Teknoloji

Google Hesabı Silme İşlemi Nasıl Yapılır? 2023

Google hesabı silme kolaylıkla fakat dikkatle yapılması gereken bir işlemdir. Bu içeriğimizde nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız. Ayrıca hem gmail’in ne olduğu hem de gmail hesap silme işlemi nasıl yapılır gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Gmail Nedir?

Gmail, Google tarafından ücretsiz olarak sunulan bir e-posta hizmetidir. Yaygın kullanılan bir hizmet olması bu alanda birçok soru işaretine de sebep olabilir. Bir mail açtınız ve bir süre kullandınız diyelim artık o mailden e posta gelmesini istemiyorsunuz. Buna çare olarak mail hesabınızı kapatabilirsiniz. Hesap kapatma düşüncesi de sizi mail hesabı silme işlemi nasıl yapılır, telefondan e posta silme nasıl yapılır gibi sorulara yöneltecektir. Aşağıda adım adım e posta hesabı silme konusunu anlatacağınız, yararlanarak kullanmak istemediğiniz mail hesaplarınızı silebilirsiniz.

Google Hesabı Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yıllarca kullandığınız fakat daha kurumsal bir mail hesabına ihtiyacınızın olduğunu düşünerek kapatmak istediğiniz bir mail hesabı var diyelim; eski mailinizi kapatıp yeni bir tane hesap açmak doğru olacaktır. Bu işlemler için öncelikle bilmeniz gereken şey eposta silme işleminin kalıcı bir işlem olduğudur. Bu işlemi yaptıktan sonra bütün mailleriniz silinecektir, size mail gelmeyecek ve siz de o mail adresinden kimseye mail gönderemeyeceksiniz.

Mail doğrulaması yaparak giriş yaptığınız siteler, uygulamalar varsa öncelikle yeni mailinizi kaydetmelisiniz. Aksi taktirde o site ve uygulamalara erişemeyebilirsiniz. Bu bilgilere ek olarak sizin kapattığınız mail adresini de kimse tekrar alamayacaktır.

Şimdi adım adım google hesabı silme nasıl yapılır bakalım;

  1. Mail hesabınıza giriş yapın.
  2. Açılan sayfanın solundaki menüden Veriler ve Gizlilik kısmını seçin.
  3. Aşağı doğru ilerleyin ve Kullandığınız uygulama ve hizmetlerdeki veriler seçeneğine tıklayın.
  4. Açılan sayfada bu mailiniz ile kullandığınız google uygulamalarını, verilerinizi indirebileceğiniz ve silebileceğiniz seçenekleri göreceksiniz. Verilerinizi indirin veya silin seçeneğinden Bir Google hizmetini sil seçeneğine tıklayın.
  5. Tıkladıktan sonra hesabınıza giriş yapmanız gerekebilir.
  6. Giriş yaptıktan sonra çıkan uygulamalar arasından Gmail’in yanındaki çöp kutusuna tıklayın.
  7. Yukarıdaki işlemden sonra doğrulama yapmanız için sizden alternatif bir mail isteyecek. (Erişiminizin olduğu bir mail girmelisiniz.) Maili girip Doğrulama E-postası Gönder’e tıklayın.
  8. Mailinize gelen bağlantıdan adımları takip ederek google hesabı silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Gmail Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Telefondan Mail Adresi Silme

Bilgisayarın yanı sıra telefondan google hesabı silme işlemi de yapılabilir. Adım adım anlatalım;

  1. Telefonunuzdan Ayarlar’a girin sonrasında Google Hesabı’nı seçin.
  2. Açılan menüden Veriler ve Gizlilik kısmını seçin.
  3. Daha sonra bir hizmeti veya hesabı silmeye gelip bir hizmeti silme seçeneğine tıklayın.
  4. Sizden şifre girmenizi isteyecek, şifrenizi girin.
  5. Açılan Google hizmetleri arasından gmaili seçin ve Sil’e tıklayın.
  6. Daha sonrasında da adımları takip ederek Google hesabı silme işlemini tamamlamış olursunuz.

Iphone E-posta Hesabı Silme

Iphone cihazınızdan aşağıdaki adımları izleyerek eposta silme işlemi yapabilirsiniz.

  1. Iphonunuzdan gmail hesabınızı açın. Eğer uygulama yüklü değilse tarayıcınızdan hesabınıza girin.
  2. Gmail uygulamasına girdikten sonra profil fotoğrafınıza tıklayıp Google Hesabınızı yönetin’e tıklayın.
  3. Açılan sayfalan Veri ve kişiselleştirme seçeneğine tıklayıp açılan sayfada aşağı doğru ilerleyin.
  4. Aşağıda Bir hizmeti silme seçeneğini seçin ve Sil’e basın.
  5. Sonrasında kalan adımları takip edin ve cihazınızdan e posta hesap silme işlemini tamamlamış olun.

Google Hesabı Silme İşleminden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Silmek istediğiniz mail hesabına bağlı olan uygulamaları mutlaka kontrol edin. Banka hizmetleri, Instagram, Facebook, TikTok gibi sosyal medya hesaplarınızda kayıtlı olan mail adresini silmeniz durumunda ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu mail silme işleminden önce kullanmak istediğiniz mail adresini uygulamalar ve web sitelerinde kullandığınız mail adresi haline getirin. Detaylı ve uğraştıracak bir işlemdir fakat sonucunda bir kayıp yaşamamak için mutlaka bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

Tehlikeden dolayı kapatmayı tercih etmiyorsanız mail adresinizi kullanıma açık bir şekilde tutmayı da tercih edebilirsiniz. Eğer mailin açık olması sizin için tehlike yaratacaksa kesinlikle yukarıdaki hususlara dikkat ederek mail adresinizi kapatmalısınız. Böylelikle tehlikeyi ortadan kaldırabilirsiniz.

Bu yazımızda e posta nasıl silinir sorusuna yanıt verdik. Diğer makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle mail ile ilgili merak ettikleriniz varsa; mail hesabı nasıl açılır, Outlook gönderilmiş e-posta nasıl geri çekilir gibi bilgilendirici içeriklerimize bu bağlantıdan ulaşabilir ve sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.