Girişimcilik

Az Sermaye ile Yapılabilecek Karlı Yeni İş Fikri – 2023

Az sermaye ile hangi işe başlayabilirim diyorsanız bu liste tam size göre. Araştırmalara göre kendi işini kurmanın en güçlü motivasyonlarından biri kendi işinizin patronu olmaktır. Bir iş sahibi olmak size istediğiniz zaman, nerede veya nasıl çalışma özgürlüğü verir. 2022’de size az sermaye ile para kazandıracak iş fikirleri listesine bir göz atalım:

Az Sermaye ile Yapılabilecek Karlı Yeni İş Fikri

Online Kurslar Oluşturun!

Bir bilgisayarınız ve insanlara yardımcı olabilecek bir yeteneğiniz var ise, online kursların başlangıç ​​maliyetleri düşüktür. Online bir kursu geliştirmek için onu satın almak isteyen bir kitleye ihtiyacınız var ve bu kitlenin oluşturulması yıllar alabilir. Udemy gibi çevrimiçi kurs pazarları bu durumu aşmak için harika bir yol olabilir.

Mevcut Varlıkları Kiralama!

Airbnb 2008’de ortaya çıktığında, bir yabancının evini kiralama fikri tuhaf gelmişti herkese. Yıllar sonra artık her yerde ve insanların mevcut varlıkları para kazanma fırsatlarına dönüştürmelerine yardımcı oldu.

Temizleme Servisi

Başkalarının kendileri için yapamayacakları kirli işleri yapmaktan çekinmiyorsanız, bir temizlik işi kurmayı düşünün.  Temizlik işine başlamak oldukça kolaydır ve çok az sermaye ile başlayabilirsiniz. Kolayca girebileceğiniz bazı temizlik işleri şunlardır: Ev temizlik hizmetleri, Araç temizliği, Halı temizleme, Grafiti temizliği..

Serbest Yazarlık İşi

Serbest yazarlık, 2022 ve sonrasında başlaması en kolay online işlerden biri. Tüm ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve internet bağlantısı. Yaygın görüşlerin aksine, başlamak için gazetecilik, Türk dili ve Edebiyatı diplomasına sahip olmanız gerekmez.  Belirli bir alanda uzmanlığınız veya deneyiminiz varsa, o konuda yazarak başlayabilirsiniz.

Çocuk Bakımı

Çocuklarla aranız iyi mi? Neden çocuk bakarak meşgul ebeveynlere yardım eli uzatmıyorsunuz? Çocuk bakım işine başlamak için çok fazla ön yatırıma ihtiyacınız yok. Hatta evinizin rahatlığında başlayabilirsiniz.

Evcil Hayvan Bakımı

Evcil hayvan beslemekten hoşlanıyorsanız, bakımı sizler için kolay geliyorsa ise bir evcil hayvan bakım işine başlamayı düşünün. Başlangıçta ev hizmetleri sunarak başlayabilirsiniz. Ev hizmetleri evcil hayvan sahiplerinin evlerini ziyaret eder, evcil hayvanlarını bakımlarını üstlenir ve hizmetleriniz için ödeme alırsınız.

Drone Fotoğrafçılığı

Drone fotoğrafçılığına olan talep, son yıllarda eşi görülmemiş boyutlara ulaştı. Bir drone uçurmakta iyiyseniz veya  çabucak öğrenebileceğinizi düşünüyorsanız, drone fotoğrafçılığı işi muhteşem bir fikir. Düşük fiyatlarla Amazon’dan kendiniz için güzel bir drone alabilirsiniz ya da kirayabilirsiniz. Peki sizin için ideal müşteriler kimler olacak? Gayrimenkul hizmetleri, otel işletmecileri, düğün etkinliği, film ve müzik çekimleri ve daha fazlası.

Bloglama

Bugün hala blog yazarak para kazanabilir misin? Kısa ve basit cevap evet. Blog yazarlığı konusunda başarılı olmak için, rekabetin az olduğu bir niş bulmanız ve üzerine sıkı bir şekilde çalışmalısınız. Bir blog başlatmayı planlıyorsanız, doğru sunucu veya hosting çözümünü seçmek önemlidir.  Hemen Turkticaret.Net hosting çözümleri için tıklayınız.

Blog yazmak, üniversite öğrencileri, evde oturan anneler ve babalar, yazı yazmayı tutku haline getirenler vb. için iyi bir iş fikridir.

Az Sermaye ile Yapılabilecek Karlı Yeni İş Fikri

Sosyal Medya Yönetim Hizmeti

Sağlam bir online varlığa sahip olmak, bu dijital çağda, iş dünyasında ayakta kalmanın anahtarıdır. Günümüzde birçok şirketin neden sosyal paylaşım sitelerinde yer almak ve buradan etkileşim almak için uğraştığına şaşmamak gerek. Şirketlerin veya kurumların sosyal medya hesaplarını yönetmelerine yardımcı olarak bundan çok iyi paralar kazanabilirsiniz.

Evde Özel Ders

Evde özel ders, 2022 ve sonrasında denemeye değer benzersiz  iş fikirlerinden biridir. Evde özel dersin en mükemmerl yanı, bu tür bir hizmeti online veya fiziksel olarak sağlayabilmenizdir. Ve aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi öğretebilirsiniz: matematik, ekonomi, piyano, resim, tarih vb. Yeter ki bir alanda yeteneğiniz ve bilginiz olsun.

Video Düzenleyici

Google’dan sonra YouTube’un en büyük arama motoru olduğunu biliyor muydunuz?

Bu durum bize, video tüketiminin arttığını açık bir şekilde göstermektedir. Video popülaritesinin artışı ile birlikte, izleyicilerinize ulaşmak için yaratıcı fikirler ile videolar yapmanız önerilir. Video düzenlemede iyiyseniz, yeteneklerinize ihtiyaç duyacak birçok insan, kurum veya işletme var. Ayrıca, bazı video düzenleme programları ücretsizdir. Bu az sermaye ile işe başlamanıza kolaylık sağlar.

Kişisel Alışveriş

Kendileri için alışveriş yapacak vakti olmayanlara yardım ederek alışveriş becerinizi karlı bir iş girişimine dönüştürebilirsiniz. En mükemmel yanı,  bu işe başlamak için neredeyse hiçbir şeye veya sermayeye ihtiyacınız olmamasıdır. Sadece alışveriş tutkunuz yeterlidir. Bu işe başlamak için, mümkün olduğu kadar çok insana ulaşın. Ve alışveriş ihtiyaçları konusunda onlara yardımcı olabileceğinizi bildirin. İşletmenizi tanıtmak için web sitesi ve sosyal medya hesapları açmanız yararlı olacaktır.