Domain

Domain Transfer Nedir, Domain Transferi Nasıl Yapılır?

Domain transfer, bir registrar firmasında bulunan alan adının, başka bir registrar firmasına aktarması yoludur.  Aynı şekilde aynı firmadaki farklı bir müşteriye  alan adı satma ve devretme durumlarında da transfer işlemi yapılmaktadır.

Domain Transfer Neden Yapılır?

Domain transferi yapılmasının amacı; güvenlik, fiyat ve yönetim kolaylığı nedeni ile gerçekleşmektedir.  Kullanıcı deneyimi, gizlilik ve müşteri hizmetleri desteği gibi hizmetler de alan adı transferi etme nedenlerindendir. Örneğin, bir registrar  firmasında domain tescil işlemlerinizi gerçekleştirdiniz. Firmanın domain fiyatları ve sunmuş oldukları hizmetten memnun değilsiniz, tescil ettiğiniz alan adını farklı bir firmaya transfer edebilirsiniz. Domain Transfer süresi, 7 ila 15 gün arasında gerçekleştirilir.

Domain Transfer

Nasıl Yapılır?

Transfer işlemine başlamadan önce, alan adınızın transfer kilidinin açık olması gerekmektedir. Sonrasında domain transferi kodu alarak işleminizi başlatabilirsiniz.  Mevcut Firmanızın yönetim panelinden, ‘’ transfer kodu gönder’’ kısımlarından kodu alabilirsiniz. Authorization code olarak da adlandırılan bu kod kayıtlı e-mail adresinize gönderilecektir.

Mail adresinize gelen, domain transferi kodunu alan adı taşıma işlemi ile transfer ettiğiniz firmanıza gönderebilirsiniz. Her registrar firmasında farklılık göstersede genelde aldığınız kodun geçerlilik süresi yaklaşık  5 gündür. Bu süre içerisinde, transfer işlemlerinizi başlatmanız gerekmektedir. Kodu onayladığınızda  alanadı transfer işleminizi başlatmış olacaksınız. Domain transfer kodu süresini geçirdiğinizde yeni bir kod almanız gerekecektir.

Alan Adı Transfer Şartları

Alan adı transfer işleminizi gerçekleştirmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar sizin durumunuza uygun ise transfer işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Domain Transfer

  • Alan adınızın kayıtlı olduğu firmanıza bir borçlu olmamanız gerekmektedir. Bu durumda transfer işleminiz gerçekleşmeyecektir.
  • Kayıtlı mail hesabınız, çalışır ve aktif durumda olması gerekmektedir.
  • Alan adınızın transfer kilidinin açık olması gerekmektedir.
  • Transfer işlemi gerçekleştirebilmek için, alan adının asıl sahibi olunması gerekmektedir. Bu işlemi alan adının gerçek sahibi gerçekleştirebilmektedir.
  • Alan adınızın aktif durumda olması gerekmektedir.
  • Alan adı uzantısına göre değişiklik göstermek ile birlikte, domain tescil edildikten, 60 gün yani 2 ay geçtikten sonra, alan adı transfer işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  Ayrıca zorunlu olmamakla birlikte, alan adı bitiş tarihine daha 20 gün olmalı.

Sizde TURKTICARET.Net güvencesinde, sunulan uygun fiyatlardan yararlanmak, yönetim kolaylığı, müşteri hizmetleri  ve teknik desteklerinden faydalanmak için bir an önce domain transferi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın