Teknoloji

Ktunnel Proxy Nedir, Ne İşe Yarar?

Proxy nedir ile başlamamız gerekir ise, kullanıcıların internete bağlanabilmelerini sağlayan, ağ tabanlı saldırılara karşı korunabilmenizi sağlayan bir servistir.  Bir anlamda da Proxy sunucusu kullanıcıların ziyaret etmek istediği herhangi bir web sayfasına bağlanması için aracılık eden bir sunucu çeşididir. Peki Ktunnel Proxy ne işe yarar, ktunnel alternatif özellikleri nedir, ne işe yarar? Yazımızın devamını inceleyerek tüm bu soruların cevabına detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Ktunnel Proxy Nedir Ne İşe Yarar 1

Ktunnel Proxy  Ne İşe Yarar?

Ktunnel ile DNS sunucuları yardımıyla engellenen sitelere erişebilirsiniz. Bugünlerde Ktunnel ile birlikte adından sıkça söz ettiren Dtunnel ve Vtunnel gibi siteler de aynı geliştiriciye aittir. Herhangi bir kurulum yapmadan IP adresinizi gizleyerek internette gezinebilirsiniz. Ktunnel’i çalıştırmak için önce siteyi ziyaret etmelisiniz. Daha sonra server seçerek siteye girebilir, ziyaret etmek istediğiniz adresi kutucuğa girip “Ktunnel Surf” yazısına tıklayabilirsiniz. Ktunnel UK gibi uzantılarla Proxy, her ülkeye özel erişim sağlayarak birden fazla bölgeden bağlanmanıza olanak tanır. Giremediğiniz web sitelerine erişebilir ve daha güvenli bir şekilde gezinebilirsiniz. Ayrıca kişisel verilerinizi koruyabilir ve Ktunnel’i telefonunuzda kullanabilirsiniz. Ktunnel’i Android telefonunuzda kullanabilirsiniz, ancak onu güvenilir bir yerden indirmeniz gerekir. Güvenilmeyen bir yerden indirirseniz verileriniz yanlış ellere geçebilir.

Ktunnel Özellikleri

  • IP adresiniz ve bilgileriniz gizli kalır. Girmiş  olduğunuz web sitesi sizin IP adres bilgilerinizi değil başka bir vekil sunucu IP adresini görür.
  • Engellenmiş olan içerikleri görebilirsiniz. Günümüzde birçok web site bazı sebeplerden dolayı engellenmektedir. KTunnel ile engellenmiş sitelere girebilirsiniz.
  • Web sitelerin yüklenme süreleri azaltır. Bunu nedeni vekil sunucu, yüklemiş olduğu içerikleri ön belleğe eklemektedir. Ön belleğe alınan bir siteye ulaşım sağlanmak istendiğinde daha hızlı bir yükleme süresi gerçekleşmektedir.
  • Ktunnel Proxy ile kötü amaçlı web site adreslerini filtreler. Vekil sunucu, sitede herhangi bir tehlike olduğunu düşünür ise, kullanıcının web adresine girmesini engeller. Bu adresten size gelebilecek kötü amaçlı yazılım vekil sunucunun cihazına bulaşabilir. İnternette dolaşırken cihazlarınızı korumak için anti virüs programları ile cihazlarınızı desteklemeyi unutmamalısınız etmemelisiniz.

Ktunnel Proxy Nedir Ne İşe Yarar 2

En İyi Ktunnel Proxy Alternatifi Olacak Siteler

Geçmişte ktunnel alternatif olarak sayısı özellikle 2008’de çok sınırlıyken, bugün durum böyle değil. Bunun yerine günümüzde Ktunnel’e benzer şekilde çalışan birçok proxy hizmetinin bulunduğundan söz edilebilir. Öyle ki, bu tür bir proxy hizmeti aramaya başladığınızda, benzer özelliklere sahip bu kadar çok web sitesine rastlamak kafa karıştırıcı olabilir. Ancak bu noktada proxy sunucuların yukarıda bahsettiğimiz risklerini de göz ardı etmemeliyiz. Dolayısıyla zaten basit işlevselliğe sahip bu platformlarda dikkate alınması gereken en önemli faktör güvenliktir. Bu anlamda proxy hizmeti olarak kullanabileceğiniz en güvenilir Ktunnel proxy hizmetlerini listeledik.

1.Kproxy

Proxy sunucusu Kproxy, Ktunnel’in alternatiflerinden biridir ve web tabanlı bir proxy aracıdır. Sistem, güvenli ve hızlı altyapısı ile kablolu ve kablosuz bağlantıya uygundur. Ek olarak, platformda Chrome ve Firefox eklentileri bulunur ve ücretsizdir.

2.Hide.me

1800’den fazla sunucuyla Hide.me, bağlantı kesilmelerini ve benzeri durumları iyi bir şekilde ele alan bir proxy hizmetidir. DNS, IPv4, IPv6 ve WebRTC gibi sızıntılara ve 3. parti uygulamalara karşı kapsamlı koruma sağlar.

3.ProxySite

Proxy web sitesi ProxySite, güçlü şifreleme protokolleri ile çevrimiçi gizliliğinizi korumanıza olanak tanır ve birçok yerde bulunan sunucuları kullanarak İnternet’te hızlı ve güvenli bir şekilde gezinmenize olanak tanır. Ktunnel’e alternatif olarak kimliğinizi gizler ve daha fazla erişim sağlar.