagram hesabınızı tanıtmak için önemli platformlardan biridir. Hem Instagram hesabınızı TikTok hesabınız ile bağlayın. Ardından, ziyaretçilerinizi Instagram profilinize tıklamaya teşvik eden birkaç TikTok oluşturabilirsiniz.

Ayrıca kullanıcılarını, web siteniz, e-posta bülteniniz veya başka bir sosyal platform aracılığıyla Instagram hesabınıza yönlendirebilirsiniz.

8) Yarışmalar Düzenleyin!

Başarılı bir Instagram yarıştırması oluşturmak size binlerce potansiyel takipçi kazandırabilir.  En iyi sonuçları elde etmek için katılımın mümkün olduğunca kolay olduğundan emin olun, yarışmayı markanıza bağlamak için markalı bir hashtag oluşturun.  En önemlisi insanların katılmaktan keyif alacağı şeyleri düşünün.

9) Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçeriklere ( User Generated Content – UGC) Markalı Hastagler Teşviş Edin!

Kullanıcıların markalı hastagler paylaşmaya teşvik etmek, marka bilinirliğini artırmanın ve Instagram takipçi sayınızı artırmanın harika bir yoludur.

Instagram Takipçi Arttırma İçin 12 Yol - 2022

10) Biyografinize Anahtar Kelimeler Ekleyin!

Instagram biyografinize eklediğiniz kelimeler ekleyin. Örneğin, Turkticaret.Net instagram hesabına markanın verdiği hizmetler ile ilgili anahtar kelimeler eklenmiştir. #domain #hosting vs.

11) Markalar ile Ortak Gönderiler Planlayın!

Ortak Gönderi paylaşımları ile, beğenileri ve yorumları paylaşabilecek ve birbirinizin topluluklarından yararlanabileceksiniz.  Ortak gönderilerin,  her iki hesap için de çalıştığından emin olmalısınız. Ortak gönderiler için reels ve kaydırmalı postlar hazırlayabilirsiniz.

Instagram’da daha fazla takipçi kazanmak zor gibi görünebilir fakat doğru teknikler ve stratejileri izlerseniz takipçi sayınızı kesinlikle artırabilirsiniz.