Girişimcilik Sosyal Medya

Pinterest Nedir? A’dan Z’ye Pinterest Rehberi

Sosyal medya stratejinizi hızlandırmanın ve iş için Pinterest kullanmaya başlamanın zamanı geldi! Dünya çapında aylık 200 milyondan fazla Pinterest kullanıcısı var ve hepsi platformda faydalı, ilham verici fikirler arıyor ve paylaşıyor.

Pinterest’i iş için kullanmak, ürünleri ve hizmetleri sergilemek için mükemmeldir çünkü genellikle bir satın alma işlemi yapmaya hazırlanan pek çok kullanıcı için bir bilgi kaynağı görevi görür.

Pinterest Nedir A'dan Z'ye Pinterest Rehberi 1

Neden İşletmeler için Pinterest’i Kullanmalı?

Uygulama, insanların ilgi alanları ve hobileri için ilham ve fikir bulabilecekleri bir sosyal ağdır. Her fikir, kullanıcılar tarafından aranan ve kaydedilen bir resim olan Pin ile temsil edilir. Pinler ayrıca web sitelerine geri bağlantı verebilir, bu nedenle trafiği ve satışları artırmak için harikadır.  İşletmeler için en önemlisi, Pinler ile, insanların satın almak istedikleri ürünler hakkında daha fazla bilgi bulmalarına yardımcı olur.

Pinterest ile Instagram‘ı karşılaştırırken, güçlü bir pazarlama stratejisi olarak Pinterest’i Instagram’dan ayıran şey kolayca bağlantı ekleyebilme özelliğidir. Pinlere bağlantılar eklemek, bir kullanıcının dikkatini çeken Pin hakkında daha fazla bilgi edinmesini ve potansiyel olarak bir satın alma işlemi gerçekleştirmesini çok kolaylaştırır. Pinterest, diğer platformlardan 3,8 kat daha fazla satış sağlıyor ve Pinner’ların %87’si Pinterest sayesinde bir ürün satın alıyor.

Pinterest Hedef Kitlesi Nedir?

Türkiye Y kuşağının yarısı kullanıyor ve  kitlenin %66’sı 25-54 yaş arası kadın. Pinterest’teki en büyük ilgi alanları moda, yemek, otomobil, iç mekan ve seyahat.

Pinterest bir Uygulama mı Değil mi?

Pinterest’i hem mobil cihazınızda hem de masaüstünüzde kullanabilmeniz için bir uygulama sunar. Siteyi;  Chrome, Firefox ve Microsoft Edge’i  gibi tarayıcıları kullanarak masaüstünde ve iOS veya Android için mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

çalışmaya başlamak için ücretsiz bir hesap oluşturun ve ardından keşfetmeye başlayın.

  • Pinterest.com’a gidin. Web sayfasının sağ üst köşesinde Kaydol’u seçin.
  • E-postanızı girin, bir şifre oluşturun, yaşınızı girin ve Devam’ı seçin.

Pinterest Nedir? A'dan Z'ye Pinterest Rehberi

  • Hoş Geldiniz mesajı göreceksiniz . Devam etmek için İleri’yi seçin.
  • Bir cinsiyet kimliği seçin.
  • Bir dil seçin ve daha sonra ülkenizi veya bölgenizi seçin.
  • Bazı ilgi alanlarını seçin (daha fazlasını daha sonra ekleyebilirsiniz), ardından Bitti öğesini seçin.
  • İlgi alanlarınıza göre bir başlangıç ​​ana sayfa akışı oluşturur. Gördüğünüz resimlere Pin denir.
  • Hakkında daha fazla bilgi edinmek için beğendiğiniz bir Pine tıklayın. Resmi kimin yüklediğini ve yorumları göreceksiniz.

  • Görüntüyü bir panoya kaydetmek için Kaydet’i seçin.
  • Yükleyiciyi takip etmek ve Pinlerini görmek için Takip Et’i seçin.
  • Kaydet’i seçtiğinizde , yeni bir pano oluşturmanız istenir. Panoya bir ad verin ve Oluştur öğesini seçin.
  • Bir görseli bir sonraki seçip kaydettiğinizde, size onu mevcut panonuza kaydetme veya yeni bir pano oluşturma seçeneği sunar.
  • İstediğiniz zaman ana sayfa akışınıza geri dönmek için Ana Sayfa’yı seçin. Gördüğünüz Pinler, beğendiğiniz ve kaydettiğiniz Pinlere göre sürekli olarak güncellenir.
  • Trend olan fikirleri ve ilgi alanlarınızla ilgili konuları görmek için sol üst köşedeki Bugün sekmesine gidin.
  • Takip ettiğiniz kişilerin ve panoların en son pinlerini görmek ve ilgi alanlarınıza göre kimi takip edeceğiniz konusunda öneriler bulmak için Takip edilenler sekmesine gidin.

Business Profilinizi Ayarlama

Halihazırda bir  kişisel profili oluşturduysanız, kişisel hesabınızı bir işletme profiline nasıl dönüştüreceğinizi öğrenmek için 2. adıma geçin.

  • Kişisel bir profiliniz varsa, yeni bir hesap oluşturabilmeniz için oturumu kapatmanız gerekir. Bunu masaüstü uygulamasından yapmak için ekranın sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayın ve ‘Oturumu kapat’ı seçin.
  • Ardından, İşletmeler için Pinterest’e gidin ve “İşletme Olarak Katılın”ı tıklayın. İşletmeniz ve hesabı yönetecek kişi hakkındaki ayrıntıları doldurun. Bu tamamlandığında, Pinterest’in Hizmet Şartlarını okuyup kabul edin ve Hesap Oluştur’a tıklayın.  Bu kadar! Artık Sabitlemeye başlamaya hazırsınız.

