Sosyal Medya Teknoloji

11.11 İndirimi Nedir? 11 Kasım İndirimleri 2023

Yıl sona yaklaşırken mega indirim günleri büyüyor ve güzelleşiyor. 11.11 indirimi gibi çift tarihli bir kampanya, e-ticaret işletmelerinin satışları artırması ve müşteri sadakati oluşturması için altın bir fırsattır.

2020’de, halk arasında Bekarlar Günü indirimi olarak bilinen 11.11 indirimi, Kara Cuma ve Siber Pazartesi’nin toplamından daha fazla satış geliri elde ederek rekor kırdı.

11.11 İndirimi Nedir?

11.11 satışı, her yıl 11 Kasım’a denk gelen en büyük çift günlük satışlardan biridir. Aynı 11.11 Bekarlar Günü İndirimi olarak da adlandırılır. İdeal olarak bekarların katıldığı bir indirim günü olmayı hedefleyen alışveriş festivali, ayrıcalıktan uzaklaşarak artık dünya çapında indirim arayanlara hitap ediyor.

Dünyanın dört bir yanındaki e-ticaret markaları, günün getirdiği indirim yağmuruna yanıt olarak çevrimiçi mağazalarındaki ürünlerin fiyatlarını düşürerek vites artırıyor.

11.11 İndiriminin Tarihi

Bu tarih, Nanjing Üniversitesi’nden birkaç öğrencinin ilişkisi olmayan insanları kutlayan bir devrim başlatmak istediği 1993 yılına kadar uzanıyor.

Başlangıcından bu yana gençlerin bekarlıklarını kutlama günü, e-ticaret devi Alibaba tarafından ele alınarak en büyük çevrimiçi alışveriş festivallerinden birine dönüştürüldü.

11.11 İndirimi Nedir 11 Kasim İndirimleri 2023 1

11.11 Satışlar: Küresel İndirim

Diğer çift günlük indirimlerin aksine, 11.11 indiriminin popülaritesi giderek arttı. Artık sadece Çin ile sınırlı değil ve tüm dünyada ilgi odağı oluyor. Harcanabilir gelire sahip tüketici segmenti yükselirken, 11.11 indirimi, e-ticaret ile ilgilenenlere harika fırsatlar arayan alışveriş yapanlara hitap eden muhteşem teklifler sunma fırsatı veriyor.

Bekarlar Günü indirimi Çin’de popülerdir ve Filipinler, Malezya, Singapur, Tayland, Endonezya, Vietnam, Tayvan ve Avustralya gibi ülkelerde büyük bir ilgi görmektedir.

11.11 satışını teşvik etmede e-ticaret platformlarının rolü

11.11 indiriminin yaygınlaştırılmasında e-ticaret platformlarının rolü göz ardı edilemez. Mega çift günlük indirim, popüler bir e-ticaret platformu olan Alibaba sayesinde Çin’de kült statüsüne ulaştı.

2023’te 11.11 Satışlarından Neler Beklenmeli?

E-ticaret satıcıları, Bekarlar Günü indirim günü ile ilgili kampanyalar yaratarak, canlı yayın sırasında flaş fırsatları duyurarak ve bu oturumları e-ticaret platformları dışında farklı sosyal medya kanallarında tanıtarak alışveriş yapanlardan yararlanabilirler.

Gönderim, alışveriş yapmayı teşvik eder: İndirimlerin yanı sıra, günümüzde alışveriş yapanlar ürünlerinin kargo sürecini daha hızlı bekliyor. Ekspres gönderim süreleri ve ücretsiz gönderim, çevrimiçi mağaza dönüşümleri söz konusu olduğunda belirleyici faktörlerdir; alışveriş yapanların sizden satın almayı veya daha hızlı gönderim sunabilecek başka bir satıcıyı tercih etmesinin nedenidir. Daha hızlı kargoya ek olarak, ücretsiz kargo, alışveriş yapanları alışveriş sepetlerine daha fazla ürün eklemeye motive eder. Müşteriler, minimum yeterlilik limitleri belirleyerek, avantajdan yararlanmak için sepetlerine daha fazla ürün ekleme eğiliminde oluyor.

11.11 İndirimi Nedir 11 Kasim İndirimleri 2023 2

E-ticaret Mağazanızı 11.11 İndirimine Nasıl Hazırlayabilirsiniz?

İndirimler, promosyonlar, paketler ve ödüllerle alışveriş yapanlar çevrimiçi mağazalara akın edecektir. Bir e-ticaret satıcısı olarak mağazanızın bu indirim furyasından yararlanmaya ve bunu anlamlı bir satışa dönüştürmeye hazır olduğundan emin olmanız gerekir.

11.11 ürün serinizi oluşturun

Platformun kampanya duyurularında öne çıkacak envanterinizdeki ürünleri belirleyin. Müşterinizin dikkatini çekecek ve onları mağazanıza çekecek ürünleri seçmeyi unutmayın.

Geçen yılki indirimde nelerin daha fazla satıldığını belirlemek için geçmiş satış analizlerine bakın ve elinizde ürün yelpazesinden uygun ürünleri seçin.

Mağazanızda şu anda trend olan ürünleri görmek için son yedi gün ve son 30 günlük indirimler gibi güncel bilgilerden yararlanın.

Müşterilerin şu anda ne satın aldığını öğrenmek için kategorinizdeki en çok satan ürünleri belirleyin.

11.11 İndirim Günlerinde Turkticaret.Net’te Ne Var?

E-ticaret’in son derece önem kazandığı son yıllarda, e-ticaret’e daha kolay atılmanız için dijital ihtiyaçlarınızda dev indirimlerle geliyor!

10.11 tarihinde kampanyaları başlattık. Kısıtlı süre olduğunu unutmayın. Positive SSL sadece 10.11 tarihine özel 7$’a düşüyor. Hemen sepete ekleyip web siteni güvenli hale getirin.

Hosting ve Hazır Site başlangıç paketlerinin ilk yılı 111 TL’den satışa başlıyor! E-ticarete başlamak veya dijitalde var olmak için sadece 111 TL’ye ihtiyacınız var! Hemen 11.11’e özel kampanyamızı incelemek için tıklayın.