Teknoloji

Sectigo SSL (Comodo) Nedir?

Sectigo SSL eski adıyla Comodo’dur.  Sectigo hala dünya çapında 150’den fazla ülkede 100.000.000’den fazla dijital sertifika yayınlayan aynı şirkettir. 1 Kasım’dan itibaren Comodo CA’nın adı Sectigo olmuştur. Yalnızca şirket adı değil, tüm marka ve ürün adları da değiştirildi.

Neden Sectigo SSL Olarak Değiştirildi?

Geçen yıl Comodo’nun sertifika bölümü Comodo CA, Francisco ortakları tarafından satın alındı. Comodo, Comodo Siber Güvenlik olarak devam etmektedir. Comodo CA, pazarda kafa karışıklığı yaşamamak için şirket adını Sectigo olarak değiştirdi ve yeni bir marka olarak piyasaya sürdü. Orijinal Comodo Group, Hizmet Olarak Güvenlik ürünleri ve antivirüs yazılımı sunan siber güvenlik alanında hala varlığını sürdürüyor.Yani Comodo CA, Sectigo olarak yeniden doğuyor.

Eski Comodo SSL sertifikalarıyla korunan web sitelerinin ziyaretçileri için herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Comodo, Kasım 2019’da yeniden markalaşma tamamlanana kadar tarayıcılarda Sertifika Yetkilisi olarak gösterilmeye devam edecek.

Sectigo SSL (Comodo) Nedir 1

SSL Sertifikası Sahipleri

Comodo sertifika sahipleri için etkisi küçük olacaktır; tüm Comodo sertifikaları çalışmaya devam edecek ve tarayıcılar ve uygulamalar tarafından güvenilmeye devam edecektir. Kök yapısı değişmez, bu nedenle herhangi bir ayarlama veya yeni kurulum gerekmez. Trust logosunun Sectigo Trust Seal (Secured by Sectigo) ile değiştirilmesi gerekiyor.

Comodo CA markasını kullanıyorsanız, ürün adlarını ve güven logolarını güncellemeniz gerekir.

Sectigo SSL Faydaları Nelerdir?

  • Müşterinin güvenini arttırır. Asma kilit, müşterilere bilgilerinin tehlikeye girmeyeceğine dair güvence verir. Veriler amaçlanan hedef sunuculara gönderilecek ve yetkisiz üçüncü şahıslara yönlendirilmeyecektir.
  • Hassas bilgileri kimlik avı saldırılarına karşı korur. Kimlik avı siteleri , amacı sizi kredi kartınız veya sosyal güvenlik numaralarınız gibi değerli bilgileri göndermeniz için kandırmak olan ünlü web sitelerinin sahte kopyalarıdır. Genişletilmiş doğrulama sertifikaları, adres çubuğunda web sitesi sahibinin tam işletme adını göstererek sizi kimlik avı saldırılarına karşı korur. Kimlik avı sitesi operatörleri, kapsamlı doğrulama gereksinimleri nedeniyle bir EV sertifikası alamazlar.
  • Daha iyi arama motoru sıralamalarına sahip olun. HTTPS, dünyanın en büyük arama motorlarından biri olan Google tarafından bir sıralama sinyali olarak kabul edilir.

Sectigo SSL (Comodo) Nedir 2

Web Sitenize SSL Nasıl Eklersiniz?

  1. TURKTICARET.Net SSL Hizmetlerinden bir sertifika satın alın. TURKTICARET.Net’ten alınan sertifikalar, ziyaretçileriniz tarafından kullanılan tüm popüler internet tarayıcıları (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, vb.) tarafından tanınır.
  2. Sertifikayı etkinleştirin ve yükleyin. Siteyi kendiniz yönetiyorsanız, tamamlamanız gereken iki adım, bir sertifika imzalama isteği (CSR) oluşturmak ve ardından sertifikanızı yüklemektir.
  3. Tüm sitenizi HTTPS’ye dönüştürün – Sertifikanızı hedef sayfalarınıza yükledikten sonra, tüm içeriğin güvenli bir şekilde sunulması için sitenizi değiştirin.