Domain

Alan Adı Transfer Etmeniz İçin 8 Neden

Transfer işlemine başlamadan önce, alan adınızı transfer etmenin iyi bir fikir olup olmadığını anlamak önemlidir. Bu makalede, alan adınızı yeni bir kayıt kuruluşuna aktarma zamanının geldiğini ve neden Turkticaret.Net’i seçmeniz gerektiğinizi sizlerle paylaşacağız.

Alan adı kaydı nasıl çalışır?

Alan adı kayıt şirketleri, domain olarak da bilinen web sitelerinin adlarını kaydeden işletmelerdir. Bu, alan adının kaydeden kişiye özel olmasını ve başka biri tarafından tescil edilmemesini sağlar. Alan adlarını kaydettirmek için, bir kayıt kuruluşunun ICANN tarafından akredite edilmesi gerekir. Bu akredistasyon kayıt kuruluşunun denetlenmesini, alan adlarının satılabilmesini ve icann’e bildirilerek kaydedilmesini sağlar. Dolayısıyla alan adı kaydında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, alan adı kayıt şirketinin ICANN akredistasyonuna sahip olmasıdır.

Alan Adı Transfer Etmeniz İçin 8 Neden 1

Neden Alan Adı Transfer Etmelisiniz?

Alan adınızı yeni bir kayıt operatörüne taşımayı mı düşünüyorsunuz? İşte bu hareketi başlatmanız ve Turkticaret.Net‘i seçmeniz için 8 neden;

1. Alan adı satışı

Bir alan adını transfer etmeniz gerekebilecek ana sebeplerden biri alan adını başka bir kullanıcıya satmış olmanızdır. Bir alan adını başka birine sattığınızda, her zaman otomatik olarak transfer edilmez. Birisi alan adını satın aldığında, bir alan adı transfer başlatmanız gerekir. Alan adı transfer ederken (özellikle alan adınızı veya web sitenizi satıyorsanız), alan adının herhangi bir kesinti yaşamasını istemezsiniz. Bunun için alan adınızın kayıtlı olduğu kuruluştan öncelikle alan adı transfer kilidini kaldırmalı daha sonrasında transfer kodunu alarak, transfer edeceğiniz firmaya iletmelisiniz.

2. Daha düşük fiyat

Birçok üst düzey alan adı nispeten pahalı olabilir. Özel alan adlarının maliyeti daha da yüksek olabilir. Turkticaret.Net, uygun fiyatla transfer şansı sunarken, alan adınızın kayıtlı olduğu firmada yenileme ücreti çok daha fazla olabilir. Bunun asıl sebebi kayıt şirketlerinin anlaşmalı kuruluşları, yani domain uzantılarını sağlayan registrylerde kampanyaların genelde tescil ve transfer üzerine kurulu olmasıdır. Fakat bazı alan adı kayıt kuruluşları aynı alan adı uzantısını yenilemek için yılda 19,99 dolardan fazla ücret alabilir. Alan adınızı transfer edip etmemeyi düşünürken, transfer maliyetini, bir yıllık yenileme maliyeti ile kıyaslayarak karar verdiğinizden emin olun.

Alan Adı Transfer Etmeniz İçin 8 Neden 2

3. Daha iyi hizmet

Daha iyi hizmetler sunabilecek yeni bir alan adı kayıt şirketi arıyorsanız, geçiş yapmanın zamanı kesinlikle gelmiş olabilir. Her alan adı kayıt kuruluşunun, alanlarınızı yönetmek için basit bir hesap paneli yoktur. Alan adı kayıt operatörünüzün bu işlemleri yürütemediğini düşünüyorsanız, daha iyi bir kayıt operatörüne geçmeyi düşünün. Alan adı transferlerinin tamamlanması altı gün kadar kısa sürebilir.

Daha iyi bir kayıt şirketi ararken şunları göz önünde bulundurun: 7/24 canlı müşteri desteği; SSL sertifika hizmetleri; alan adı tabanlı e-postalar; çok faktörlü kimlik doğrulama; ve gizlilik denetimleri. Turkticaret.Net tüm bu hizmetleri müşterilerine ücretsiz sunar. Yani alan adı kayıt kuruluşunuz bunların hepsine sahip değilse, geçiş yapma zamanının geldiğini düşünebilirsiniz. Unutmayın dijital 7/24 canlıdır, bu süreçte sizinle uyanık kalacak bir ekibe ihtiyacınız olacak!