Business Profiline Dönüştürme

Halihazırda kişisel bir hesabınız varsa ve Pinterest for Business hesabına geçiş yapmak istiyorsanız geçiş yapmak çok kolay!

  • Öncelikle profilinize giriş yapın.
  • Ardından, ekranınızın sağ üst köşesindeki üç nokta sembolüne tıklayın ve “Hesabınızı yükseltin” seçeneğini seçin.
  • İşletmeniz ve hesabınızı kimin yöneteceği hakkında bilgileri doldurmanız gerekecek ve formu doldurduktan sonra “Bitti”yi tıklamanız yeterli olacaktır.
  • Bu adımları tamamladıktan sonra artık Pinterest Analytics ve Pinterest Reklamları gibi tüm Pinterest for Business profili özelliklerini göreceksiniz!

Pinterest Nedir A'dan Z'ye Pinterest Rehberi 2

İşletmeler için Pinterest’e Başlarken Temel Bilgiler

Pinterest’in, kullanıcıların uygulamada saatler geçirmesini sağlama formülü dört temel özelliğe indirgenmiştir. Arama, akış, iğnelemeler ve panolar.

Arama: Pinterest’i bir sosyal ağ olarak düşünmek yerine, görseller için bir arama motoru olarak düşünün.  Örneğin; Bir kullanıcı “sarı sandalet” araması yapsın. Moda markalarından, online satıcılardan, influencerdan, moda dergilerine ve diğer kullanıcılardan binlerce Pin görünecektir.

Bir Google aramasına benzer şekilde, bir kullanıcı Arama çubuğuna bir arama terimi yazdığında, o anahtar kelime için en iyi sonuçları gösterir. Ancak, Google’ın arama sonuçlarında olduğu gibi “sonraki sayfaya gitmeniz” gerekmez; bunun yerine, ilgili Pinleriniz bitene kadar kaydırmaya devam edin.

Pinterest Beslemeleri: Ana Sayfa, Keşfet ve Takip Etme

İlginizi çeken konularda yeni ilham ve fikirler bulmakla ilgilidir. Bu nedenle uygulama; Pinlere göz atmak ve aradığınız ilhamı bulmak için kullanabileceğiniz üç akış oluşturdu!

Anasayfa

Pinterest ana sayfa akışınız, takip etmeyi seçtiğiniz kişiler, konular ve panolar tarafından kaydedilen bir Pin koleksiyonudur. Ana sayfa akışınızda, beğenebileceğiniz benzer Pinleri bulmanıza yardımcı olmak için panolarınızdan veya son etkinliğinizden ilham alan Pinler de bulunur.

Ana sayfanız da tamamen mevcut zevklerinize ve davranışlarınıza göre kişiselleştirilir. Bu, yeni hesapları Sabitlemek ve takip etmek için ne kadar çok zaman harcarsanız, ana sayfa akışınızın size o kadar çok göstereceği anlamına gelir. Size ve ilgi alanlarınıza özel olarak uygun içeriklerle dolu olacak!

Keşfet Akışı

Instagram’daki Keşfet sayfasına benzer şekilde, bu sayfa, kullanıcıların Pinterest’teki trend konular ve en popüler Pinler hakkında ilham aldığı yerdir. Uygulama ekranınızın altındaki veya masaüstü sürümünün sağ üst köşesindeki pusula simgesine dokunmanız yeterlidir.

Keşfet akışı, Pinterest’teki yeni trendleri sergilemekle ilgili olduğundan, Pin sonuçları düzenli olarak değişir ve insanların platformdaki yenilikleri görmek için daha düzenli bir şekilde geri gelmelerini amaçlar.

Takip Etme

Ayrıca Pinterest’teki hesapları, konuları ve panoları ‘takip edebilirsiniz’. Takip ettiğiniz hesapların yeni gönderilerini görmek için, Pinterest’in masaüstü sürümünün üst kısmındaki gezinme çubuğundaki “Takip edilenler” simgesine tık yeterlidir.

Bu sayfa aynı zamanda kronolojik sırada görünür, böylece takip ettiğiniz hesaplara ve panolara göre yeni gönderileri takip edebilirsiniz.

Panolar

Panolar, Pinlerinizi kaydettiğiniz yerdir. Bir marka veya işletme olarak, Pinlerinizi düzenlemek ve kategorize etmek için bir pano koleksiyonuna sahip olmak, böylece takipçileriniz ilgilerini çeken panoları kolayca arayabilir, bulabilir ve takip edebilir.

Pinler

Pinterest’in dünyası, Pin adı verilen yüksek kaliteli görseller etrafında döner. Bir web sitesine bağlanmadan bir pin oluşturabilirsiniz, ancak Pinterest’i iş için kullanıyorsanız, onu tekrar web sitenize bağlamanız şiddetle tavsiye edilir. Her Pin, bir çevrimiçi mağaza, dergi, blog veya şirket web sitesi gibi, kaynaklandığı web sitesine geri bağlantı verebilir. Bu nedenle, bilgilendirici alt yazılara sahip göz alıcı Pinlere sahip olmak, işletmeniz için Pinterest’te güçlü bir takipçi kitlesi oluşturmanın en iyi yoludur!