Teknoloji

En İyi Link Kısaltma (URL) Siteleri 2024 (Güncel Liste)

En iyi link kısaltma siteleri, URL’nizin uzunluğunu azaltan bir web siteleridir. (Uniform Resource Locator). Buradaki amaç, web sayfası adresini hatırlaması ve izlemesi daha kolay bir hale getirmektir. Özellikle alt sayfalarınızın linklerine UTM eklediğinizde linkleriniz epeyce uzamaktadır. Bu linkleri sosyal medyada kullanmak, sms ile müşterilerinize göndermek hoş bir görüntü sağlamayacaktır. Link kısaltma siteleri ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Bugün piyasada Bit.ly, T.Ly, Cutt.ly, Bc.vc ve Tinyurl.com dahil olmak üzere birçok URL kısaltıcı var. Seçtiğiniz URL kısaltma hizmeti, yeni bağlantı ile orijinal URL arasındaki bağlantıyı sürdürecektir. Bu, yeni bağlantınızı tıklayan herkesin orijinal sayfaya yönlendirileceği anlamına gelir.

Kısalink Nedir?

Araştırmalar, uzun URL’lerle karşı karşıya kaldıklarında, çoğu internet kullanıcısının başlangıçta bağlantının spam olduğuna inandığını göstermiştir, bu nedenle kısa URL’lerin sitelerine trafik çekmek isteyenlere neden çekici geldiğini görmek kolaydır. URL’niz, web sitenizin yapacağı ilk izlenimdir, ancak insanların genellikle gözden kaçırdığı bir şeydir.

İnsanların daha kısa bir URL’yi daha saygın bir siteyle ilişkilendirme konusunda doğal bir eğilimi vardır. Uzun bir karakter ve harf dizisi gördüklerinde, kullanıcılar web sitesi hakkında endişe duyabilirler. Birçok sitenin uzun URL’leri olmasına rağmen, kullanıcılar yine de kısaltılmış bir URL ile ilişkilendirir.

Neden Link Kısaltılmalıdır?

Kısaltılmış URL’ler estetik açıdan daha hoştur. Bir URL’yi kısaltmak, gereksiz bilgileri maskelemenizi sağlar. Twitter ve diğer bazı hizmetler karakter uzunluğunu sınırlar, bu nedenle kısaltılmış bir URL herhangi bir platformda paylaşmayı kolaylaştırır. Derinlemesine araştırma analizi, karşılaştırılabilir sitelere veya uzun URL’lere sahip sayfalara kıyasla, daha kısa URL’lerin daha sık paylaşıldığını göstermektedir.

Aşırı uzun URL’leri maskeleyerek Güvenilirliği artırın. İnsanlar, doğası gereği, uzun bağlantılardan çok daha kısa URL’lere güvenme eğilimindedir. Birden fazla rastgele karakter içeren son derece uzun bir bağlantı içeren bir Facebook mesajı veya e-postası aldıysanız, ne demek olduğunu anlayabilirsiniz: Bazen bağlantıya güvenip güvenmemekten emin olamayabilirsiniz. Ancak önemli bir nokta var: çünkü kısa URL’ler genellikle zararlı URL’leri maskelemek için kötüye kullanılır.

En iyi link kısaltma (URL) Siteleri 2022 (Güncel Liste) 1

Uzun Bir Linki Nasıl Kısaltılır? Link Kısaltma Siteleri

URL kısaltıcıları güçlü kılan çeşitli avantajların birleşimidir. Birden fazla sosyal medya sayfasını aktif olarak yönetiyorsanız, güzel bir çözüm olacaktır.

İşte hemen deneyebileceğiniz popüler en iyi link kısaltma siteleri :

  • bit.ly
  • Rebrandly
  • cutt.ly
  • BL.INK
  • tinyurl.com

Bit.ly İle Nasıl Link Kısaltılır?

Bitly’yi kullanarak ücretsiz olarak kısaltılmış URL’ler oluşturabilir veya Bitly’nin ücretli planlarına da abone olabilirsiniz. Ücretli bir Bitly hesabının avantajı, şirketinizin adına benzeyen kişiselleştirilmiş kısa URL’ler oluşturabilmenizdir. Bu markalaşma için gayet kullanışlıdır.