4. Hosting ve Alan Adlarını Aynı Şirkette Barındır

Alan adı kayıt şirketleri ve web barındırıcıları her zaman aynı olmak zorunda değildir. Ancak, hosting firmanızı kayıt operatörünüzle aynı şekilde değiştirmek, hizmetleri bir araya getirmek ve ek paradan tasarruf etmek için kolay ve düzenli bir yoldur. Turkticaret.Net hem web barındırma hem de alan adı kaydı sunmaktadır. Bir alan alanını Turkticaret.Net’e taşıdığınızda, tüm web sitelerinizi burada da barındırabilirsiniz. Turkticaret.Net, paylaşımlı hosting, bayi hosting, WordPress hosting, e-posta hizmeti ve daha fazlasını sunar. Web barındırma hizmetlerinizi ve alan adı kayıt hizmetlerinizi birleştirerek tüm bilgilerinizi tek bir yerde kolayca tutabilirsiniz. Böylelikle olası bir durumda tek bir ekip ile iletişime geçerek tek elden kontrol edebilirsiniz.

Alan adlarınızın ve barındırma sağlayıcınızın aynı şirketten gelmesi kötü bir fikir değildir.

5. Alan adlarını tek şirkette topla

Alan adlarını transfer etmenin diğer bir yaygın nedeni, alanlarınızın birden çok kayıt kuruluşuna dağılmış olmasıdır. Tüm alan adlarınızı birleştirerek, bunların yönetimini daha kolay hale getirecektir. Yalnızca bir şirkete ödeme yapmanız gerekir ve tüm hizmetleriniz de tek bir noktada mevcuttur. Birden fazla alan adı kayıt kuruluşuyla zaman ve çaba harcamak yerine, tek bir kayıt şirketi kullanarak tüm üst düzey alan adlarınızı tek bir yerde toplayabilir. Bu da yenileme döneminde bazı domainleri gözden kaçırmanızı engeller, Turkticaret.Net ile tek bir müşteri temsilcisi üzerinden tüm domainlerinizi yönetebilmenizi sağlar.

Alan Adı Transfer Etmeniz İçin 8 Neden 3

6. Mükemmel müşteri hizmeti

Tüm alan adı kayıt şirketleri malesef mükemmel düzeyde müşteri hizmeti sunmaz. Tahmin edebileceğiniz üzere birçok alan adı kayıt şirketi, web sitesi sahiplerinin müşteri hizmetleri ihtiyaçlarına bakılmaksızın yalnızca kazancını maksimize etmek için işletilmektedir. Bu yeni alan adı kayıtları satın alırken, alan adı transfer ederken veya diğer hizmetleri alırken gecikmelere neden olabilir. Mevcut sağlayıcınızın müşteri hizmetleri söz konusu olduğunda bu hizmeti yetersiz hissediyorsanız, yeni bir sağlayıcıya geçme zamanı gelmiş olabilir.

Turkticaret.Net 7/24 müşteri desteği sunar. Turkticaret.Net personeli, alan adınızı transfer sürecinde ve hizmetlerimizle ilgili diğer sorularınızda size yol gösterecektir.

7. Gizliliğe ve güvenliğe değer veriyorsunuz

İnternet varlığınız ve gizliliğiniz yalnızca alan adı kayıt kuruluşunuz kadar güvenlidir. Bir alan adı kaydettirdiğinizde, alan adlarını yönetmekten sorumlu uluslararası kuruluş olan ICANN için genel kayıt bilgilerini sağlamalısınız. Bu kayıt, uygun taraflarca alan adı sahipliğinin sağlanmasına yardımcı olur. Turkticaret.Net bu bağlamda gizliliğe değer verir ve belirli TLD’ler için ömür boyu alan adı gizliliği koruması sunar. Kvkk’ya tamamen uyumlu çalışarak kişisel bilgilerinizi güvende tutar.

8. Alan adınız güvenilir bir kayıt operatöründe barınmalı

Her alan adı kayıt kuruluşu güvenilir veya uzun ömürlü değildir. Bazı alan adı kayıt şirketleri, diğer küçük şirketleri satın alır ve aynı performansı gösteremez. Bu da kullanıcıları destek veya hizmetlerden yoksun bırakır. Bazı alan adı kayıt şirketleri, kayıt hizmeti sunabilir ve paranızı alıp sorun yaratabilir.

Öte yandan, Turkticaret.Net gibi güvenilir kayıt şirketleri, web barındırma konusunda 23 yıllık deneyime sahiptir. 1999 yılından bu yana, Turkticaret.Net milyonlarca kayıtlı alan adına hizmet vermiştir. En büyük hedefini müşteri ilişkilerine adayan Turkticaret.Net Türkiye’nin birçok büyük firmasına dijitalde yol arkadaşlığı yapıyor. Tüm bunlarla beraber ICANN akreditasyonuna sahip bir firma olarak tüm verilerinizi güvenle kaydedip yetkili kuruluş tarafından başarıyla denetleniyor. Ayrıca bir Türk firması olarak KVKK’ya tamamen uyumlu hizmetler sunarak verilerinizi Türkiye’de barındırıyor.