Ücretli bir hesabın avantajlarına ihtiyacınız olmasa bile, tüm kısaltılmış URL’lerinizi ve ne sıklıkta tıklandığını izleyen bir gösterge panosuna erişmenizi sağlayan ücretsiz bir Bitly hesabı oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz kısa URL’leri yönetmek için uygundur.

Bir URL’yi nasıl kısaltacağınız aşağıda açıklanmıştır.

1. Kısaltmak istediğiniz URL’yi kopyalayın.

2. Web tarayıcınızda Bitly’yi açın .

3. URL’yi “Bağlantınızı kısaltın” alanına yapıştırın ve “Kısalt”ı tıklayın.

4. Yeni URL’yi almak için “Kopyala”yı tıklayın.

Rebrandly İle Link Nasıl Kısaltılır?

Listemizdeki diğer tüm uygulamalar gibi harika bir Link Kısaltma aracıdır. Rebrandly,  markaların web’den kendilerine referans veren içeriğe yönelik bağlantıları özelleştirmekten değer elde ettiğini savunuyor. Ücretsiz planları sayesinde tüm URL’i özelleştirebilirsiniz.

Rebrandly, bağlantıya kimin tıkladığına ilişkin verileri ve otomatik QR kodu oluşturmak için bazı araçlar içermektedir.

En iyi link kısaltma (URL) Siteleri 2022 (Güncel Liste) 2

Cutt.ly İle Link Nasıl Kısaltılır?

Cuttly, tüm bağlantılarınızı sezgisel bir şekilde yöneteceğiniz bir platformdur. Cuttly, gelişmiş bir tıklama analitiği sistemi sayesinde hedef kitlenizi ve bağlantılarınız için tıklama oranlarını tanıyarak size yol gösterecek bir araçtır. Mevcut kısa bağlantı yönetimi özelliklerini kontrol edebilirsiniz.

  1. Hemen cutt.ly internet sitesini ziyaret edin.
  2. URL’yi kısaltma alanına yapıştırınve Kısalt’ı tıklayın.
  3. Yeni URL’yi almak için Kopyala’ya tıklayın.

Bl.lnk İle Link Nasıl Kısaltılır?

Trend olan bağlantıları ve genel istatistikleri gösterirken, detaylı olarak analizde etmektedir. Ayrıca günün saatine göre tıklamaların detayına inebilirsiniz. Kısaltılmış bağlantılarınıza ekleyebileceğiniz, bağlantı trafiğinizi görüntülemenize sağlar ve kampanyaları izlemek, optimize etmek için oldukça kullanışlıdır.

Oluşturduğunuz bağlantı sayısına göre küçük işletmelere ve ekiplere çeşitli seçenekler sunmak için farklı ücretli planları vardır. Ücretsiz hesap sahipleri 1.000 aktif bağlantı oluşturabilir, markalı bağlantılar için özel alan adı oluşturabilmektedir.

TinyURL İle Link Nasıl Kısaltılır?

En iyi link kısaltma siteleri arasında olan TinyURL başka bir yaygın kısaltıcıdır. Bitly’den farklı olarak, tamamen ücretsizdir – ücretli abonelik sürümü yoktur – ve pano seçeneği yoktur. Bu basitlik, kısa bir URL’yi hızlı ve kolay bir şekilde oluşturması gereken kişilerin favorisi haline getirir.

Ücretsiz olduğu için sitede çok fazla reklam olduğunu unutmayın. Ziyaret etmeden önce bir reklam engelleyici kurmak isteyebilirsiniz.

TinyURL’yi nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Kısaltmak istediğiniz URL’yi kopyalayın.
  2. TinyURL’yi web tarayıcınızda açın .
  3. URL’yi “URL Girin” alanına yapıştırın.
  4. Kısaltılmış URL’nizin belirli bir kelime öbeği içermesini istiyorsanız, bunu “Özel takma ad” alanına girin. Veya alanı boş bırakıp Tinyurl’ün sizin için rastgele bir web adresi oluşturmasına izin verebilirsiniz.
  5. TinyURL Yap!” seçeneğini tıklayın.
  6.  Sonraki sayfada TinyURL yeni, kısaltılmış URL’yi görüntüler. URL’yi kullanmak için “Panoya kopyala”yı tıklayın.